Monday, 28 May 2012

Serius - Mari Lihat Nama Pemilik Nombor Kereta WWW


WWW!

WWW ialah plat nombor kereta yang terhangat bulan ini. Ada aku dengar rumours pemilik WWW 1 membayar lebih setengah Juta untuk kereta milik beliau. Pada awalnya aku tak tahu siapakah individu yang sanggup membayar sebanyak itu hanya untuk sebuah nombor pendaftaran kereta dan hari ini misteri ini terjawab. Behold..Rupanya tak lain tak bukan Sultan negeri aku Johor. The surprising part is kenapa harga WWW 404 dan WWW 1337 murah. Nampak sangat yang memohon nombor WWW ini tidak banyak yang G33k dan 1337

Thanks @Azrul_Azizan for the Twitip



Untuk senarai penuh nombor kereta yang ada WWW sila ke Laman JPJ Disini

42 comments:

  1. Replies
    1. ko ni bodoh dan bangang, perangai macam budak kecik bodoh

      Delete
  2. Dafuq beli no plate sampai RM 500k ?

    ReplyDelete
  3. inb4 sultan johor perabih duit rakyat #herpderp

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa 'J1' die dh ok..ni pulak skrg aku dgr die peruntukan 5juta untk bunglo peribadi.ko rasa duit sape.wattafuken man~

      Delete
    2. mohon jangan mempertikaikan ketuanan raja2 melayu

      Delete
    3. "Raja adil raja disembah, raja zalim raja disanggah"

      Delete
    4. mohon jangan mempertikaikan ketuanan raja2 melayu...

      daulat tuanku! daulat! dulu kini dan selamanya! hanya orang melayu mampu beli

      Delete
    5. masalh nye membazir sgt tuh...ramai lagi rakyat yang m,iskin perlukan duit untuk khdupan seharian, bukannya yag nak enjoy, nak mkn nasi pon ade yg x mmpu.....
      so renungkanlaaaaaaaa

      Delete
    6. ala 500k tu ciput je bagi sultan johor..maybe dah berbilion dia kasi untuk rakyat :) gipon hal2 rakyat ni di bawah menteri besar bukan sultan negeri. gipon sultan johor ni kalau nak tau kaya giler tengok ladang2 dia bercambah..tak heran ler kereta mewah belambak kat umah :)

      Delete
    7. hasil minyak pon sultan johor ada,sultan ni berjiwa rakyat la..mcm2 pembangunan utk rakyat nya contoh membangun kan daerah mersing baru2 ni.. putera dia skung sedang membangunkan industri bola sepak johor fa

      Delete
  4. Replies
    1. Da lame dah org beli der....

      Delete
  5. selain raja tiada orang melayu yang mampu nak beli no plate mahal2 lebih rm100k... daulat tuanku

    org melayu selain raja paling top kat list tu pun ada 2 org, zarim bin abd aziz - www 4 / rm55.5k & shafiz bin shahrani - www 16 / rm22.5k... diorang ni mesti orang kaya gila babi bagi kategori melayu

    tapi kalau difikir balik, takde masalah pun kalau raja yg beli no. plate mahal2, sebab kitaran dia...

    duit cukai rakyat -> kerajaan -> bayar elaun raja -> beli no. plate -> jpj -> kerajaan -> pembangunan / gaji penjawat awam / subsidi / bantuan kpd rakyat / kroni menteri / etc

    blog oh no. plate

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau Rasulullah SAW ada sekarang,hang rasa Baginda nak spend RM500k utk satu plate nombor?

      Delete
  6. kalaulah duit tu bg sponsor utk student..kn lagi baik..GreenDay di Majlis Kahwin Facebook !

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah bg student.blaja tinggi2 bodoh mcm lembu gak.puiii

      Delete
    2. ek....yg beli no plate tu pon dia ada yayasan utk mmbantu anak2 johor blajar

      Delete
  7. pembelanjaan kerana vvip nak best best

    ReplyDelete
  8. Damn WWW 1337 murah,kalau tak aku pegi bid,tapi takde transport lagi

    ReplyDelete
  9. Klu la duet2 dieowg sedekah kat anak yatim or bt masjid lg bagos dr beli nombo plat mcm,ape ad pd nombo????esok2 mati bkn nombo plat yg akn d bawa n d hitung...kn?kn?kn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alar.. duit tu kan pegi kt jpj... masuk kerajaan balik. okler tu. bukan beli barang lari tax pun...

      Delete
  10. pergh...mujur aku bukan Sultan Johor..kalau tak kena kutuk dengan korang....

    ReplyDelete
  11. Nilah Melayu, Sultan bodoh macam tu korang tak pulak kritik. Cuba kalau Najib takpun Nik Aziz yang beli no plat tu. sah2 keluar Youtube kena kritik.

    Sultan patut dipilih secara demokrasi, sistem keturunan ni pelingkup negara.
    Sultan2 ni jugaklah yang nak bagi Tanah Melayu kepada British dulu.

    Sampai bila Melayu nak serahkan nasib kepada keturunan2 pembazir ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.. ko jgn mmandai wt tduhan cmtu.. aku ank jati johor.. aku tau sultan aku cmne.. die ade bisnes bkn die gne duit rakyat.. die pn xnk la usik duit rakyat sbb die mmg dh kaya sjak dlu lg.. ko jgn nk hasad dgki + busuk ati la.. jgn sbb komen ko ni nnt ko kne saman plk.. ko ckp dlm ni wtpe.. g la kuar kt media sne.. ade akal pkir k..

      Delete
    2. sabar bro.. org kalo dah bengap hari2 cuma tgk youtube layan naruto mmg bengap tujuh keturunan.. takleh nak selamatkan dah.. hahahah i'm proud being johorian!

      Delete
    3. I'm proud being Muslim. I'm proud of him if he could lead his family according to the way of Islam......

      Delete
  12. MOLEK SANGAT 500K. TARUK KAT KETA TERMAHAL DI DUNIA.

    BUGATTI VEYRON. KALER PUTIH BIRU.

    MOLEK SANGAT LER MURAH KALAU COMPARE HARGA KETA.

    ReplyDelete
  13. ada sultan johor pinjam duit korang nk beli number plate ni ? yg korang nk critic dia sangat apehal ? dia bukan pakai duit rakyat but out of his own expenses . he has businesses all over the world which not many people know about . if you want to criticise someone , do your research first . before criticising others , look at yourself and try to improve on your weaknesses . and please , stop bullshitting cunts .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Then he should declare his asset and income to avoid fitna...........

      Delete
  14. Berkenaan bidaan WWW1 yang heboh diperkatakan semenjak malam tadi yang telah menjadi milik Tuanku Sultan Ibrahim, ramai yang membuat tanggapan sendiri. Malah ada yang berkata Sultan Johor membeli plat nombor kereta guna duit Rakyat. CTS berpendapat kalau orang biasa yang mampu membeli nombor plat mahal dikatakan orang itu berkerja keras, sebaliknya kalau pemerintah beli nombor plat mahal dikatakan pemerintah itu makan duit rakyat? Mana keadilannya.

    Sebenarnya Keluarga Diraja Johor dari dulu lagi ada bisnes sendiri. Semenjak zaman Almarhum Sultan Iskandar lagi kita sudah disajikan dengan cerita yang memeranjatkan seperti Yang Dipertuan Agong Ke-8 mendermakan kesemua elaun kepada badan kebajikan sebanyak RM3.8 juta sehinggakan Almarhum dilabelkan sebagai "Raja Yang Tak Bergaji". Sifat ini diwarisi oleh Sultan Ibrahim, contoh yang kita tahu Sultan Johor kurnia 11 kereta, 8 Harley Davidson kepada PDRM. Jika difikir logik, mengapa hendak membeli kereta atau nombor plat menggunakan duit rakyat?

    Dan pembaca CTS juga perlu ingat Sultan Johor mempunyai kekayaan mereka sendiri. Malah Sultan Sir Ibrahim moyang Sultan sekarang merupakan salah seorang lelaki terkaya di dunia satu masa dahulu. Apabila kita membaca senarai yang dikeluarkan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) berkenaan "Senarai Permohonan Tender Yang Berjaya", pembaca dapat melihat diatas sekali tertulis "D.Y.M.M SULTAN IBRAHIM JOHOR". CTS merasakan Rakyat Johor tidak akan terperanjat, sebab Rakyat Johor memang percaya Tuanku berkemampuan. Dan berbalik pada senarai tersebut, itu menunjukkan yang Tuanku menggunakan saluran dan prosedur yang betul apabila berurusan dengan kerajaan. Tuanku juga tidak menggunakan kedudukan baginda untuk mendapatkan sesuatu yang diingini.

    COPY PASTE FROM " http://khairulryezal.blogspot.com/ "

    DAULAT TUANKU SULTAN JOHOR !!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allahhuakhbar............Allah Maha besar, Pemilik seluruh alam, hanya DIA sahaja yang layak disembah.............

      Delete
    2. memang la ALLAH S.W.T yang layak disembah ....

      sejak zaman rasul kan memang dah ada pemimpin ...
      zaman khalifah pun ada pemimpin setiap negeri ,
      zaman empayar ottoman pun ada pemimpin ... ,
      tak salah kan kita hormat pemimpin kita .. aku rasa takde pun sultan dalam malaysia nie yang suruh sembah dia ... sultan pun kadang2 jadi imam dalam sembahyang berjemaah , cuma kepada sesiapa yang tak kenal akan sultan johor nie ..jangan la buat cerita yang bukan2 .. hanya rakyat johor sahaja yang tahu akan jasa sultan johor kepada rakyatnya dalam mentadbir johor .. kepada orang dari negeri lain ..jangan suka membuat spekulasi ... yang bukan2 .. jangan suka dengar mulut2 orang yang busuk hati ...dan mempolitikan kisah ini ...

      Delete
    3. Habis tu "Ampun Tuanku, Sembah patik harap di Ampun", bukan sembah ke namanya? Setahu aku ia seperti mensyirikan Allah dengan manusia. Sultan sebagai ketua agama wajib menasihati ahli keluarganya sendiri (tentang aurat) dulu sebelum dia layak menasihati rakyatnya sendiri. Boleh tak list kan senarai jasa Sultan Johor. Aku nak tahu juga info. Baik kau beritahu setiap kebaikan Sultan Johor kepada semua rakyat Malaysia, baru la orang tak buat spekulasi. Kau ada tak gambar sultan johor jadi imam solat jemaah, sebar2 kan la kalau ada, baru orang tahu.

      Delete
    4. bawa bertenang semua...zaman skrg ni manusia mmg dh terikat dgn harta benda,pangkat,kemewahan dunia..so, biarla Allah yg menilai.bersangka baik sbnarnnya lagi bagus,org arab cakap apa? husnuzon..hehe

      Delete
  15. lepas ni print out 137 pages senarai no plat kereta..once kereta2 ni dah ada kat atas jalan, secara tak langsung kita dah tau siape pemilik nye..hoho


    notakaki : tarikh birthday aku punya number rm350 je? kalau tau bid awal2 T_T

    ReplyDelete
  16. PKR 1. Berapa agaknya....

    ReplyDelete
  17. uih...
    kalau pekerja JPJ tak dapat bonus pasal dah banyak duit depa dapat jual NO keta...
    rugi giler....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails