Saturday, 22 September 2012

Serius Komik - Apabila Fiksyen Dikatakan Fakta


When Muslim Rage is more like Muslim Fooled..........

Thanks @SalemLeKuzen for giving me this idea on Twitter. 






117 comments:

  1. Lepas baca dokumentari obe ni, rasa insaf.. Maafkan saya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. obe kecoh.mangsa 9 september 2001 kau sanjung buat memorial apa jadah.rakyat Islam protes penghinaan Rasulullah SAW, ko bangkang mcm nak mati.yes,false chain mail is bad.but prove us what u are capable of being a true Muslim obe

      Delete
    2. Obe bkn bangkang la.. mksd Obe tindakan sesetengah Muslim sendiri yg memalukan agama Islam. Bila kita di pihak yg benar, kita x perlulah menjatuhkan pihak lain kerana ianya sudah pasti lemah dan palsu. Sampai ada harta benda rosak & ada org mati. Tanpa berbuat apa2 pun kita tetap menang. Bukankah cahaya kebenaran itu sgt terang & sgt mudah dikesan? Maka apa yang perlu dibuat ialah menyebarkan cahaya kebenaran kita, bukannya menunjukkan kegelapan orang lain.

      Kamu boleh memfitnah buah epal itu adalah oren, tapi adakah akhirnya ia akan jadi oren? Tidak, ia tetap epal juga.

      Delete
    3. betul,sometime umat islam terlampau sensitif..tp bab ni mmg kne btl2 perang la..but bukan cara tu

      Delete
  2. abby abadi? hahah...facepalm...

    ReplyDelete
  3. Ada pernah dpt emel Lagu Gangnam tu psl nabi naik ke langit, pastu dpt jgk emel n fb psl panggung trbelah 2 ni, ad jgk psl org Islam kna sembelih ngn org Tibet,n ada jugak psl Upin n Ipin yg lobi Israel.Ak x pelik pd org yg bikin mendalah haram "jadu" ni tp yg aku hairan bebudak "U" ygprcaya gila2 dan duk sibuk foward kesana kemari. Serius aku sedih psl diorg x geti guna google...nama aje bdk U tp xgeti guna internet...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada org2 yg kurang faham ngan islam cuba mengapi2kan keadaan, plus mungkin ada org yg sengaja mengolok2kan org islam sebab ada segelintir yg senang di perdayai...

      Delete
    2. org yg sebar benda2 palsu pasal Islam ni nak membodoh2kan org Melayu/Islam sebenarnya...sibuk la org kita dok forward benda2 salah/nonsense pastu jadi bahan ketawa orang je...sedih betul la bila tgk org kita jadi bodoh dan senang sgt kena tipu....

      Delete
    3. betul tu ixora, memalukan dan menampakkkan sangat kejahilan mereka2 ni...

      Delete
    4. Jangan cakap banyak..kita sebarkankan kebenaran dari kepalsuan yang sedia ada..forward jer web obe ni...kasi org faham..kita xbodoh tapi sebab terlalu marah semua yang palsu jadi benar..so bg yg dah sedar tu..sebarkan fakta untuk lawan auta yg sedia ada sekarang ni..WA

      Delete
  4. Yang ku lihat di Youtube, movie tersebut sememangnya menghina Rasulullah. Yang sedeynya bila gambar di atas cuba dikaitkan dengan yang tidak betul.

    ReplyDelete
  5. hahahahaha tak tau nak komen apa dah... tapi betul ni

    ReplyDelete
  6. Generasi yg tau nk buat chaos je. Bile ajak berdemo laju je..ajak solat subuh berjemaah? Kate syg nabi tapi ape nabi suruh buat tak nak buat...hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko sendiri semayang subuh berjemaah hari ni? kalau tak ko pun sama.

      Delete
  7. orang islam so called islamist tu memang selam al-tenggelam.semalam lepas je abes baca doa lepas solat jumaat kat masjid khalid al walid tiba2 ada demonstrasi anti amerika.aku pun tertanya sembahyang jumaat para demonstrate tu?? dan buat penat je berdemonstrasi semalam padahal kedutaan amerika tutup

    ReplyDelete
  8. abby abadi sgt lah bodoh.org2 yg sebar benda konon2 nya kehebatan Islam tapi palsu dan salah mmg bangang.tapi ramai sgt org mcm ni.org melayu mmg senang diperbodoh ek??sedih betul la.

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Obe macam biasalah. Post benda bodoh2. Pempuan2 seksi. Pastu salahkan orang Islam. Diri sendiri entah mana Islamnya.

      Delete
    2. sokong !!!...ko buat ape obe?...salah kan islam?...cantik sgt...

      Delete
    3. ak layan je klo obe post prempuan seksi ke ape.. bagi ak dia xsalahkan islam..dia salahkan orang islam.. sbb org islam ni ramai..tp ramai yg bodo..tu yg kene pijak dgn org bukan islam.. ak tanya apa yg dia nk buat sbb ak rasa obe ni pikir kretif. so just nk tau apa yg dia buat.. obe plis answer

      Delete
    4. Islam is perfect, but muslims not..

      Islam agama yg syumul cume segelintir muslim yg senang terpengaruh yg bertindak mengikut nafsu menyebabkan Islam dipandang rendah..

      sedih sgt bila agama dijadikan bahan gelak...

      Delete
  10. Abby Abadi sila rujuk fakta sebelum pong pang cam kakak tua kat laman soSIAL ko tu oke?Puii.

    ReplyDelete
  11. stupid fools are we? shame on us... baca pencerahan sedikit di sini tentang apa yg kita boleh buat utk protes filem anti-islam...

    ReplyDelete
  12. tau .dari ssh2 bearak.berdemo bagai..baik hacker2 islam kat dunia nie yg pro2 pegi hack server google or youtube..mcam anonymous ..nie berarak bagai menbakar bendera.sana sini..xd gune..bkn american n israel kesah pon ..xjatuh de ekonomi dorng sbb kne bakar bendera..alik2 kasi nama buruk islam kat dunia..cube korng byangkan benda yg serupa jadi n agama dituka..innoncent of christian,then org kristian brarak berdemo bakar sana-sini..ape korng pikir bilebukak tv n bace news sal hal nie..msti kristian nie agama zalim,suka bakar2,buat bising suka sshkn org lain.. kan da jsie kes burukkn nama agama kat sini..COME ON MUSLIM IS PEACE RELIGION..kes msej berantai..aq da agak lame da..kalu de bende famous giler2 kat dunia nie msti ade kes mende tu dikaitkn dngan agama islam..like mende tuh mnghina agama islam..mcam trjadi kat fb,angry bird,upin ipin,dll..haih typycal malaysian thinks!!

    ReplyDelete
  13. buang duit buang masa. baik sambung keje lepas smbhyg jumaat tu.

    ReplyDelete
  14. Aik....si abby abadi bukan main lagi hentam ulamak, inikan pula sebar risalah palsu nih...Hai, memang sungguh pandai "ustazah" ni....memang bangang abadi...

    Kadang-kala, kemungkinan ada hikmah di sebalik apa yang orang kafir buat ialah mereka nak tengok sejauh mana umat islam boleh hayati agama islam dengan betul-betul. Kalau saja cakap "jangan hina nabi kami" padahal suruhan agama tak buat, korang boleh kata macam tu, memang tak layaklah.

    Umat islam zaman kini makin terserlah dengan "keislamannya". Laju jer lantang lawan kafir yang dok permainkan agama, tapi bila saudara segama buat hal macam apa yang berlaku kat syria, mulalah dok diam, pastu bagi alasan yakni jangan tolong syria sebab syria fahaman syiah. Itu memang satu perkara yang cukup mengarut dan menyampah.

    ReplyDelete
  15. panggung terbelah kepala hotak ko la tukar nama jadi bangang abadi

    ReplyDelete
  16. http://drmaza.com/home/?p=2088

    ReplyDelete
  17. bakar bendera tu ..puak2 syiah yg sabotaj demo kat depan kedutaan usa...

    ReplyDelete
  18. obe ni agen freemason....
    jgn percaya ape yg die tulis ni...
    sume ni utk melemahkan smngt kita...
    ayuh para pejuang jihad...teruskn berjuang demi islam yg kita cintai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. So what have you done so far on your part? Fapping?

      Delete
    2. no lah i sibuk kolom kote obe macam u buat.jubor u dah sodomy by your huby lom?

      yup.obe was freemason.

      Delete
    3. lol..obe freemason? abis tu klo obe freemason korang ni jihad fi sabilillah ke? yg suka2 hati tuduh org freemason?

      Delete
    4. 3...2...1....
      popcorn n soda time...

      Delete
  19. The real irony? The film itself is derived from the hadith-hadith sahih. Check it out for yourself:
    http://ourbeacon.com/wp-content/uploads/admin2/2007/08/criminals.pdf

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. kau memang sial kan obe??! kau siap kau aku mmg put bounty on your head! Kau mmg dasar pro-Israel. Aku akn pastikan kau kene ISA! Stupid motherfucker!

    ReplyDelete
  22. Abby Abadi kena trolled :) Fikirla logik sedikit..


    Nota kaki:
    AsiaCube menawarkan perkhidmatan untuk bertukar like,pengikut serta trafik :)
    Lawati AsiaCube - The Best Free Social Exchange Site! untuk pendaftaran percuma :)
    Muat turun panduan ringkas AsiaCube : Tutorial AsiaCube

    ReplyDelete
  23. Panas jugak sentimen dipermainkan.


    ..............................
    Mohon cari pencerahan dalam hal ini, kita tidak perlu berbalah antara sesama kita. Memang dasar kafir yang suka tengok kita berdemo atau kuncar-kancir situasi - senang nak labelkan islam tu memang teruk pada mereka.

    berdiam diri pun tidak menjadi penyelesaiannya, berdemotrasi pun sememangnya membuatkan terlompat-lompat laa mereka. Apa yang penting, kena bersatu untuk menguatkan lagi keimanan kita...

    ReplyDelete
  24. Maaf cakap laa admin kata orang islam bodoh tapi yang bodoh dan pendek akal adalah admin sendiri..dari page nie dah tau tahap iman dan pengetahuan agama admin sangat cetek maaf laa kalau terasa tapi itu memang kebenaran yang admin seorang yang sangat jahil tentang islam..diakui apa yang dilakukan oleh abby sememangnya tindakan yang melulu mungkin kerana mencari publisiti...tapi ketahuilah kenapa umat islam sekarang ini mengamuk berkenaan isu video ini..kita sebagai umat islam hanya mempunyai seorang Rasulullah dan kita juga perlu mendapat syafaat daripada Rasulullah S.A.W untuk masuk ke syurga..jadi dengan keadaan sekarang nie apabila orang yahudi dan orang kristian memperlekehkan junjungan besar Nabi kita...kita sebagai satu rumpun tak kira syiah, wahabi atau ahli sunnah wal jamaah perlu bersatu untuk melawan angin yang dicetuskan bangsa laknat ini...kita perlu memberi pengajaran seperti yang dilakukan oleh umat islam sekarang ini dan menghalau bangsa laknat ini dari umat islam..admin perlu memperingati balik maksud al-syahadatain yang selalu dilafazkan semasa kecil dan disebut2 oleh hati kita ketika berdegup ketika kita besar...“Aku bersaksi bahawa tiada Tuhan yang sebenarnya melainkan Allah, dan aku bersaksi bahawa Nabi Muhammad itu utusan Allah”..jadi dalam susunan hati kita perlulah ada pertama Allah S.W.T, kedua Rasulullah S.A.W, ketiga Ibu dan keempat bapa..jadi dari sini perlu diketahui betapa tingginya darjat Nabi Muhammad S.A.W di sisi Allah...jika sekarang ini kita tidak mempertahankan junjungan Nabi kita...apa akan jadi apabila di zaman anak2 dan cucu2 kita...sedarlah sikit wahai admin dan pergilah ke masjid2 untuk muhasabah diri dan dengar pendapat2 ustaz tentang perkara yang berlaku ini..(PESANAN DARI SAUDARA ISLAM)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang usaha dengan niat tu penting, tanda kita bangkang diorang tapi dah kalau usaha tu tak nampak kesan kebaikan pon. bakar2 bendera macam jiran sebelah buat benda? mengamuk lepastu buat tindakan melulu takdak kesan apa. pffft

      Delete
    2. aq sokong obe..cuba korng bace kosmo on9 ari nie..dorng tulis brape ramai org yg trkorban dalam demo2 yg ter jadie diseluruh dunia,tu xkira yg tercedera..cube fikir dalam2 ramai2 yg terkorban nie ade ker director ker pelakon ker penerbit ker @ org yg mmbiayai filem nie yg terkorban..ade effect ker kat ekonomi org yahudi..rasanya negara2 yg berdemo jee,yg rugi harta benda awam...satu lagi ,,sejak dulu lagi,pernah ker demo@tunjuk perasaan utk membantah america n sekutunya berjaya,,dr demo pasal perng iraq,afgnistan,perang kat palestin...dorng xkesah pon..cuma dorng bole bagitau kat dunia yang umat islam nie skekan keganasan..yg buruk nnti nya nama umat islam...demo kat malaysia jumaat ritu dpat ape..ade ker obama suruh google buang video tuh..obama pon aq rasa xtau...dahlah pegi2 kedutaan america tutup...kita patot bagi presure kat dorng bkn preasure rakyat or kerajaan sendiri...time demo yg ssh nyer org awm..

      Delete
    3. Assalamualaikum

      bro procyclone... klu bersatu wat bende xberfaedah pn xgune gak... dari wat demo yg xtentu arah ni, baik kiter bersatu n ramai2 meramaikan solat jemaah di masjid, terutama pada solat Subuh... ini wat demo ramai, time solat Subuh kat masjid, 1 saf pn x penuh... so, mariler kiter bersatu dgn cara yg betol...

      Delete
    4. di minta procyclone menyanyi lagu kebangsaan zionis..shalom

      Delete
  25. bising la korang ni...dapat apa bising sini? bising kat luar la weiii.....sukati admin la nak tulis apa pun,dah blog dia punye....admin lak,think better tapis banyak kali dulu baru post sebab faham2 sajalah orang melayu kita ni,OTAK MEREKA BELUM TERBUKA........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbuka lah sangat. Jubo!

      Delete
    2. terbuka dr dlu masakan ada scence lubuk tapah dan peramugara terlampau

      Delete
  26. Dari forum perdana baru2 ni imam muda asyraf ade sampaikan satu cerita pasal Nabi Muhammad. Masa tu tengah azan, ada seorang kafir ni asyik ejek je bile dengar bunyi azan.Nabi terdengar pastu nabi keluar dari masjid pergi jumpa ngan org kafir tu. Ape nabi buat? Nabi usap kepala org kafir tu. Org kafir tu tak sangka nabi akan buat mcm tu lalu menangis dan finally dia peluk Islam..

    (maaf kalau crita ni silap sbb dgr ari tu x brape fokus.tp yg ejek azan dan usap kepala tu confirm)

    So, sama2 kita fikir-fikirkan

    ReplyDelete
  27. Actually I was wondering, why would this "Innocence of Muslim" video had anything to do with Israel?

    It was made by Sam Bacile which is a fake name, and under this fake name, he describe himself as an American-Israeli real estate developer.

    If he's not even using his real name, what makes you think he'll tell you his real nationality and real job? Also, he's actually an Egyptian.

    Also, do people really believe the tweets that says "the cinema that showed Innocence of Muslims got cut in half by Allah"?

    Good god, what an idiotic statement. Way to use your brain, Abby Abadi.
    Just think logically, what cinema would show such a badly produced crap? I mean the script is very poorly written, those acting suck so much, it can suck a golf ball through a garden hose. And those graphics.

    Come on, we should all know better than to fall for this shit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cakap Bahasa Malaysia la weih!

      Delete
    2. Rough translation:

      Soalan saya ialah, apakah kaitan video Innocence of Muslim dengan Israel?

      Video ini dihasilkan oleh Sam Bacile yang dia sendiri kata dia ialah seorang warga Amerika-Israel, dan seorang pemaju hartanah.

      Kalau si Sam Bacile ini nama sendiri pun tak berani nak guna, kau rasa mungkinkah dia akan beritahu kamu tentang kewarganegaraan dan pekerjaan sebenar dia? Dan dia sebenarnya seorang warga Mesir.

      Dan last sekali, betulke ada orang percaya tentang berita "cinema yang tunjuk cerita Innocence of Muslims dibelah dua oleh Allah".

      Cuba fikirlah dengan logik, kita cuba tengok movie ini dari segi teknikal. Dialog dia teruk. Pelakon dia pula macam tak reti berlakon. CG yang digunakan lagi teruk.

      Sorry, but my BM is quite bad like bahasa pasar.

      Delete
    3. @Kah Weng: Double thumb up for you.

      Delete
    4. Dia lahir kat mesir..bukan warga mesir..bajet pandai betul la kah weng ni..

      Delete
  28. rupa panggung wayang macam tu ek..hehe

    Entri Hot - Kerbau Lahirkan Bayi Manusia

    ReplyDelete
  29. well said obe...

    bagi aku, kebanyakan yang protes-protes ini belum faham apa niat sebenar diorg buat video ni.

    dia hina nabi kita? ya, itu apa yang kita nampak, DAN itu apa yang mereka ingin kita nampak. betul?

    tapi lihat lah betul2. bila protes ini dijalankan, bukan di Malaysia sahaja, malah kebanyakkan negara islam melakukan perkara yang sama. Protes Protes Protes. Dan protes sana sini mendapat liputan berita bukan di Malaysia sahaja, malah seluruh dunia.

    Biar saya tanya satu soalan, ketika media membuat liputan berkenaan situasi ini, apa yang kita lihat di kaca tv? saya tak tahu apa yang kalian lain lihat, tapi saya dapat lihat saudara-saudara muslim saya sedang membakar bendera, membuat kekacauan, menulis kata-kata kesat dan benda-benda negatif yang lain.

    mereka memegang banner menulis agama islam agama aman, namun dipinggang mereka tersisip mesingan.

    nah, itulah gambarannya. secara tidak sedar, mereka yang membikin video ini bukan sahaja dapat menghina nabi kita, mereka juga dapat menunjukkan kepada dunia, menerusi media,
    "Inilah muka-muka orang yang mengaku muslim, sering melakukan keganasan"

    kita lalu melenting berkata, "mereka yang jahat, mereka yang mulakan dahulu!"

    Tuan-tuan dan Puan-puan, masyarakat dunia yang melihat protes yang dilakukan kita sedikit pun tak peduli, siapa betul, siapa salah, siapa yang mula dulu. Gambarannya telah ada. Media yang sememangnya dibawah genggaman mereka telah berjaya merakam aksi muslim seluruh dunia melakukan keganasan atas nama agama.

    ingatlah, islam itu addin. addin itu cara hidup. melakukan protes adalah sebahagian dari cara hidup (addin) kita? Kalau ditanya, tentu saja dijawab tidak. tapi ingat, mereka tidak peduli dengan apa yang kita cakap, mereka peduli pada apa yang kita buat. Action is greater then word.

    Buat jahat dibalas jahat, jadi apa bezanya kita dengan dia. ya, memang mereka yang mulakan dulu, tapi jika seorang budak nakal mengejek kita, kita pula memukul budak itu kerana mengejek dan pada mata cikgu disiplin, siapa yang sepatutnya dihukum?

    jika anda menjadi cikgu itu, siapa yang mahu anda hukum? budak nakal yang memulakan dahulu dengan mengejek, atau
    kita yang mengakhirinya dengan memukul?

    tipu kalau anda kata anda akan menghukum budak nakal itu serta melepaskan budak yang memukul.

    negatif dicampur negatif, sampai bila pun hasilnya tetap negatif.

    jadi anda tahu bagaimana nak neutralkan situasi ini bukan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. very well said. if only the rest of the protester can be calm and cool to process the whole situation like you did.

      Delete
    3. yup, the kingdom of god is within man. not in one man nor group of men, but in all men.

      thanks Kah Weng :)

      Delete
  30. ad yg brkata cukuplh sekadar brselawat ke atas nabi tak prlu brhimpun.tapi tahukh anda maksud selawat keats nabi?berselawat kepada Nabi Muhammad bererti "memperbesarkan, mengagungkan serta mendukung perjuangannya yang mulia, di samping melahirkan rasa syukur atas perutusannya yang menjadi rahmat seluruh alam ini".Hari ini buktinye cinta kita trhadap kekasih Allah S.W.T bukan hanya mulut berselawat tapi melahirkn dgn tangan kaki mulut dan kudrat kita turut berselawat memperbesarkn mengangungkn dan melahirkn rasa bersyukur atas perutusanya.....pahamilah landasan ilmu sebelum membuat meluahkn pndapat.

    ReplyDelete
  31. since aku berpegang freedom of expression, aku go on jer sebarang demonstrasi jalanan. cuma bab emel berantai tu please la stop. tolong selidik dulu before spread kat orang lain.

    inb4, kalau dah ganas sangat, aku tunggu demo protest filem innocent of islam ni masuk dalam rage revenge tak.

    ReplyDelete
  32. Obe berada dlm keadaan dilema dan keliru. tak tau nak letak Nabi S.A.W kat mana. Obe, ko rasa maruah Nabi dgn maruah bini ko mana lagi tinggi?

    Kalo bini ko dihina dan difitnah apa ko akan buat? adakah ko akan kata, "biarlah, bini aku tak kisah pun org kata dia betina sundal. dah bini aku tak kisah takkan aku nak lebih2 bela dia lak?"

    Umat Islam protes, rage sebab ada org kapir hina Nabi yg diorg sgt sayangkan. Semua org akan marah kalo org yg disayangi dihina dan dikeji. Mgkin obe sorg je tak mcm ni, baguslah mcm tu...

    soal umat Islam tak protes Syria bunuh rakyatnya adalah isu dlm negara. ada umat Islam buat bantahan... tapi tetap kena jaga kesatuan umat Islam. Tengok cara Obe mcm nk Islam sama Islam bergaduh. Tapi tak heranlah, obe berpendidikan barat... kiblat dia barat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai orang mcm kau pusing cerita, cara orang Melayu berdakwah skrg, pusing punya pusing tunjuk diri sendiri paling mulia,, orang y kau debat kau rendah2kan, sampai tahap kau buat dia tu macam kafir..padahal benda ni logik mudah, entah kau paham ke x, ke mmg otak kau xboleh nak proses logik mudah

      Delete
    2. Kalau kau betul betul nak jaga imej agama kamu, tak payahlah nak berdemo secara ganas dan membakar bendera negara orang lain.

      Bersabarlah, tak payah nak reply, tak payah share video itu dalam kalangan muslim. Kalau tak ada protes-protes macam ni, video tu takkan jadi special mana pun, ia hanya akan menjadi salah satu video dalam kalangan berjuta-juta video di youtube.

      Cuba fikir kalau bendera Malaysia yang dibakar, apa perasaan kamu? Cubalah lihat masalah ini dari persepektif orang lain.

      Satu lagi masalah komen kamu, demi menjaga kesatuan umat Islam, kita boleh biarkan mana-mana negara Islam menyalahgunakan gunakan kuasa mereka sajalah?

      Logik apa ni? Orang Islam buat salah boleh, tapi kafir buat salah tak bolehlah?

      Delete
  33. yang buat demo tu (kat malaysia) mesti kaitkan dgn parti politik.. nak bagi tunjuk betapa diorang "tentera paling depan" untuk pertahankan agama... sambil2 minta undi...

    salahkan Yahudi.. tapi pada masa sama "berterima kasih"... ada juga bahan untuk berkempen...

    ReplyDelete
  34. Benar kita marah. dan benar...
    ia cukup membuak-buak.

    Marah kerana insan yang kita sayangi lebih
    dari ibu bapa, lebih dari kaum keluarga,
    dihina dan diperlekehkan! malah ditayangkan
    terang-terangan kepada dunia!
    Sakit hati ini melihat kebodohan mereka lakukan!

    namun islam tidak mengajar untuk melepaskan
    kemarahan dengan keganasan. Perkataan marah
    itu sendiri sebenarnya tidak di ajar dalam islam.
    Marah berlandaskan nafsu itu syaitan!
    tapi sudah fitrah seorang manusia. Marah itu
    pasti wujud. Cuma ia harus dipandu dengan
    kebijaksanaan. Disalurkan dengan penuh hikmah.
    Agar imej islam sebagai agama harmoni itu terjaga.

    Nabi Muhammad S.A.W pernah berdakwah ke Taif.
    Apa yang Baginda dapat? Tohmahan dan cacian?
    Ah itu masih sikit! malahan, kasut baginda berendam dengan
    darah nya sendiri kerana dibaling batu!
    Sehingga datang Malaikat memohon
    kebenaran untuk menghancurkan mereka.
    Namun, apa yang baginda jawab kalau bukan "Jangan!"?
    Lantas, doa ikhlas pula baginda titipkan kepada penduduk
    tersebut, agar Allah turunkan hidayah kepada mereka

    read full here: http://mytreasuredmoment.blogspot.com/2012/09/innocence-of-muslim.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha antra byk2 komen org2 kt cni, this one my fav! TEPAT skali. dan aku rse ni yg obe cube sampaikn tp org je yg x npk hahaha

      Delete
  35. la..demo menentang bashar ada wat la..korang tak tau ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama seperti kes Libya, yang buat salah Gaddafi dan Basyar al Assad, tetapi akhirnya Amerika dan Israel juga yang kena condemn, kata illuminatilah, zionist apalah.

      Delete
  36. i like this kind of post, obe. just like the good ol obefiend blog. hehe. keep it up man!

    ReplyDelete
  37. islam ni ramai sangat pengkritik, nak ajak ke arah kbenaran tu kurang. bila ada orang ajak di cop nya serbanista.

    celakalah kamu wahai obe, tak suka islam cakapla.. jangan hipokrit sgt duk cari masalah orang islam. pastu nak laga-lagakan umat islam dengan fakta haprak ko tuh.

    kalau kau rasa penghinaan pada nabi tu prkara biasa maknanya kau xsayang nabi. aku ingat hari tu ade orang kutuk bini kau, trus melenting sampai buat post khas dituju pada pngkritik bini kau. sekarang bila nabi kena kutuk kau cakap takpe sebab tu tak benar. puiii!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha peja butthurt lah sial!!haha F U peja!

      Delete
    2. since when obe mention penghinaan pada nabi itu perkara biasa?

      Please get your fact right.

      oh, kalau boleh, jgn lah nak ber puii puii.

      nampak seperti peja sedang marah. marah itu negatif.

      peja mahu menegakkan kebenaran dalam keadaan marah?

      bukan mcm itu caranya.

      Delete
  38. gila banyak serbanistas yg butthurt dkt sini smpai simple message thru the post pun xleh masuk dlm lubang jubo masing2. F ALL OF YALL BUTTHURT FUCKERS!

    ReplyDelete
  39. obe mane de cakap penghinaan pada nabi benda biasa...die cuma cakap cara,kita meluahkan rasa marah tu je...bakar bendera,berdemo,mana de efek pe2...baik ko follow mujahideen kat palestin lawan dgn israel,tu lagi bagus dari ko kuar duit beli bendera israel,pastu bakar..dari ko berdemo tutup jalan tak bagi rakan senegara ko berniaga,terutama islam. Cari lar cara lain ,lumpuhkan ekonomi israel dengan belajar bersunguh2,berniaga ke...Selawat kat atas nabi ke...kalau orang kata bini ko sundal,takkan ko nak gi bunuh org tu terus. Action shows who you are and what you are

    ReplyDelete
  40. READ THIS-->Dude.. bukan sume mnde boleh diselesaikan dgn perdamain, kadang2 kita perlu berperang demi mnegakkan bnde yg benar. Sejarah juga membuktikan Rasulullah SAW berperang demi membela nama baik ISLAM. Jgn la kutuk2 klu dorg wat demonstrasi. Diorg bukan bodoh dan pengecut. Jika kita buat xendah prkara cmni xlme lg ISRAEL sng2 je bleh pijak kpla kite. Mungkin dgn brdemo ni umat ISLAM sluruh dunia akan brsatu mnentang pghinaan ISLAM. Yes demonstrasi di seluruh negara telah membuka mata org bukan ISLAM dn membuktikan betapa ISLAM itu agama yg suci dn tidak boleh diperlekehkan. Mnde cmni bkn troll utk dipersenda. Xcool langsung. Seriously dude,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau maksudkan bagus la buat demonstrasi sebagai cara membuktikan kau kasih dan sayang pada rasulullah? aku tengok di pakistan bakar kereta la, rosakkan harta benda awam, di libya bunuh diplomat(kalau zaman nabi, dikira sebagai utusan) dan di malaysia, menyusahkan orang awam nak lalu lintas? fikir la. kalau marah pun biar kena pada target. Kita kata kita sayang nabi, tapi sunnah nabi berapa banyak yang kita dah buat? dakwah dah banyak mana? ibadah banyak mana? jihad dalam kehidupan seharian dah banyak mana? biarkan pengkritik islam yang bodoh terus menerus bodoh. tidak perlu kita layan. Tapi kalau mereka benar-benar mahu belajar mengenai islam, kita berikan dakwah. Tunjukkan yang kita mampu kawal marah. ingat! orang yang paling kuat adalah orang yang mampu menahan marah!

      Delete
    2. Adakah demonstrasi tanda kasih syg pd Rasulullah?
      ->Ya. setiap kali maulidurasul org akan berarak utk sambut dn memuliakan Beliau.Apatah lg klu ad org hina dn caci Beliau.mmg ptut kita bantah.

      Ada org yg buat kacau tyme demo tu cmne pula?
      ->Jgn disbbkn segelintir je umat Islam yg jahil so kita perlu label kn sume org yg demo ni bodoh. jgn lupa niat murni mereka yg hanya ingin mnyuarakn bantahan mereka.bahkan ade yg turut serta demo ni lg tinggi ilmu agama nya.

      Yang pnting diri sndiri yg prlu brubah, x pyh la demo ni kn. buang mse je kn?jgn layan org cmni..
      ->Salah. kita xbleh biarkn shje bnde ni brlaku tnpa brbuat ape2. Yes amalan/ibadah tu pnting, tp sbgai umat Islam memang dh tanggungjwb kite utk bela dn jaga Agama Islam yg kita syg ni.Xbleh bia mreka kutuk2 Rasul kita.kita bleh abeskn mse brjam2 on9..ape slh nye luangkn sdikit mse menyuarkn banthan kite.


      "The world suffers a lot. Not because of the violence of bad people, but because of the silence of good people"

      Delete
    3. hahaha tu yg obe maksudkan,dia x bniat pn nk kutuk,mpersendakan org demo2 ni, dia cume nk umat Islam fkir cre,jln pnyelesaian yg lebih AMAN DAMAI utk umat Islam mnunjukkan bantahan thdp video tkutuk tu. Obe menujukan post ni kt umat Islam yg Jahil yg encik kte td tu. Itu je :)

      Delete
  41. Baru td baca kisah Rasulullah saw.. Die dibaling batu, poops die tak melawan pun.. Die teruskan je solat.. Bak kata batman begins td.. "It's not who I am underneath, but what I do that defines me." So, bersabarlah, jangan dibalas kebodohan dengan kekasaran.. Takde sape menang.. . Plus i you watch the movie, memang movie tu tak convey the real meaning of Islam sampaikan kepada satu tahap sampai mcm kesian kat pelakon tu sebab memperbodohkan diri.. Plus, come on.. People actually listen to Abby Abadi?! Really? i bet if u spend one hour with Abby, u can feel your IQ dropping..

    ReplyDelete
  42. aku gelak guling bila baca komen yg pro-demo bantah filem ni. hey, buka mata tu luas2. buka luas2 minda kamu yg sempit tu. apa filem dan kartun yg dihebohkan media itu satu2 nya benda yg wujud menghina Rasullah ke? wanna RAGE some more?

    pergi google anti- Muhammad, anti- Islam dan tengoklah berlambaknya website yg menghina Islam, Muhammad dan penganut-penganutnya. kalau kamu mahu buat demo hari2 sampai kiamat pun Insyaallah boleh. tapi berbaloi ke?

    obe, do you know why lot of Muslims are numbnuts? i think most of the blame lies on ourselves. kita tengok budaya masyarakat kita sendiri la. berapa ramai antara kita ni yg rajin membaca dan mengkaji secara sukarela semata2 mau ilmu? its like finding a diamond in a sewer. ramai yg menganut kepercayaan karut 'mesti berguru, kalau tidak sesat', 'banyak membaca jadi gila' and what not. ditambah pula dgn pengaruh guru2 yang ajar kita supaya tak banyak bertanya. naturally, our curiosity is killed by the time we are adults.

    bila dah bodoh, salahkan Yahudi, orang kapir. salah sendiri tak nampak.

    saudara muslim sekelian, selagi belum mati kita masih sempat mengubah pemikiran kita. ada sebab kenapa ayat Quran yg pertama diturunkan bermaksud baca dan bukan berguru. jika anda betul orang Islam, rajin2la baca dan fahamkan Quran. anda akan sedar Quran sebenarnya menuntut kita berlaku adil terhadap puak yg membenci Islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah man, kita perlukan CULTURAL REVOLUTION! umat islam kebanyakan tidak suka pada ilmu. dan kalau yang mereka tahu ilmu pun pada mereka hanya berfungsi untuk dapat kerja. tiada daya untuk secara sukarela buat kajian untuk meningkatkan diri sendiri. bila banyak orang banyak membaca digelak gelakkan. diri sendiri malas membaca. ada masalah tuduh yahudi, tuduh kerajaan, tuduh pembangkang, tuduh kafir, tuduh bangsa lain, tuduh itu tuduh ini. diri sendiri tak mahu cermin.

      Delete
  43. babun tak fikir panjang..hahahah

    ReplyDelete
  44. Mmg babun tk pikir panjang. Bodo tk bleh ajar. Aku tertgk news semlm kt indon siap bergasak dgn pak polisi. Cuba fikir balik, itu ke yg Islam nak? Bergasak sesama sendiri? Bodo, mmg bodo. Emo tk tentu pasal. Depan rumah org bawak masuk awek buat zina, buat maksiat, ko tk emo plak? Pegi la tangkap!! Bodo! Org tak solat, maksiat paling besar, sapa ada emo? Sedangkan org tak solat tu meruntuhkan agama. Emo? Asal tak emo? Bodo kan? Semua ni rancangan org kafir nak buktikan pd dunia Islam mmg ganas, kan betul kan?

    ReplyDelete
  45. hahahahaha.... sedih aku tengok korang ni...

    ReplyDelete
  46. selawat je lah kalau sayang nabi..

    ReplyDelete
  47. Mudah melatah,sebab tu diorang lagi suka provoke.API lawannya AIR beb...

    ReplyDelete
  48. Culprit nya seorang warga Mesir beragama kristian tapi yg jadi mangsa kedutaan dan duta2 US.. ini sama macam kes 9/11 la.. Culprit nya Osama Laden, mangsa nya Afghanistan dan all muslims around the globe..

    1 soalan kepada para pencinta(kononnya) Rasulullah s.a.w, apakah hukum dan ganjaran utk para pendemo yg dah menyebabkan kesusahan kepada org lain utk melakukan urusan seharian? Pahala? Syurga firdaus?

    ReplyDelete
  49. Marah sebab filem ni menghina Rasul ALLAH..serbanistas yang ada tu buat lah sembahyang hajat doa biar pecah perut produser filem tu..suruh TGNA jadi iman dan membaca doanya....gerenti makbul.....

    ReplyDelete
  50. salam, btol kata obe tu.. tayangan video tu sengaja ditayangkan dan di upload dlm youtube,dan pengarah tu tau jika video itu ditayangkan mmg umat islam akan marah...dan membuktikan bahawa umat islam ni penganas dan kejam..kalo USA nak serang negara islam pun tak salah sbb org islam tu terroris/penganas.nampak tak agenda nak jatuhkan islam, tengok apa yg berlaku..demo sana sini,bakaq itu ini,bunuh org,serang kedutaan,mcm2 kecoh..padahal islam itu agama yang mudah dan aman...pikiaq la saudara2 ku.. kita dok mencarut,maki guna perkataan yg bukan2 kat org KAFIR bukti kita syg RASULULLAH s.a.w kita think about it.. wasalam

    ReplyDelete
  51. di kalangan kita wujud org ketiga yg cuba lagakan sesama kita..
    entri terkini: Neelofa: Saya Tidak Bertemu Hans Isaac & Menyesal Tulis Di Twitter

    ReplyDelete
  52. Seyes gua sokong lu abe,wa caya sama lu.satu sebab,hezbollah,iran n basyar tu mmg confirm syiah.so,what the hell kite nak agung2kan,sebab terbukti mereka sesat.this is facts.2ndly,meme nampak jelaslah korang men share je cte pawagam runtuh tu padahal berlqku kt chile mase 2010.(gua takut nak percaye cter2 fb ttg politik sbb men share jer tanpa usul periksa.)ttg demonstrasi lak,mane ade junjungan kite anjurkan wat demonstrasi kalau nak membantah.(cet).ulamak2 zaman khalifah2 islam dulu pun even diorg dipenjara kerana mempertahankan benda yang benar xde pown suruh pengikut diorg or murid2 diorg wat demo nak bantah khalifah mase tu.(siyes gua x pernah bace ttg tu,klu ade,tlg berikan kitabnye.)yang penting,klu cinta Rasulullah,kite kena ikut pesannye,iaitu dua perkara yg ditinggalkan utk kite,Al quran dan As Sunnah.so,bende tu pun kite x abes nak kaji lg.sebok nak demo sane demo sini.puihhhhhhh......

    ReplyDelete
  53. Salam pada semua...
    Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

    Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

    Harga serendah RM1.50/pcs.

    Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

    Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
    http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

    terima kasih admin

    ReplyDelete
  54. Kite berdemo sbb nak tunjuk rasa kesal dgn penayangan filem menghina Rasul, Tp bagi pihak yg terlalu emosi smpai timbul keganasan adlh terlampau dan bersalah dgn perbuatan dia sendiri..jgn bangkang sbb sesetengah, tp sokongla sbb rasul kite, tiada org, tiada sikap se-maksum nabi, menunjukkan, atau melakonkan watak nabi adlh penghinaan pd rasul kite kerana manusia lain tidak layak sama sekali lebih2 lg dgn niat menghina..muhasabah la obie weh..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails