Tuesday, 1 October 2013

Serius Sadis - Cara Kejam MPKJ Menangkap Anjing Liar (NSFW)


Sadness

Di Kedah Pak Mie Shelter dihalang untuk membuka kennel belaan anjing liar baru mereka oleh pihak berkuasa tempatan. Dah la kena halau dari tapak asal kemudian permit tak diberi untuk shelter baru di kawasan lain. Di Kelana Jaya anjing liar ditangkap, diheret sehingga berdarah. Inilah sebab kenapa Malaysia masih bukan negara dunia pertama. Layan makhluk Allah macam ini punya sadis.

51 comments:

  1. Replies
    1. Anjing mudharatnya lebih besar dari manfaatnya. Lebih baik dikawal dan dimatikan daripada merosakan harta awam dan menyebarkan penyakit.

      Cara kawalan tu yg agak kasar, iyelah anjing kan bukan nak tangkap kucing

      Delete
    2. Kalau suruh Org yg record video ni bela anjing-anjing liar ni dia pun confirm tak nak. poyo je bajet PETA heri perikehaiwanan la tu.. pui

      Delete
    3. orang atas, ko nie sangat la xberakal..tangkap anjing memang kerja diorang, tapi bukan seksa anjing tu la bodo!sampai berdarah2 bagai

      Delete
    4. Anon yg teratas,
      Aku cadangkan kau guna tulisan A'rab utk prkataan mudharat dan manafaat. Ini penting utk memberikan impak Islamic kepada komen tersebut.
      .......sila elakkan perkataan 'agak kasar'. sebab bunyinya macam 'kasar sikit aje'....padahal, perbuatan tersebut kasar sungguh.

      Delete
    5. Anon atas,
      Aku tak rasa nak cadangkan apa apa. hehehe

      Delete
  2. Tuuuu dia Pak Tam.. Sedap habaq kawan, tak sedap habaq Pak Tam

    ReplyDelete
  3. kentut proooottttt

    ReplyDelete
  4. di dadaku..di dadaku hanya ada kamoooo

    ReplyDelete
  5. INI ADALAH PENGHINAAN TERHADAP HAIWAN BELAAN KAMI, ORANG MELAYU YANG BODOH

    ReplyDelete
    Replies
    1. provoking? lame, try harded bitch

      Delete
    2. bangang nye anon tulis besar2, mesti bdk xde life nih

      Delete
    3. sila cuba lagi provoke. tak menjadik. aku x naik marah sangat la.

      Delete
    4. macam tak menjadi je provoke ni.hambar.

      Delete
  6. Obe, sila betulkan maklumat anda.
    MPKJ adalah Majlis Perbadaran Kajang!
    Kelana Jaya di bwah kawasan tadbiran MBPJ, Majlis Bandaraya Petaling Jaya.
    Ni Area Kajang, bukan KELANA JAYA.
    Jangan sbab mpKJ, KJ yg ko sangkakan tu adalah Kelana Jaya.
    Do study first b4 posting something dude.

    IN B4.. Obe Gemuk Bodoh xstudy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.... dia ni kdg2 pndi kdg2 bodo, almaklum la 2x5 mcm sy x baik pun, dah tu betulkan balik la obe :)

      Delete
    2. asal tak cakap majlis perbandaran khairy jamaludin je ? hahahahahahahahaha.

      Delete
    3. cakap!!! spa bab1 negara cakap!!! - kj

      Delete
    4. bongok obe bt dosa fitnah free..bljr tgi2 tp xreti nk research

      Delete
    5. obe bebal tahap macai tegar~

      Delete
  7. kot nak bela la elok elok. Tak mampu bela dah buang merata. Selfish la der

    ReplyDelete
  8. aku Islam. aku x bela aning. tapi aku mengutuk keras penyeksaan anjing acam ni woi... anjing ni bukan mintak die nk lahir jd anjing... apsal pulak nk seksa mcm ni... mudarat ke x mudarat ke...x baik seksa anjing woi... cari la jalan penyelesaian yg lebih berhemah... ishh....memalukan beb... Islam x ajar seksa binatang camni ... bile org non Muslim kondem kite..mule la melatah... tolong la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. okeh. bak bisjut skrg.

      Delete
    2. bangang, bajet lawak la tu mintak bisjut? pukiii bapak hang

      Delete
    3. Babi la kau ska 1. Jet jet lawak je mintak biskut. Konek mak kau la.

      Delete
  9. tangkap PATI camni ok gak . xyah nk lembut2

    ReplyDelete
    Replies
    1. bapak ko PATI gak, jom tangkap bapak ko macamni

      Delete
  10. bagus camni, elok di tangkap anjing2 tu semua. dah anjing tu melawan, memang la bedarah. cuba rilek je naik lori ramai, tentu tak apa2. ni kan anjing liar, berbahaya. engkorang nak tunggu sampai dia giget anak2 engkau? gigit putus kote abah kau? gigit buntut ibu engko? baru nak tangkap? nak jadi bodoh pun agak2 la - funaki

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah nama anjing takde akal macam manusia. takkan nak suruh anjing ni naik lori elok, sedangkan manusia naik tren pun tak reti beratur

      Delete
    2. anon 11:23---sila pileh tempat untuk menjadi bodoh. Jgn dikata bodoh tak bertempat. Kau ingat ni first time ke orang tangkap anjing dalam dunia?
      Kat tempat lain ada aje cara yg tak menzalimi anjing bila nak tangkap? Kat US sampai tu la imej yg agak popular, lori bawak anjing yg ditangkap. Sampai orang buat cerita animasi. Ada kes sampingan, anjing kena seret smpai berdarah?
      Okay, dah jumpa tempat nak jadi bodoh? Okay, sila jadi bodoh disitu.

      Delete
  11. tangkap jela anjing liar ni,bakpo pegi seret atas jalan.bodo mu mbkj

    ReplyDelete
  12. bodoh...dah nama pun anjing liar..ko nk tangkap mcm mana lagi...nk gi gosok2 kepala????
    nk pujuk suh masuk dalam lori???

    ReplyDelete
  13. pak mie shelter tu ada cerita la obe. itu org saja guna sentimen 'dog shelter' utk dpt kan tanah rizab. ada follow up news terbaru dak obe? suma yg hantaq p shelter tu suma x nuetered <--btoi dak aku eja.so anjing membiak merata2.x terkawal..ubat pon xdak. itu sbb majlis halau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bantuan pun tak ada macam mana nak nueter & spay? duit yg ada cukup2 nak bg binatang tu makan saja. bukan anjing je yg pakmie tu selamatkan, kucing, kambing pun ada. melayu sekeliling lagi nak mengutuk pakmie tu selamatkan anjing ada la, bukan nak tolong. melayu sekeliling tu org macam kau cuma tau nak komplen kutuk itu ini tapi tak hulurkan pun bantuan.

      Delete
  14. menangkap binatang liar dengan lemah lembut dan sopan santun. alahai~
    pening aku tengok macha ni, overreacted. kasi die tangkap anjing liar skali la kasi tengok.

    that's the thing i feel weird to self-called animal lovers NGO. tak realistik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekor lagi. Itu jela alasan kau. Bila orang kritik, suruh buat sendiri. Standard sesetengah pengarah filem Malaysia plak.
      Pegi banding dengn orang awam buat hapa?? Banding la dengan penangkap anjing yg lain. SIla tonton documentary stray dog di internet...free aje pun.... ke.. Kau nak cakap anjing liar bulldog orang puteh, jenis bersopan santan ke? Lagi besar anjing kat sana, dol.
      CUma kepala hotak diaorng dilatih utk sesuai dng negara dunia pertama.

      Delete
    2. anon 14:55 apa sebab dia binatang liar mcm tu mmg layak dia terseksa la? aku rasa bodoh tak berperikemanusiaan mcm kau ni yg wajib diseksa drpd anjing tu

      Delete
    3. alah, tu la alasan. anon 15:53, panas bontot bila org suroh kau buat sendiri ? biasa la kan, cakap pakai air liur. murah.

      bukan semua benda tak boleh compare. itu la alasan pengkritik yang tak mahu dikritik.

      Delete
  15. Macha yg amik gamba kelam kabut gila.
    dey paria..

    ReplyDelete
  16. jom berjmbut!!!!

    ReplyDelete
  17. berani salahkan kelana jaya. kelana jaya under mbpj jurisdiction. get your facts right. main sebat je kau. haha.

    ReplyDelete
  18. Salah fact la obe gemok woi. Btw, org India mmg cakap pe pun tak faham, pening wa tgk video ni. *Muntah

    ReplyDelete
  19. MPKJ bukan kelana jaya, bang.

    ReplyDelete
  20. Fuck. This is some fucked up method to collect strays. For fuck's sake, masing masing ada akal fikir sendiri la kalau method dia kutip anjing tu betul ke tak. Sakit ke tak haiwan tu. Ofcourse la dia mengganas, melawan, it's scared! Sama macam kau kalau kau tiba tiba kena kutip, kau kena ketuk dekat kepala. Cuba kalau kucing yang kena macam ni, confirm kau kau semua membuas dengan carutan dari langit. Tapi sebab anjing, you think they deserve it. you ignorant bastards. Animal torture should NEVER be considered. Pernah terfikir owner anjing anjing yang liar ni tak bertanggungjawab? At the end of the day, it's the owner's responsibility juga. But noooo... the idiot just buang anjing tepi jalan, last last jadi anjing liar. and this is what the dogs get. A whole level of selfish, that what we have. And to those yang ada pets, this goes to you juga. This is one of the consequences when you decide to abandon your pet by the roadside. Tak kisahlah anjing ke kucing ke. Dont be an Unfair, Inhumane, ignorant and an arrogant fucker. Kita semua manusia, ada akal, ada perasaan. Pakai rasionality. Tak kisahlah agama apa, this applies to all.

    p/s : Grow some real gold balls, dont reply by "Anonymous". Its very cowardly of you.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails