Friday, 7 September 2012

Serius Indo - Adakah Tatu Julia Perez Ini Hina Islam?


Bincang!

Pelakon seksi Julia Perez membuat tatu di bawah dan menyebabkan butthurt tahap nanah di Indonesia. Pelakon filem tayang dada dan berbakat seperti sebatang lembing ini kini dikecam oleh ulama Indonesia yang merasakan beliau menghina agama Islam. Apa pendapat anda. Adakah tatu ini menghina Islam? Kami sendiri ada tatu "Serius Yahweh Illuminati" dalam bahasa Hebrew di celah kangkang kami. #LULZ



Laporan asal KapanLagi

66 comments:

  1. Replies
    1. Tahniah Encik Arip. Anda memenangi percutian 1 malam bernilai rm50 di bilik homestay kami. Sila hubungi 0126248567/0196053698 untuk membuat tempahan. Terima kasih

      Delete
    2. TahNiah En Arip. Boleh gunakan hadiah untuk berbulan madu.

      Delete
    3. kepada pembaca blogserius yang pertama komen 1st,first,pertama,wahid dengan akaun google nama sebenar berpeluang menikmati penginapan percuma bilik homestay di melaka. homestay berdekatan dengan pantai pengkalan balak dan tanjung bidara. pemenang yang bertuah dan terpilih boleh menghubungi kami untuk menetapkan tarikh booking. terima kasih semua

      Delete
    4. LOL serius rupanya, ingat perli tadi. Hahahaha..

      1st time jumpa strategi marketing macam ni. Hahaha..whatever pon gud luck lah

      Delete
    5. haha.. tarik pelanggan.. semate2 sane nk menginap 1mlm je.. puii..

      Delete
    6. bro crack & mell. tawaran ini sirius. tawaran terbaik untuk pembaca blogserius sahaja. terima kasih

      Delete
  2. buat tatu kt badan tu dah sah2 Haram...hehehe...dia islam kan? siap g umrah ke buat haji kn...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. abis tu makan pil kuda tu halal la?

      Delete
  3. biar la dia nak menuju kejayaan.
    dia rasa nak tulis dalam tulisan arab.
    dosa pahala tuhan saja yang tahu.
    tak payah nak butthurt sampai bernanah.

    ReplyDelete
  4. kata2 semangat utk suami beliau ketika menganjing-style..

    ReplyDelete
  5. umat Islam seperti biase akan rage. Cam kes Palestin or Myanmar la. Tp rage je, action xde. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab makin kita yakini, makin kita sayang, makin kita percaya, makin kita suka, maka semakin kita sensitif dan emotional apabila ada orang interrupt nya .

      Cuba kalau ada orang mersendakan kekasih kita atau memperkatakan sesuatu yang buruk parti politik yang kita yakini perjuangannya. Kita akan spontan terasa dan menjadi defensive, walaupun kita tau bahawa ia x tujukan kepada kita.

      Perkara ini pernah membingungkan saya bertahun-tahun lamanya. Ia telah membuatkan saya emotional dalam setiap perkara yang saya yakini. TANPA SEDAR!

      Delete
  6. Wow bleh siap buat lawak eh pasal tatu ni. Yg bertatu org beragama islam tau! Konon abes open minded lah kononnye kan. What a pathetic muslim man.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa masalahnya? bukan ayat Quran pun. tulisan arab je tu.

      Delete
    2. tu azan la,si bijak

      Delete
    3. tp still bahasa arab dan x menghina...bistu org arab yg bukan islam xleh buat tatoo bahasa sendiri?

      Delete
  7. kalau tatu tu dalam bahasa indonesia/inggeris agak2 orang islam akan rage tak?

    ReplyDelete
  8. Aku pernah tgok si julia perez ni dtg ke masjid dlm rancangan gosip melodi equivalent di malaysia. Kononnya nak beribadah,solat pun pakai mekap,siap dirakam lg,yg peliknya boleh bersalam2 dgn ustaz,propa je lebih,konon nk bgtahu hakim dgn rakyat indon yg dia dh taubat,dah insaf atas perbuatan dia masa kes dgn dewi persik,last2 masuk penjara jugak. Munafik betol.

    ReplyDelete
  9. manusia akhir zaman makin menjadi jadi

    http://pembarisbesi.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. pembaris besi

      http://manusiaakhirzamanmakinmenjadijadi.blogspot.com

      Delete
  10. Siapa dia nie, JULIA PEREZ ? Moganya dia akan terima pembalasannya.

    ReplyDelete
  11. selalunya orang melayu islam butthurt jer , kutuk orang munafik pandai , nasihat tak pandai bodoh betul

    ReplyDelete
  12. kalau dia tulis
    'lets go towards victory'
    korg butthurt tak?
    same je kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. die ni islam lah bangang!!!

      Delete
    2. so, adakah dia buat tatu itu pada belakang anda sampai nak marah2? kut yer nak tegur pun, sila beradab dan hubungi beliau sendiri.

      Delete
    3. btol tu Annakholat Atastokhdevishizar
      ko bengang smpai bernanah bontot pon tak guna

      Delete
  13. aku still x phm apa maksud "berbakat spt sebatang lembing"?

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. Berlakon macam tahi kot, gosip ja lebih...macam lembing, mana reti berlakon

      Delete
  15. Makin menjadi-jadilaa sebab ramai yang kutuknya.

    ...............

    SERIUS

    ....reserved...

    ReplyDelete
  16. Orang2 Arab di Syria, Lebanon and some in Egypt bersepah buat tatu tulis kalimah Allah/Nabi Muhammad kat dada takde yang butthurt pun? i don't think anyone of them intended to menghina tuhan and His prophet but rather a way to show their love and passion. Mungkin caranye salah but its not in anyway a show of hatred or a way for them to insult God and His prophet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko nih dah sesat kot.... tatoo HARAM bagi umat Islam... ko gi solat cepat... mengucap 2kalimah syahadah...

      Delete
    2. Tatoo tu haramm, aku setuju. Kat sana mazhab dia lain, mungkin wahabi ke memang jahil, bukan semua orang arab tu tau pasal islam, kena pada gaya, orang bukan arab lebih baik islamnya.

      Delete
    3. ko la bahalol.. org arab la yg lebih reti islam sbb mmg bahasa dia.. ko apa tau?

      Delete
    4. bontot pacat888 dah bernanah terok
      kat sume komen orang dia nak rage

      Delete
    5. Memang la haram. aku tak cakap kata tatoo tu halal. ada aku cakap? aku cakap benda tu walaupun haram tapi dia buat tatoo tu bukan untuk keji atau hina orang Islam. Cara dia salah tapi bukan menghina. so why is everyone getting on her back?

      Delete
  17. kalo korang tngok btol2,, perhatikan gmbar ketiga dan keempat,, mcm x sama kan kedudukan dia
    jupe kene fitnah,, sbnernye dielah artis indon pling muslimah

    ReplyDelete
  18. Kenapa buat tatu dalam bahasa Arab? Celebrities skarang ni pon ramai yang buat tatu, tapi kenapa dia mesti buat dalam bahasa Arab? Kalau orang Arab buat tatu dalam bahasa Arab xder la pelik sangat, sebab itu bahasa dia dan mungkin ia xder niat mempersendakan Islam.

    Adakah tatu Julia tu ditujukan untuk mempersendakan Islam? BUT WHY??
    Kenapa rasa benci sangat dengan Islam? Apa yang ia salah faham tentang Islam? kalau x nak Islam, abis tu nak agama mana?

    Apakah dia pernah mendalami agama lain berbanding Islam? Yang pasti xder agama lain sedetail Islam dan agama lain penuh dengan confuse.

    X nak blame dia just nak tau WHY?

    ReplyDelete
  19. ala artis, biasa la tu, nanti dia dh nak masuk kubur baru dia padam tuh, baru ingat dengan TUHAN.... mcm korang x biasa pula...hehehe...bukankah trend manusia zaman sekarang mcm tu? buat dosa byk2(15-39) mula bertaubat ingat TUHAN (40-50), dh nak mampos barulah nk minta ampun..TROLLLLL

    Mari Jenguk Rumah Mewah Fasha Sandha Dan Rizal Ashram

    ReplyDelete
  20. ARTIS TAIK..SAMA KAYAK MALINGSIA WAKAKAK..BLOG GOBLOK KAYAK YG BIKIN HHAHAHHA..MALINGSIA EMANG NEGARA JENAYAH BUDAYA NEGARA TETANGGA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. anda yang gobl*k gan di adu domba sama zionis tidak sadar saya orang indonesia tapi saya tidak pernah menghina malaysia seperti soanda malaysia adalah saudara kita gan


      buat admin sekalian nitip lapak killer illuminati

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails