Thursday, 9 January 2014

Serius - Perang Keagamaan Di Republik Afrika Tengah : Apabila Kebencian Memuncak (20 Gambar)



Perang Salib Moden

Perang keagamaan sedang memuncak di Republik Afrika Tengah. Ia melibatkan peperangan diantara minoriti Islam dan majoriti Kristian. Konflik bermula apabila Seleka, sebuah kumpulan militan Islam berjaya membentuk kerajaan baru selepas menggulingkan kerajaan yang sedia ada. Ini amat mengejutkan penduduk RAT kerana negara ini hanya mempunyai 15% penganut agama Islam. Keadaan menjadi semakin teruk apabila Seleka membunuh, menyeksa dan membunuh penganut kristian bagi memastikan mereka kekal berkuasa. Penduduk kristian kini bangkit bagi menentang kerajaan Seleka dan akibatnya penduduk beragama Islam yang tidak berdosa pula kini diburu, diseksa, dibunuh dan dirogol. Inilah yang terjadi apabila kebencian agama semakin memuncak

Inilah juga yang akan terjadi di negara kita sekiranya kita membenarkan pihak minoriti mengapi-apikan kebencian diantara agama. Why can't we just get along and talk it out. Go to mamak and discuss our problem. Di Facebook posting berbaur kebencian dan mahukan peperangan agama semakin banyak kami lihat. Hendak bunuh kapir katanya. Perang jihad katanya. Just look at the photos below and ask yourself. IS THIS WHAT YOU FUCKERS WANT IN MALAYSIA? I rest my fucking case. 



Laporan asal The Atlantic

11 comments:

  1. Ko percaya ka obe yg beragama islam tu mula dulu, tak logikla

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau jadik macam ni kat Malaysia, Paderi Lawrence Andrew yang mulakan dulu :(

      Delete
  2. bukan soal saper mula... ini soal.. ko nak ke malaysia jd mcm Central afrika..?

    jawapan : Ya atau Tidak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya..tapi kita gulingkan pemerintahan sekular

      Delete
  3. Muslims vs Christians and the Jews are laughing. This is their way of controlling the population of Gentiles via the weapons they supply. Syukur Malaysia masih aman hehe ;-)

    ReplyDelete
  4. like plzz.. :P
    https://www.facebook.com/pages/T-Shirt-RM10/447344542055474

    ReplyDelete
  5. http://tengkubaim.stiforptour.com/?SOURCE=BS

    ReplyDelete
  6. syukur malaysia masih aman.. literally

    ReplyDelete
  7. syukur Malaysia masih negara Islam.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails