Monday, 28 May 2012

Serius VS - Reaksi Muslim Terhadap Israel VS Syria


Fucking Facts..

Adakah kerana majoriti Muslim di dunia anti semitik? Bila "rakan seagama" lakukan genosid terhadap muslim yang lain mulut terkatup.. terkunci mulut macam lirik lagu Ahli Fikir

Kekejaman di Mesir, Libya dan Syria semuanya tidak mendapat tentangan secara serius oleh komuniti islam dunia. Kenapa ya? Menurut laporan media di Syria sahaja 10 000 orang sudah dibunuh rejim Bashar Al Assad. Bukan benda baru ini semua. Bukan berita baru juga tapi apati kita terhadap pemubunuh orang islam (sungguhpun merea Syiah) sangat menyedihkan. Adakah syiah itu bukan manusia dan humanity kita harus dimatikan untuk mereka? Tetapi jika Israel menembak peluru getah walau sebutir kita mula emosional. Suruh boikot sarekat sarekat yang dikatakan menyokong rejim haram Zionis.

Mengapa apati kita selektif? Jika aku reiterat yang kebanyakkan diantara kita adalah closet anti semite mesti ramai yang marah tapi hakikatnya inilah jawapan kepada persoalan aku. Kalau yahudi membunuh kita cepat bertindak. Bila melayu tutuh melayu atau Arab tutuh Arab kita menutup mulut macam dalam mulut disimpan 13 New iPad bertatah permata dan nilam






26 comments:

  1. Replies
    1. obe,hang ni mmg buta ka apa?there are NGOs and group renouncing the syrians attacks on civillians.but the irony is that the government of malaysia are in full support of the syrian government.thats why you dont see protests against the syrian gov in mainstream media.plus yang banyak mati ialah sunni muslims,not syiah.

      Delete
    2. renouncing in quiet. No major demos like we had when the jews blockaded gaza.

      Same shit. Its like the OIC . They do jack squat. As for Msian gahmen what do u expect from them? They are practically doing what Assad is doing.

      I am standing by my views that our society is anti semitic. if the jews killed 89 people like Assad that u can bet your ass the KHUTBAH this week will be about yahudi laknatullah

      Ever since the Arab Spring started I cant recall hearing any khutbah asking the ummah to support fellow muslims fighthing for hak and bringing down the bathil

      this shows that even our religious body is conspiring to turn a blind eye at the massacre happening over there

      on a side note i found it funny that NETANYAHU actually have the ballzack to say "i am appaled at what happened in Housa"

      Dont know if he is trolling IRL

      Delete
    3. betul tu Obe...this faking shit serangan mbunuh lebih 500 kanak2...semua silent tgh bizi duk layan K-Fuckpp..yg dibunuh pn adalah org islam!!

      Delete
    4. that is what i told you.the government of malaysia is controlling everything what is happening here especially mainstream media.saudis government and few sunni governments are supporting and arming the syrian rebels as we speak.but dont you dare say that no other muslims didnt gave a fuck about what assad had done.i care,and many else care.you rely on mainstream media to feed your mind,what do you expect

      Delete
    5. obe,ko jd lead la plak kali ni.amcam?

      Delete
  2. Replies
    1. skng org tgh serius, bkn berebut 1st..sengal!

      Delete
    2. cakap 1st pun salah..xckp pn salah..mmg sengal la..hahaha

      Delete
  3. obe apa kat kau mulakan dulu, plan satu demo utk menentang kekejaman di syria. mungkin ramai yg tak tahu sbb tidak disiarkan di media2 mainstream... info2 mcm ni hanya boleh dpt tau di media2 luar negara dan dapat dihebahkan melalui blog2 glamer mcm blogserius yg pagevuewsnya lebih 80 juta

    blog oh syria

    ReplyDelete
  4. macam2 sekarang ni..

    ReplyDelete
  5. Tanda awal macam blog semusim ke neraka

    ReplyDelete
  6. THIS. A thousand time, THIS.

    ReplyDelete
  7. salam,
    sudah ada dan sudah lama berlaku..
    http://www.ikram.org.my/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=596:lebih-5000-berarak-ke-kedutaan-syria-serah-memo&catid=54:utama&Itemid=52

    malam ni pon ade "Syria the inside story"
    Dr Khaled Hindawi(pembantu khas Dr YQ)
    Dr Amer Abu Salamah(pimpinan IM Syria)
    pkol8.00-10.00malam
    Masjid Sultan Salahudin Abdul Aziz Shah,Shah Alam.

    mungkin anda baru saja prihatin ttg isu ini.teruskan follow up.
    semoga Allah memudahakn urusan kita di dunia dan di akhirat.

    WA

    ReplyDelete
  8. Oh abang Posmen yang hensem.
    Dier sorang je yg buat demo kat jalanraya tu.

    ReplyDelete
  9. Obe, aku turun demo bersama kawan2 kat depan kedutaan Syria Jumaat, 16 Mac 2012 jam 2.45 petang di Kedutaan Syria, Jalan U-thant, Ampang, Kuala Lumpur. Ko boleh check kat internet la bro. cuma publisiti kurang meluas kat Malaysia (media cuba tutup isu syria).

    http://www.ikram.org.my/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=589:hentikan-kekejaman-terhadap-syria&catid=54:utama&Itemid=52

    ReplyDelete
  10. YANG BYK MATI BUKAN SYIAH TAPI SUNNI. MEDIA TAK BYK TAYANG SEBAB NAJIB SEBOK BERKEMPEN TENTANG KEBURUKAN SELANGOR KT BULLETIN UTAMA

    ReplyDelete
  11. dah ada internet lagi nak harap media massa ke der...takde kat tv, takde kat radio, takde kat utusex melayu boleh tapi kat internet ada ko tolong la sebarkan pada semua orang termasuk orang yang buta tuli IT dan yang takder internet...simple kan? eh, MLM korang boleh buat system piramid freemason, sebarkan ni korang tak bleh pulak...dowh!

    ReplyDelete
  12. for one who alwez tongue in cheek the gov..u sure depend much on main media dontcha? komon..i guess obe stand corrected?..beside..the world sme tgh fokus kt europe sbb poket maseng2 tgh goyang..shows how much the value of humanity in todays world

    ReplyDelete
  13. kat tv ckp lain *COUGHTV3COUGH*
    kat internet je la nak dpt info pasal syria ni..tapi ade je yang buat "demo" syria...
    pertubuhan ikram rasanya yang buat perhimpunan aman syria...
    tapi yang pasti,doa utk saudara kita di palestin dan syria takkan habis...
    amalkan qunut nazilah...

    ReplyDelete
  14. obe, tolong la buat research betul2..ade je demo aman depan kedutaan syria mac lalu.
    http://www.malaysiaharmoni.com/v2/index.php/nasional/1551-perhimpunan-aman-selamatkan-syria-jumaat-ini
    ko ni lembab betul la.rejim basyar dah bunuh ribu-riban dah rakyat syria baru ko nak aware pasal isu ni.

    ReplyDelete
  15. Ni la yg membuatkan aku lg mual ngan org Arab... sume pentingkan diri, sombong, pemalas... pastu perang...!!!

    Tapi aku pon mual ngan agenda Yahudi yg menjaja pemikiran berfikir secara logic, hak, suara pelajar, membuka minda mereka yg selama ini dikongkong oleh pemimpin mereka, dan menyebabkan membuka mata mereka tentang kekejaman, ketindasan atau kebodohan dari zaman nenek moyang mereka lagi, sehingga mereka sekarang sedar tentang kesenangan, kekayaan, kesombongan, dan kebodohan diktator/pemimpin/ atau Kerabat mereka. Org penat, susah payah nak cari duit nak hidup, ko dan anak2 plak tetiba lahir dah jadi senang, agak ekonomi teruk jer, naik tax, naik macm2, dalam konteks untuk memastikan negara dapat bertahan, tapi ko ngan anak2 ko bleh lak hidup senang lenang ade aircond, swimming pool, pompuan, kete, hiburan dan yg lain2 ar yg memang x terpikir diorg leh dapat tu semua macam tu jer... Semua ni memang tak adil !!!

    Tapi peperangan dalaman adalah hak mereka sendiri, ape yg diputuskan oleh suara2 mereka, dan mereka perlu bersedia dengan segala kesan yg dipilih mereka.

    Issue Yahudi dan Palestin berbeza, kerana campur tangan luar dan juge kerana Yahudi mencerobohi Palestin yang merupakan penduduk asal disitu... (kalau tidak dikira Yahudi penduduk asal kt situ ar... kalau tak sampai bile x abis nak korek cite...)

    Jadi Malaysia jua negara lain tidak sepatutnye campur tangan isu dalaman sesuatu negara... ( dimana isu yg tidak membabitkan campur tangan luar )

    ReplyDelete
  16. ada je group yg anjurkan dema selamatkan syria. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=347508068633107&set=a.347506665299914.93144.103705673013349&type=3

    tp ramai x tau sbb kerajaan x sokong.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails