Tuesday, 18 December 2012

Serius Cool - More Than Humans : Potret Emotif Primat-Primat (15 Gambar)


Woah!

 Mereka yang percaya dengan teori evolusi percaya manusia berasal dari keluarga beruk. Tahukah anda beruk-beruk mampu mempamerkan emosi yang hampir sama dengan manusia seperti kini. Siri gambar More Than Humans yang diambil oleh Tim Flach berjaya memaparkan emosi beruk seperti manusia. Sangat emotif kesemua gambar yang dipaparkan. Very nice




Laporan asal Tim Flach

24 comments:

  1. keturunan aku bukan daripada beruk. aku keturunan Nabi Adam AS. baginda manusia. darwin sumbak. tak mungkin Nabi aku tu beruk.

    ReplyDelete
  2. "Those who believe in theoretical evolution of darwin is considered as munafiq as he defy the existance of Adam A.S as the first mankind on earth"

    ReplyDelete
  3. Gambar yg 1st tu ala2 James Dean versi babun.

    Dan aku percaya kpd teori evolusi Darwin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mean beruk! Eh bukan. Ungka! Sorry Mean silap sebut species

      Delete
  4. beruk jadi manusia memang tarak, tp manusia jd beruk ada, tp bukn ak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko nulis pun cam beruk.. ko memang beruk..

      Delete
  5. Most ppl just dont understand darwin theory do they? How many even bother to read what is darwins theory is all abt? Most just parrot whtever their ustazs said

    ReplyDelete
    Replies
    1. Its just a theory. Pathetic theory. Kalau kau percaya kau beruk, maka beruklah kau.

      Delete
    2. So,u realy understand what darwin said??ok,gud luck to u,hope u can be great as him,dont be a salary guy,hope u can do better then parrot like me...maybe u came out with new great theory that change the world..

      Delete
    3. Dear Stravi14 and Nazrie Salamat. Do you yourself have read anything about theory of evolution based on Darwin, Wallace etc? It is not all about human came from monkey but how the nature evolved according to the surrounding as what was observed in Galapagos Island, Ecuador. Though I myself do not believe that human comes from monkey (though scientifically it has been proven that monkeys has 98% DNA similarity to human), I do believe in theory of evolution.

      Delete
    4. Yayaya..gud luck with the theory of evolution..im from my mom womb,create from sperm n etc n i dont care..maybe i should go to zoo and greet my cousin that not lucky as me,cause im be human before them,poor them..hope someone give them somthing that can make their evolution faster..hahaha

      Delete
    5. Sory,i dont know anything about theory of evolution..n why should i care about it..gud luck to u with that..hehe..

      Delete
    6. Sory,i dont know anything about theory of evolution..n why should i care about it..gud luck to u with that..hehe..

      Delete
  6. Jangan jadi macam Beruk Mat Yeh!

    ReplyDelete
  7. Berape lame nk tggu smpai beruk2 kat hutan yg ad skang ni utk berevolusi jadi manusia,ak sngat ingin tahu..hahaha

    ReplyDelete
  8. However, the orang utan's family is a seriously good shot.

    ReplyDelete
  9. evolution is still enigmatic. science needs proof and explanation. that is why evolution is given as the answer for almost everything. it does occurs but not necessarily to humans.

    ReplyDelete
  10. babi la obe...mana komen aku semalam...ko padam ekh laknat...sialll la ko gemok

    ReplyDelete
  11. aku ada kaji pasal evolution sikit, masih belum khatam. tapi apa yang aku tau, ia bermula daripada voyage si Darwin dengan seorang kenalan dia ke Pulau Galapagos. Spesies pertama yang Darwin ambil utk peloporkan theory dia ialah burung finch. Karakter burung ni yang dipercayai ada berlakunya natural selection ialah paruh. So bila dia balik negara dia, si Darwin teruskan kajian dia sehinggalah terciptanya teori evolution. Hangpa paham tak apa maksud dia evolution? Aku percaya ada betulnya teori ni, sbb evolution yang si Darwin maksudkan ialah perubahan dari sesuatu karakter ke suatu karakter yang more favaourable kpd kehidupan utk kemandirian. Teori ni betul utk spesies2 lain (cuba hangpa kaji dulu, mana tau aku salah), tp bukan utk manusia. Byk sgt bukti yg evolution dr beruk ke manusia tu salah. Yang ni mmg aku yakin aku tak salah. Kalau hangpa org Islam, beruntunglah. Hangpa ada 2 sumber, sumber sains & sumber aqidah. Try kaji. Jgn membabi buta sokong evolution manusia si Darwin ni & jgn membabi buta tolak bulat2 teori ni.

    ReplyDelete
  12. kan ada kisah salah satu kaum terdahulu, di sumpah menjadi beruk dn keturunanan spisis ni.. so, x mustahil mereka ni keturunan sumpahan tersebut.
    semua Allah dah rancang, kita yg berakal, bukan mereka. kitalah yg kena bijak berfikir. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails