Friday, 21 September 2012

Serius Cool - Sekitar Majlis Perkahwinan Anak Sultan Brunei (15 Gambar)


Tahniah


Puteri Sultan Brunei, Puteri Hajah Hafizah Sururul Bolkiah (32) bernikah dengan Pengiran Haji Muhammad Ruzain (28) di  Masjid Sultan Omar Ali Saifuddien semalam. Dengan satu lafaz sahaja
Pengiran Haji Muhammad Ruzain kini sah menjadi suami kepada Puteri Hajah Hafizah Sururul Bolkiah di dalam masjlis akada nikah yang berlangsung selepas Zohor semalam. Pada waktu malamnya pula majlis resepsi di adakan di Istana Nurul Iman, Bandar Segi Begawan yang dihadiri 1700 orang tetamu termasuklah Perdana Menteri kita Dato Seri Najib Tun Razak dan Isteri. Puteri Hajah Hafizah Sururul Bolkiah ialah anak kelima Sultan Hassanal Bolkiah dan bekerja sebagai pegawai di Kementerian Kewangan sementara Pengiran Haji Muhammad Ruzain pula ialah penjawat awam di Jabatan Perdana Menteri. Semoga mereka dipanjangkan joodoh. Hensem juga Pengiran Haji Muhammad Ruzain ini.






Laporan asal Daily Mail dan TengkuSyah.Blogspot

51 comments:

  1. dah macam sultan johor .. suar itam & baju songket

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Tu la pasal en.. Melayu sungguh orang Brunei.. Tak macam orang kawin melayu Malaysia, makan kat meja...

      Delete
  3. adakah tiang & kerusi tersebut emas????

    ReplyDelete
  4. makan bersila walaupun perkahwinan anak sultan :)

    ReplyDelete
  5. raja hidup diatas darah dan peluh rakyat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lah.hidup atas dasar minyak dalam laut.rakyat dia keje biasa2 jer tak berpeluh pun.

      Delete
    2. nampak sgt bongok tak skolah...rakyat dorang lg best.same same dpt rase kekayaan negara..ni la yang di katakan Janji di Capati..

      Delete
    3. sultan brunei tak makan hasil rakyat

      Delete
    4. sultan brunei hidup diatas kehendak tuhan.

      Delete
    5. Sebelum cakap, pergi dulu Brunei tengok, betapa senangnya hidup rakyat dia. Dasar Meleis.

      Delete
  6. dgr citer fotografer otai Malaysia Saiful Nang diberi tanggungjawab selaku jurugambar rasmi

    ReplyDelete
  7. pengantin laki mcm si lukmanul hakim je obe....LOL!

    ReplyDelete
  8. isteri muda bersilih ganti tapi yang kekal hanyalah isteri tua... cayalah...rilekss jer kan..

    rugi kau azrinaz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kan majlis rasmi mestilah permaisuri (isteri pertama) yg kena datang...cuba ko tanya berapa hari sebulan giliran bersama utk permaisuri ni???

      Delete
  9. putera yg kecil tu anak azrinaz mazhar hakim ke?

    ReplyDelete
  10. takde ke pic rosmoh makan bersila? lulzz

    ReplyDelete
  11. muka pengantin laki mcm pelakon vanilla coklat tuh..ape name dia eh...

    ReplyDelete
  12. Last sekali foto tu, mangkuk tingkat ke?

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    AMARAN jangan klik : Ini adalah SPAM
    ---------------------------------------------

    ReplyDelete
  13. antara org yg paling beruntung di donia yg fana ni

    ReplyDelete
  14. satu benda yg aku takjub dalam majlis ni adalah semua perempuan pakai tudung... takde pun yg tak pakai tudung...

    btw mana gambar najib dan rosmah... kata dia datang... ke dia balik awal sbb nak join dalam sukan 1malaysia

    ReplyDelete
  15. fuck man. brunei can be a MUCH MUCH better country if these assholes not in power. Democracy, better management of resources actually can make Singapore like only a piece of shit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. but then i just realized, the bruneis are just bunch of dumbasses and just lack of balls to kick these assholes from power. maybe the doctrine of malays "bersyukurlah dengan apa yang ada" really rooted in their brain and they just cant see no more.

      Delete
    2. U serious making those comments? So what if the doctrine u said is really rooted in their brains? does it make u more intellectual than they are? does it make u better than them? Oh SNAP! No ur not! ur just a small fly in the oinment my fren.

      Delete
    3. dr m penah cakap...it's a democracy country that drops bom atom in japan and kills ribuan of people.....hmmmmm

      Delete
    4. Fuck you sen san. im just telling the truth. hi blogku sembah dr m eh? dr m is just anouther despotic leader who think he know the best for all. fuck him too.

      Delete
    5. shit.buto.h la sume cakap omputeh,,dasar anak penjajah..

      Delete
    6. Aku rasa hari ni semua orang dah tahu.. Bahawa ideology paling agung ialah ideologi islam... Bukan demokrasi sekularisme, bukan sosialisme komunis, bukan juga teokrasi beraja, tetapi ideology wahyu yang diajar oleh Nabi SWT dan kemudian diamalkan oleh para sahabat iaitu Ideology Islam yg menggunakan sistem Khilafah..

      Baru 90 tahun khilafah terakhir runtuh, ummat islam jadi huru hara. Seperti anak kecil kehilangan ibu. Hidup tak terbela...

      Maka masih lagi anda mengharap pada ideology demokrasi ciptaan manusia tu? 50 ++ tahun merdeka dgn menggunakan sistem demokrasi, rakyat jadi makin rosak lagi ada la.. Kerana demokrasi guna sistem civil law, tak 1 pun syariah law diterapkan utk mencegah kemungkaran.

      Kembalikan kesejahteraan dunia dgn Ideologi islam. Kembalikan sistem khilafah. Terapkan kembali syariat islam..

      Delete
    7. btw nabi tu ko eja silap bro,its suppose to be nabi s.a.w not s.w.t

      Delete
  16. tgk macam majlis kawin raja bunian pun ade..ape pun memang bruntung la awek tu..
    entri terkini: Jawatan Kosong Telekom Malaysia Berhad (TM)

    ReplyDelete
  17. suami die side profile mcm hensem, tengok depan not my type.. nampak mcm perkahwinan raja zaman2 dulu.. unik..

    ReplyDelete
  18. suke gambar last.nampak sifat kehambaan bile makan kat bawah.

    ReplyDelete
  19. Salam pada semua...
    Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

    Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

    Harga serendah RM1.50/pcs.

    Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

    Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
    http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

    terima kasih admin

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails