Wednesday, 26 September 2012

Serius Cool - Bilik Susuan Dan Penukaran Lampin Bayi One Utama (9 Gambar)


Syabas

Bilik penyusuan bayi dan penukaran lampin bayi adalah kemudahan yang mempunyai prioriti rendah di kebanyakkan pusat membeli belah. Kebanyakkan bilik penukaran lampin yang kami jumpa sebelum ini adalah agak kecil dan agak ketinggalan zaman. Kerana ruang yang kecil bau lampin yang awesome menusuk kalbu. 

Di One Utama kami mendapati bilik penukaran lampin dan penyusuan bayinya amat luas dan kemas. Empatorang bayi boleh ditukarkan lampinnya secara serentak pada satu-satu masa. Bilik penyusuan bayi pula memberikan privasi sepenuhnya bagi golongan ibu. Ia juga dilengkapi ruang bacaan untuk golongan bapa dan kanak-kanak. Kami ingin mengucapkan syabas kepada pihak pengurusan One Utama kerana prihatin dengan keperluan kaum mak bapak. Pusat membeli belah kita terlalu teenage dan couple centric. Good to see at least one shopping mall is catering for the parent with babies. Nice!




23 comments:

  1. Jusco pun ada nursing room, tapi tak secantik ini la.
    satu improvement yang boleh dibuat adalah sediakan hand sanitizer yang gantung kat dinding kat tempat nappy change tu.

    ReplyDelete
  2. But Sunway Pyramid pun dh lama ade few baby room cmni :)

    ReplyDelete
  3. lepas jumpa ni Obe trus cuba membuat anak...

    ReplyDelete
  4. weh cantik juga ya.

    nak letak ANAK ANAK KAT SINI cun cun cun !!!

    ReplyDelete
  5. harap tade orng tinggal baby kat situ...

    ReplyDelete
  6. kt australia smo dh pakai konsep cmni. kt msia bgs la kalau dh start inisiatif cmni. org nk bershopping pon rs lapang je kalau bab nk tkr lampin n bg/buat susu kt anak.

    ReplyDelete
  7. nice cantik selesa...but..how about Surau di shopping complex????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, rata2 shopping complex mmg ade surau pe.. xde masalah ttg surau..

      Delete
  8. that's y ramai parents yg ada baby suke pergi 1U & mutiara damansara coz they provide baby room.. tp bile time weekend nak kene bratur utk masuk feeding room..

    ReplyDelete
  9. kt sogo pun ada.kt the mines pun dh ada.hihihi..

    ReplyDelete
  10. buku2 dia mmg seswai untuk para2 ibu

    ReplyDelete
  11. Kat SOGO pun ada dah lama dah...

    ReplyDelete
  12. bilik is feeding time tu paling heaven... kalau laki boleh masuk

    ReplyDelete
  13. byk tempatlah mcm ni di msia...

    ReplyDelete
  14. one u sila upgrading ur bay park. outdated oredy liao.

    ReplyDelete
  15. kat alamanda ada bilik menyusu baby, even takde la warna warni dan suram aje warna tapi selesa, pasal ada pintu tapi malangnya ada budak2 perempuan yg penat shopping, gi bantai tidur dalam sana.

    ReplyDelete
  16. kat subang parade punya lagi lawa n bersih sangat2..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails