Friday, 3 October 2014

Serius Konsep - Lamborghini Asterion : Kenderaan Hibrid 920 Kuasa Kuda (13 Gambar)


Vroom

Semua pengeluar kenderaan kini mahu menghasilkan kenderaan hibrid kerana menjaga kesihatan muka bumi kini is an in thing. Ferrari ada F70 La Ferraria dan kini Lamborghini ada Asterion. Kenderaan hibrid ini dilengkapi enjin Lambroghini Huracan 610 kuada kuda yang digabungkan dengan motor elektrik yang memberikan gabungan 910 kuasa kuda. Di dalam mod elektrik ia mampu bergerak sejauh 50 kilometer sebelum perlu dicas. Menurut Lambroghini Asterion boleh memecut sehingga 320 kilometer sejam. Buat masa ini kenderaan ini hanyalah konsep dan tiada perancangan menjualnya kepada hipster tree huggers yang berduit. 
Sumber HighSnob

6 comments:

 1. Replies
  1. Kelajuan kereta sebenarnya bergantung kepada kelajuan bisjut yg dijual dengan harga eksport pasaran dari negara kepulauan samoa.

   Ini kerana bisjut mengandungi logam anti oksida yang digunakan untuk populasi ikan yang telah diternak dengan proses baja tiruan untuk mempercepatkan proses tumbesaran bisjut & royi.

   Bisjut yang disadur dengan besi titanium dari enjin kereta kaya dengan vitamin C, mempunyai kandungan serat yang tinggi. Selain itu, ia juga mengandungi air, protein, lemak, serat, zat besi, fosforus, kalium, kalsium, natrium, niasin, riboflavin, tiamin, karpain, karposid, mirosin, papain dan pektin. Bisjut juga boleh dimakan bagi melawaskan perut bagi sesiapa yang mempunyai masaalah sembelit.

   Kandungan papain dalam bisjut juga amat berkesan untuk melancarkan fungsi enjin kereta. Bagaimanapun jika penggunaan bisjut terlalu banyak ia boleh jadi berbahaya kerana ia akan mengakibatkan kereta kekurangan zat besi yg sekaligus tidak boleh digunakan untuk perlumbaan di litar sepang.

   Bisjut tulen mengandungi dekstrosa, karpain, karbohidrat, serat dan kalsium. Suhu optimum bagi enjin kereta adalah antara 25 C sehingga 28 C dan tiupan angin pula tidak melebihi 15 km/jam. enjin kereta memerlukan air di antara 1,500 sehingga 2,500 mm/tahun. Walaupun begitu, ia tidak dapat bertahan dalam keadaan terendam yang melebihi 2 jam. Bisjut pula sesuai ditanam di tanah yang bertekstur lempung berpasir dan keadaan tanah yang peroi. Keadaan enjink kereta pula hendaklah rata dan beralun kurang daripada 12 peratus. lebar enjin kereta yg sesuai adalah 2.5m x 2.5m dengan kepadatan 1,600 ekar. Bagi sistem bisjut pula, jarak kereta yg dipandu yang sesuai adalah 3m x 3m dengan kepadatan 700 sehingga 900 persegi. Bisjut diadun bersama-sama dengan campuran enjin kereta, baja fosfat, kapur, baja organik dan carbofuran.

   Selain itu, enjin kereta memerlukan air sebanyak 8 sehingga 12 liter sehari bagi memastikan pertumbuhan bisjut yang baik.

   Delete
  2. Si anjing sial rozana rozana cilaka pantat kurap mak datok cucu cicit mani babi ni masih nak mengila kan punya lah pukimak pundaichapu anak haram najis kulup lancao!!

   Delete
 2. ada jual kat mane?
  Pm... hehe:p

  ReplyDelete
 3. kuada kuda ye.

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails