Sunday, 9 December 2012

Serius Cool - Skill Penerbangan Rendah Yang Menakjubkan (14 Gambar)


Balls of Steel

Penerbangan pada altitud rendah dilakukan juruterbang pesawat pejuang bagi mengelakkan pesawat mereka dikesan oleh sistem radar. Sebagi contoh ketika perang Yom Kippur , juruterbang pesawat F4 Phantom Wild Weasel Israel terbang rendah diantara ngarai bagi mengelakkan pesawat mereka dikesan sistem misil anti pesawat  negara Arab. Ketika perang dunia kedua pula pesawat pengebom Amerika menyerang kapal pengangkut pesawat Jepun dengan terbang sehampir mungkin ke permukaan laut. Skill penerbangan ini bukan sahaja sukar untuk dikuasai malahan merbahaya jika tidak dilakukan oleh mereka yang berpengalaman. Mari kita lihat beberapa foto skill penerbangan ketinggian rendah yang menakjubkan. Respect!



Laporan asal The Brigade

13 comments:

  1. bukan tu gambar orang nak takeoff ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok landing gear dan landing gear doors semua tutup. Take off tak akan ada landing gear tertutup. Plus bila V1 masa take off kapal terbang tak mendatar macam di atas

      Delete
  2. alah baru nk tulis first ada org haihh budus betul

    ReplyDelete
  3. tu lar psl..ape2 pon aku 3rd!!!!!

    ReplyDelete
  4. kat malaysia ada penerbangan tambang rendah... diorang boleh buat ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... menjadi la lawak ni....

      Delete
  5. hanya di Malaysia, VIOS boleh terbang. :D

    ReplyDelete
  6. aku bercita2 utk ikat Obe kat perut kapalterbang, lalu terbang dengan gaya seperti di atas.

    ReplyDelete
  7. padahal kapal terbang tgh nak mndarat ckp terbang rendah booo..obe gemuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni lagi sorg bodoh, kalo nk mendarat, mesti ko dah nampak landing gear~

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails