Saturday, 9 February 2013

Serius Cool - Bagaimana Pesawat Lama Dilupuskan Di Nigeria (13 Gambar)


Manual labor!

Lapangan Terbang Murtala Mohammed yang terletak di Lagos Nigeria dipenuhi puluhan pesawat yang terbiar. Pesawat ini terbiar kerana sudah tidak lagi layak untuk digunakan akibat usang. Kerana kesempitan wang untuk melupuskannya dengan selamat, pesawat-pesawat ini terbiar selama lebih 10 tahun dan lambakkan ini kini diaggap sebagai mendatangkan masalah keselamatan. Oleh sebab itu kerajaan Nigeria akhirnya melupuskan sendiri pesawat-pesawat lusuh ini dengan tenaga buruh manual. Serpihan pesawat ini kemudiannya akan dikitar semula untuk kegunaan dalam negeri. 

Inialah cara mereka lupuskan pesawat. Selalunya pesawat dilupuskan menggunkan jengkaut dan jentolak khas. Kerana tak ada duit dan alatan sempurna tenaga tulang empat keratpun boleh!




Laporan asal Times Union

9 comments:

  1. ni kalau airasia dapat confom menagis gembira lolll

    ReplyDelete
  2. The Real Kapitan9 February 2013 13:39

    Allah untuk cina...!!

    ReplyDelete
  3. Modal RM25 sekali sahaja seumur hidup…pulangan $$$$$..cuba bayangkan apa yg kita boleh buat dgn RM25...makan kfc aja.dah abis..dgn join biz ni anda akan mendapat 34juta$$++.ini akan menjadi wang anda apabila system berjalan 100%.jika 1% RM3.4juta…jika 0.0001% RM34.anda tidak akan jatuh miskin apabila anda join biz ini..cuma RM25 seumur hidup anda …syaratnya mudah anda join dan cari sekurang-kurangnya 5 orang kenalan anda dan suruh mereka buat benda yg sama mcm anda..

    Modal rendah, kerja mudah, pulangan lumayan. Nak harap duit gaji semata-mata memang tak cukup. Kalaulah ada duit tambahan RM5,000 ~ RM6,000 sebulan, boleh setel semua. Kalau dapat lebih lagi la best boleh setel hutang lama. Silap-silap boleh beli kereta baru lagi Amacam? Best tak? So, jangan kedekut dengan RM25 anda. Tak miskin pun kalau lesap RM25 tu. Letakkan duit tu dalam projek genuine ini. Lepas tu kongsi peluang ini dengan kawan-kawan, insyallah mereka akan join sebab murah, simple dan lumayan. Apa lagi? Bertindaklah segera. Kalau tunggu lagi nanti orang rembat pulak peluang ini. Lagipun rugi besar kalau orang rembat plak kawan-kawan kita. So,klik DAFTAR sekarang jugak dan buat PEMBAYARAN terus! Lepas tu jangan lupa bagi tau kawan-kawan pasal projek ni.

    Income bertambah dari peningkatan stage secara auto. Sistem berjalan dalam 5 stage:

    Stage 1 memberikan anda RM488,435;
    Stage 2 memberikan anda RM878,920 + RM878,920 ;
    Stage 3 memberikan anda RM1,367,195 + RM1,367,195;
    Stage 4 memberikan anda RM 6,000,000 + RM 6,000,000;
    Stage 5 memberikan anda RM 8.7 JUTA + RM 8.7 JUTA!!!

    Apa yang menariknya ialah peningkatan stage berlaku secara auto. Anda tak perlu berkerja lagi dalam stage 2, stage 3, stage 4 dan stage 5. Tugas anda hanyalah mengaktifkan akaun anda hanya RM25 sahaja di stage 1 dan perkenalkan 5 orang seminima, dan anda akan mendapat pendapatan tambahan yang berlaku di stage 2, stage 3,stage 4 dan stage 5 secara auto tanpa mengeluarkan duit poket lagi. Perfect!! Memang best! siapa tak mau kerja sekali, untung berkali-kali?

    utk maklumat lanjut layari:
    http://www.Step2Rich.net/keycet

    ReplyDelete
    Replies
    1. the most stupid thing i ever read today....

      Delete
  4. Ko nak aku ubah web ko ke hapa?? Fcuk la MLM sume kencing je kuat...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails