Sunday, 23 September 2012

Serius Kreatif - Moneygami : Seni Origami Dari Wang Kertas (36 Gambar)


Nice hat sir!

Moneygami ialah seni lipatan origami menggunakan wang kertas. Ianya dicipta oleh Yosuke Hasegawa, seorang artis 3D yang berasal dari Jepun, Moneygami bermula sebagai hobi mainan di masa lapang tetaoi lama kelamaan beliau menghasilkan lebih banyak orginami kepala pemimpin memakai topi dari pelbagai matawang. Idea yang sangat kreatif. Malang baghi kita wang polymer kita tak sesuai untuk moneygami.



Laporan aal FastCo



21 comments:

  1. Aqu tengok Mahatma Gandhi yang terlebih banyak pulok...

    =============================
    btul btul Gempak

    ReplyDelete
  2. Org malaysia lebih berminat cari sign illuminati or freemason kat duit tu je..

    ReplyDelete
  3. Ini semua agenda iluminati. Jangan Percaya. Duit kertas adalah hasil daripada tangan kreatif Freemason.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaa.. illuminati jugak ke.. so, lepas ni kene g beli nasi kat makcik kedai depan pakai kredit kad la ye?

      Delete
    2. Credit Card juga adalah freejason dan illuminati. Ke manakah wang itu disalurkan? Kenapakah ringkasan credit card...CC? (mampus tak habis dng konspirasi aje)

      Delete
    3. bumbung rumah sy pon ada kaitan dengan agenda iluminati gak gamaknye.

      Delete
    4. mohon nadia r robohkan dan gantikan dengan pelepah kelapa..

      Delete
    5. yang sebenarnya nadia r adalaah iluminati

      Delete
  4. sapa boleh lipat duit syiling adalah kretif tahap dewa.

    ReplyDelete
  5. Note RM tak sesuai sebab Agong dah pakai tanjak. Tak payah buat topi lagi. :P

    ReplyDelete
  6. comelnye gandhi n abraham lincoln! =)

    ReplyDelete
  7. ini sangat kreatif!!! tapi nasib baik duit malaysia takde... kalau tidak ia boleh jadi satu bentuk penghinaan dan penderhakaan kepada institusi raja2

    ReplyDelete
  8. abraham lincoln scumbag ! LOL !!!!

    ReplyDelete
  9. hahahaha~ duit hongkong pakai kepala singa~ pasal hong kong takde raja / pemerintah~ hahahahaha~

    ReplyDelete
  10. Salam pada semua...
    Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

    Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

    Harga serendah RM1.50/pcs.

    Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

    Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
    http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

    terima kasih admin

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails