Friday, 31 October 2014

Serius Konsep - Menara Berkembar Dubai Bakal Mengalahkan Menara Petronas (12 Gambar)


RIP Petronas Tower 

Menara Berkembar Petronas kehilangan takhanya sebagai menara tertinggi dunia pada tahun 2003 kepada Taipei 101. Sungguhpun begitu Malaysian masih cool face kerana ianya masih kekal sebagai menara berkembar tertinggi di dunia. Takhta ini juga nampaknya bakal diambil alih sekiranya projek Dubai Harbor Creek menjadi realiti. Projek mega ini bukan sahaja akan mempunyai menara berkembar tertinggi di dunia malah menjadi kawasan perumahan untuk 35 000 penduduk dan 11 buah hotel. Projek ini bakal dimulakan tahun hadapan tetapi masih tiada maklumat penuh tentang ketinggian rasmi menara berkembar yang bakal dibina dan kos pembinaa. So enjoy it Malaysia while we still can.




Sumber Dezeen

13 comments:

  1. Dah 16 tahun. Masih gagah KLCC ku.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Just tried http://clashofclanshelper.com/ - I got free Clash of Clans gems here! Get yous too in less than two minutes!! Everybody is already using free gems from here.(lFD7HE2rW0)

    ReplyDelete
  4. pak arab ni takleh tengok orang lain lebih dari dia, tu lum awek2 arab lagi

    ReplyDelete
  5. SALAH SATU TANDA AKHIR ZAMAN SEMAKIN MENGHAMPIRI KITA,

    ReplyDelete
  6. Takpe tak tinggi dah tapi cukuplah tu...dah setanding dah dengan negara2 idung tinggi...so cool man..

    ReplyDelete
  7. Memang hebat bangunan tu, lebih2 lagi bila dilihat dari atas :)

    ReplyDelete
  8. Ingin menjana pendapatan sendiri...
    Ingin tahu bagaimana sekeping SIMKAD boleh menjana pendapatan pasif anda...
    Ingin kan perubahan dalam menjana pendapatan....
    Sila click url dibawah untuk info lebih lanjut....

    http://kadcetakduit.com/Therockba

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails