Saturday, 22 September 2012

Serius VS - GPS : Iphone5 VS Samsung SIII VS Lumia 920


Mana lagi power?

Dua hari yang lalu penaiktarafan sistem operasi IOS kepada version ke enam mengakibatkan aplikasi GoogleMaps hilang dari semua peranti Apple. Apple yang memang terkenal dengan petty bullshit juga memadam aplikasi Youtube dengan penaiktarafan IO6 ini. Kami di Blogserius menggunakan iPad kami sebagai GPS ketika memandu. Kalau hendak kemana-mana di KL untuk cover events teknologi GoogleMaps ialah penyelamat. Dengan ketiadaan GoogleMaps di IO6 ini akan mengakibatkan ramai pengguna peranti Apple sesat jalan. Nampaknya kenalah pakai GoogleMaps di telefon Android kami.

Sungguhpun begitu kalau dari segi ketepatan pemetaan dan voice navigation IOS dan Android masih tak boleh mengalahkan NOKIA. Masa kami honeymoon di Singapure tempohari NokiaMaps lah yang menyelamatka kami. Tak perlu pakai sim kad ianya masih berfungsi. Tak perlu data plan juga kerana peta Singapura, Malaysia dan Thailand kami dah muat turun.

Simply put................ NOKIA mungkin syarikat yang sudah tidak gah tetapi dalam bab pemetaan sila bow down to the king!

Thanks AMANZ.MY for the tip




Laporan asal NOKIA

32 comments:

  1. by nokia..mmg la dia gtau lumia tu gempak. fap

    ReplyDelete
  2. Mac tidak prihatin dan dengki serta menyusahkan orang. Pakai je android yang ternyata hebat

    ReplyDelete
  3. android untuk orang pemalas... benda complicated sikit dah bosan...

    #iphone4life

    ReplyDelete
  4. tycoob22 September 2012 10:13
    android untuk orang pemalas... benda complicated sikit dah bosan...

    #iphone4life <---- bajet geo hotz. pirahh. pegi kedai runcit pun pakai moto.. nk komplikated jalan kaki la...

    ReplyDelete
  5. iphone is the most overrated device on earth, tapi sebenarnya hampeh cam cibai. dia kira macam Microsoft dalam dunia smartphone...

    android pakai google maps, tapi boleh install papago still boleh use offline navigation...

    tapi nokia mmg terbaek even dari dulu lagi... malah dulu pun boleh install Garmin, 1 of the most outstanding GPS in the world...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hampeh cam cibai? aku pakai android n iphone4. ios lagi stabil. x penah lg hang. bukak camera apps nak amek gambar pakai samsung s2 pun leh stuck. dah la body plastik murah

      Delete
    2. iPhone pun download Garmin Maps SG/MY.... Maps fully downloaded, x perlu internet lagi http://itunes.apple.com/sg/app/garmin-sg-my/id504487726?mt=8

      Delete
    3. ada org pakai nokia dari dulu lagi and have zero knowledge bout ios. seems he doesnt have one. poor thing

      Delete
    4. pakai nokia patut la noob sampai mati

      Delete
    5. alah iphone ni branding je lebih.. apps byk kne bayo.. xblh nk multitask.. widget dr iphone 1-5 sme je.. bodoh.. baik aku pkai handphone China.. yg Azzz ni bangang jgk,ape kne mngena body plastik ngn ios? FTW!

      Delete
    6. nak bagtau yang hang pkai product apple hang banyak duit la ni..wtf!..

      [fowarded]
      azzz22 September 2012 18:49

      hampeh cam cibai? aku pakai android n iphone4. ios lagi stabil. x penah lg hang. bukak camera apps nak amek gambar pakai samsung s2 pun leh stuck. dah la body plastik murah

      Delete
  6. nokia la ngam. terlalu futuristik sangat menyebabkan kepala hotak aku senang kena migrain.

    ReplyDelete
  7. ada baca ip5 eng tolerance dia lagi precise, so to speak, less noise, more better.

    i like nokia, but it is not trendy anymore.

    ReplyDelete
  8. seriously...NOKIA maps is awesome!!

    ReplyDelete
  9. Aku guna nokia E5 jer. Nokia Maps mmg awesome. Gi melancong thailand, singapura, bali, medan, bandung, vietname, selember je aku redah...asalkan landmark kan hotel dulu...kan tak tau nak balik lak...hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. planning nak ambik Nokia Lumia screen besor. baru syok melancong/ride ke pelusuk benua asia...

      Delete
  10. Nokia N9 User: apps outdated tp maps setakat ni x penah sesat lg..slalu gaduh ngan member, cari tempat guna GPS tkt sesat jauh, last2 nokia maps gak yg win..

    ReplyDelete
  11. sah ini bias nokia dan anti iphone. Iphone ada banyak app yang bit semua phone. Iphone ada app map yang sangat lancar. Augmented Realiti iphone juga sangat maju. malah banyak kompeni hanya berikan servis augmented reality kepada apple.

    Iphone power!

    ReplyDelete
  12. Apple bukan buang youtube, tetapi gantikan dengan app youtube yang lebih bagus. sangat lancar dan awesome.

    Pos ini sangat bias.

    ReplyDelete
  13. Salam pada semua...
    Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

    Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

    Harga serendah RM1.50/pcs.

    Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

    Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
    http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

    terima kasih admin

    ReplyDelete
  14. Pengguna Nokia N8-00...Nokia Tegar...Dah cuba pakai I-Phone 4S...Last2 bagi bini...Dah cuba pakai Note 2,Penyudah bagi kat adik.Kembali semula ke Nokia.Old School...Nokia best bagi org yang memang X subscribe Data Plan macam aku.Tanpa Data Plan,Samsung & Apple is Useless...Keh keh...

    -NokiaTegar-

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails