Wednesday, 8 October 2014

Serius - Harga - Harga Barangan Yang Melampau Di Venezuela Akibat Inflasi (12 Gambar)


Minyak murah

Kita kerap mendengar orang berkata harga minyak di Venezuela murah.Hanya 75 sen berbanding RM 2.30 di Malaysia. Tetapi apa yang tidak kita ketahui ialah sungguhpun minyak murah barangan lain harga jualannya sangat melampau. Kenapa? Kombinasi inflasi dan ekonomi yang lemah. Kadar inflasi di Venezuela ialah 64% dan adalah yang paling tinggi di keseluruhan benua Amerika. So yes Venezuela minyak murah tapi tak guna juga kalau harga setin air Coke ialah RM 18!




Sumber Yahoo

41 comments:

  1. Replies
    1. Alhamdulillah... di malaysia air coke masih RM1.30.. Walaupun minyak sedikit mahal RM2.30 petrol!

      Delete
    2. abah kau...skrg air coke harga rm 1.80- 2.00 ....ko duk ceruk mane ?

      Delete
    3. entah abah kau. bodoh sial air coke kat petronas harga 2.70 la setan.

      Delete
    4. wei bodoh... jgn minum coke.. satu tin coke sama dgn 9 sudu gula.. lagi mahal dari petrol.. beli beer la.. xda gula.. kalau nak murah g labuan.. 4 tin rm10.

      Delete
    5. tok MU minum beer...

      Delete
    6. awat masing2 mulut mcm longkang nie

      Delete
    7. abah2 kau.. air setin rm 1.50 kt kedai biasa, kt vending machine kl sentral rm 1 jer

      Delete
  2. tapi petrol murah kat sana...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Bukan first lah.. tapi Fisrt!

      Delete
    2. bukan juga lah ngok.. tp Fustr!!

      Delete
    3. fuck la bodohhh

      Delete
    4. Semua bodoh

      Delete
  4. Syukur Malaysia masih aman....

    ReplyDelete
  5. ko nk minum petrol j ke walaupun murah. . . bangang. .

    ReplyDelete
  6. coke mahal minum air sejuk, lagi sihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh beli coke! memang la mahal..beli lah pepsi!

      Delete
  7. arrggghhhh... tak kira! Harga brg dgn minyak mahal kat Malaysia ni. Kesian kat rakyat... kerajaan BN tak berhati perut... kejam. Tu semua tipu... Mana ada negara lain hidup rakyat mereka lebih tertekan drp rakyat di Malaysia. Mana ada negara yg harga rumahnya mahal, keretanya mahal, dan macam2 lagi selain Malaysia!

    ReplyDelete
  8. syukur.. malaysia masih termurah di dunia..

    ReplyDelete
  9. harap sapa yg suka bandingkan harga minyak negara2 tu tengok sekali inflasi dan faktor lain. memang sedap hentam kerajaan, tapi tegurlah dengan berhemah dan berilmu - funaki

    ReplyDelete
  10. sex masih mahal di malaysia. apa guna coke murah kalau sex mahal

    ReplyDelete
  11. tapi brapa lak purata income dorang sebulan kat sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawak la soalan ko ne. dah obe ckp inflasi 64%. ko lg nak tnya pasal purata income sebulan.

      Delete
  12. keperluan asas harus diutamakan - minyak pakai hari2

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. contohnya minyak masak dan minyak rambut.. hari-hari kita pakai!

      Delete
  13. Betulllllllll tu....coke amat diperlukan aku berak basuh jubur pakai coke hari2..
    Lanjiaoooo....bugima...aleeeutoooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangang piang ko nie anon

      Delete
  14. gadis tetek besa, baju besar. still nampak tetek.... agak2 camne nak buat?????? http://fzzj.sharethisstory.net/my-809630-5880

    ReplyDelete
  15. Bangga duduk kat malaysia, kalau boleh i nk negara kita lebih maju dari nie..
    rakyat didahulukan pencapaian diutamakan

    ReplyDelete
  16. korang tau x harga paling murah utk potong rambut kt jepun dlm 3000 yen = rm 91.. tu kedai biasa tu.. bukan salon.. di mlaysia masih ada kedai yg tawarkan rm 5 je..

    ReplyDelete
  17. Produk yang Kami Tawarkan Semuanya Asli Original,
    Ada Garansi Resmi Distributor dan Semua Produk Kami Baru dan Msh Tersegel dLm BOX_nya. Buruan belanja dan dapatkan harga promo 2014 untuk semua produk kami.Dijual> BlackBerry> Nokia> Samsung> Apple> Acer> Dell> Nikon. beminat hub/sms 0857-5740-7634 ATAU KLIK WEBSITE RESMI KAMI http://lunashop77.blogspot.com/
    Ready Stock! Apple iPhone 5 32GB Rp.3.500.000
    Ready Stock! BlackBerry 9380 Orlando - Black.Rp.900.000,-
    Ready Stock! BlackBerry Bold 9790 Onyx 3 Rp.1.100.000
    Ready Stock! BlackBerry Bold 9780 Onyx 2.Rp.800.000,-
    Ready Stock! Blackberry Curve 9320.Rp.700.000,-
    Ready Stock! Samsung Galaxy Core duos Rp.900.000.
    Ready Stock! Samsung Galaxy Tab 2 (7.0).Rp. 1.000.000
    Ready Stock! Samsung Galaxy S3 .Rp.2.100.000.
    Ready Stock! Samsung Galaxy Nexus I9250 - Titanium Si.Rp.1.500.000,-
    Ready Stock! Samsung Galaxy Note N7100.Rp.2.500.000.
    Ready Stock! Samsung Galaxy Note N7000 - Pink.Rp.1.700.000.
    Ready Stock! Samsung Galaxy Y S5360 GSM - Pure White.Rp.500.000
    Ready Stock ! Samsung Galaxy S5 Rp.3.800.000,
    Ready Stock ! Samsung Galaxy S4 l9500 Rp.2.500.000

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails