Monday, 28 May 2012

Serius Indo - Sekitar Demo Anti Lady Gaga Di Indonesia (10 Gambar)



Indo pula!


Selepas demo dilakukan di Korea dan Filipina, tiba giliran demo anti Gaga di Indonesia pula. Kali ini ia dianjurkan oleh Front Pembela Islam yang menyamakan penyanyi berasal dari New York ini sebagai syaitan bertopengkan manusia. Tidak seperti di Korea dan Filipina, demo semalam berjaya menyebabkan Gaga membatalkan konsert beliau di Jakarta. 50 000 tiket untuk konsert yang sepatutnya berlangsung 3 Jun hadapan sudahpun habis dijual. Sementara itu Lady Gaga meminta maaf kepada peminat beliau di Indonesia kerana terpaksa membatalkan konsert. Gaga enggan mengubah konsert beliau supaya lebih sopan seperti yang dikehendaki pihak berwajib Indonesia.







Laporan asal BuzzFeed

20 comments:

  1. bagus...who gaga? gaga ,,!,,

    ReplyDelete
  2. Moga Allah beri hidayah kepada lady gaga, insya Allah~

    ReplyDelete
  3. arwah MJ dah ..gaga bila lg

    ReplyDelete
  4. baik layan konsert 1malaysia.. 1kpop..

    ReplyDelete
  5. Great, people blame their shitty life problem on some singer instead of the real wrong doer.

    I hereby announce that I have great hope for humanity.

    ReplyDelete
  6. so.. org islam suruh lady gaga go to hell...?
    tu ke islam ajar???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko kena la faham, dragon ball tu bukan bola sepak....

      Delete
    2. bertenang.. anda pernah belajar tentang islam? nada muslim? =)

      Delete
  7. Sebijik cam BERSHIT KOTOR 3 haritu....cam haram!!!! Matlamat x menghalalkan cara....

    ReplyDelete
  8. bodoh tahap boyan.. x der kerja.. Islam bodoh aper suruh org masuk neraka.. bkn nk doa yg terbaik ... Lagikan pelacur bg minum anjing pn msk syurga ...indon bodoh....patutla byk bencana.... masyarakat paling bodoh di dunia INDON JAWA BOYAN..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bertenang... anda muslim?

      Delete
    2. yes i am muslim and malay but not typical and stupid malay and muslim .... so ?

      Delete
    3. bukan semua org indon tu bodoh lar bro...
      xperlu nk mgamuk kt blog ni...cara ko mengatakan "masyarakat indon paling bodoh di dunia" tu mnunjukkan ko xjauh beza ngn "typical and stupid malay".

      Delete
    4. ececeh..konon professioanal la cara ko reply tu?.bencana?tu utk org buat maksiat, yg dorg ni cegah maksiat...ko pon kena tahu maksud maksiat tu... bodohnyeee ko....tak explore pasal lady Gaga, da nak tunjuk pandai konon !!!..otak zero knowledge la lu !!!... Lady gaga tu mmg dah ahli neraka...ko baik explore banyak2 baru boleh maki..hahah... lepas ko explore, aku kompom ko malu ngn diri sendiri..wakakakaka!!

      Delete
    5. ko la typical malay, lady gaga tu dah terang2 judas, illuminati wadefak

      Delete
  9. they did sth to show they don't want this kind of maksiat (very good, they are indeed very brave), but there is still room for improvement for a few number of slogan they used.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails