Wednesday, 30 May 2012

Serius Fakta - Mengapa Orang Johor Sayang Sultan Mereka


#JohorDarulAwesome

Cerita plat number WWW 1 tempohari menjadi bualan rakyat Malaysia. Bekas MB Perak, Dato Nizar kini mendapat kritikan hebat dari anak Johor yang merasakan komentar beliau terhadap pembelian nombor bernilai lebih setengah juta itu adalah melampau. Jadi mengapa orang Johor sahaja yang marah? Apa sebab musababnya? Inilah jawapannya.

Memang dari dulu elaun kerajaan yang diberikan kepada Sultan Johor disalurkan kepada yayasan anak Johor. Tuanku Sultan Johor juga terkenal dikalangan rakyat dengan sifat memberikan peralatan kepada anggota keselamatan. Sebagai contoh
Askar Timbalan Setia diberikan Hummer oleh Sultan untuk kegunaan mereka. Adalah a few things lagi. That is why Johorean amat sensitif bila Sultan mereka dikritis hebat.

Thanks
@jasmeenz for the links



108 comments:

  1. leadership through example it is.

    ReplyDelete
  2. ye lah..semua orang tahu kerabat johor ni berjiwa rakyat..tapi tak kurang jugak la dengan cerita kurang enak pasal dorang..
    sendiri mau ingat lah pasal apa mahathir mansuh kuasa sultan
    ...gile babi mahathir hati kering masa tu...banyak lagi cerita
    yang x elok aku dengar...cakap lebih2 kang kene tangkap plak..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shut up retard

      kill yourself

      Delete
    2. yes boss..any problem??whats really bothering u?

      Delete
    3. I'm not your boss, retard

      Delete
    4. @unknown

      only true johorean will know tht secret behind that wall.shh.. better we talk 'bout mee rebus tulang @ zz

      Delete
    5. ramai orang tahu is clear...
      dengan cerita is unknown status stupid damm ass hole...

      Delete
  3. aku dengar sultan kelantan lagi berjiwa rakyat..daulat tuanku

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku dengar Sultan Pahang pun berjiwa rakyat, semua artis die bagi Dato' semue artis cantik, kerabat mereka jadikan gundek

      Delete
  4. yela2,org Johor la plg power.amikla.buatlah Johor jd ibu negara.

    ReplyDelete
  5. This Nizar fler has been a retard even to his own Sultan who is a pretty calm and collected guy. they even met face to face but nizar asked for "mohon derhaka" and got protesters to tidur baring in front of Your Highness' car

    Just because he is still asshurt that he wasn't MB. And now he's spreading the hate to other states.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko bru blajar perkataan retard ke? sket2 retard2...ha3!!!

      Delete
    2. Bukan nizar yg suruh depa duk pi baring kat jalan tu. Depa buat mcm tu sebab depa marah kat sultan perak. UMNO/BN senang-senang rompak kerajaan perak dr PR mana tak ramai rakyat perak marah. Sepatutnya adakan pilihanraya balik sebab jumlah kerusi sama oleh kerana ada katak lompat parti. Rakyat marah sultan sebab sultan tak support rakyat. Nizar pun samalah marah, rasa tercabar. Kalau hg taktau apa sebenarnya jadi toksah cakaplah.

      Pasal twitter tu pulak, hg baca tak twitter nizar ni? Dia tak sebut satu pun pasal sultan johor, sultan johor pun tak kata apa, tp tiba-tiba ada barua dok pi bising pasepa? Depa dapat duit dr sultan ka buat macam tu? Tgk la dulu apa yg nizar tu tulis. Apa yg menghasutnya? Dia ckp benda yg betul & baik. Takfaham betul aku orang mcm hg ni.

      Delete
    3. Geng2 pakatan rakyat ats ni..semuanye bodoh..perasan diri pndai sgt..bela hak rakyat konon!! Ntah2 jiran sblh rumah pn xknal..Hak Rakyat!! Hak Rakyat!! <--- laungan bodoh..dlu sblm dtg penjajah, semunya hak sultan..tanah, pendapatan negeri dn mcm2 lg..rakyat cuma hdp mcm biase je..xde melawan sultan pn..sultan nk buat ape pn rakyat xamik kesah..sbb sultan yg berkuasa..mmg org melayu dlu paham, sultan yg berkuasa..taat akn sultan, sanggup pertahan sultan xkira apa jua situasi..sbb tu kerajaan melayu melaka bertahan lama dn keagunganya terkenal di ats muka bumi ni..yg penting masa tu, ank2 terdidik agama, rakyat cukup mkn, hidup aman sentosa, keselamatan negara terjamin, berekonomi dgn mudah dn mcm2 lg..skrg ni, mula da pertikaikn sana sini, itu xbetul ini xbetul semua xbtul..ingtkn bg pendidikan makin pndai, tp makin bodoh rupanya..laungan hak rakyat plak yg di laungkn..semua nk jd org putih, ikut cara barat dlm semua hal..bodoh betul..baca sejarah bangsa sana..

      Delete
    4. Setiap manusia dalam dunia ni ada hak yang mana dalam Islam pun ada. ko jangan bangga sangat sultan2 ko ni, tak yah la berlagak sgt hebat.

      sultan korang tu nabi atau rasul ke? nabi dan rasul pun org boleh pertikai tanpa nabi atau rasul marah ini kan kita manusia biasa yang belum tentu kemana arahnya selepas alam barzakh

      Delete
  6. hahahah mamat bekas mb nizar tu kan skang jadik menteri pasola...kerajaan pasir 2 butir..bersidang bwah pokok..

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi tetek kau agak besar.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. cikaro aku dulu besar la..mcm kopiah Raihan.

      Delete
    4. eh, betul la. tetek awak besar la Salawati Alias.
      Jom Sex!

      Delete
    5. Yang hang semua jantan buat butoh ni pasai pa? Butoh la buli perempuan.

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape nak berkenalan ngan budak atas ni?
      langsi gile cakap..


      http://www.facebook.com/azfar.muhd.31

      Delete
    2. muke jambu sial si azfar ni. stim konek mak jemah uols

      Delete
    3. palat atok kau! suka suki ckp palat tuanku.abislah kau azfar..pasni sure polis dtg tangkap kau sbb kau tulis palat tuanku....

      Delete
    4. goat save the king. atok kau.atok kau sultan ?

      Delete
    5. wow very mature azfar... how long does it take for u to came up with that retort.. dont think too much.. u'll hurt your brain.. now shuh!!

      Delete
  9. hoi azfar..aku cuma nak bgtau yang fb kau tak private gambar la..

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.179290682103329.42351.100000671957200&type=3

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. kahkahkah!! ptt la bngang bdk azfar ni.. pnyokong setia kpla bana faqri saarani... jp lg aku nk g balai

      https://www.facebook.com/azfaazfiazfe

      Delete
  10. boooooo azfar palat.... abis ler ko....!!!!

    ReplyDelete
  11. Abes la TMJ carik azfar pasni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa rakyat carik raja, ni raja carik rakyat

      Delete
  12. alah...malaysia bukan cam thailand kutuk raja kena tangkap..xde hal la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. ikan iblis have no ball like iblis

      Delete
    3. g mampus nak kate ape,bkn nama aku pn. kah kah azfar zakar, ayanda marah tak?

      Delete
    4. ayanda ?? adik beradik viviekananda jugak ke?

      Delete
  13. saje2 jenguk fb si azfar td.. madah sarawak..

    btw...mmg muke mintak penumbuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azfar orang sarawak kot. nak dkt pru. sure tak de tindakan punya.mampus orang sarawak boikot bn nanti kalu kena apa-apa tindakan

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi mak jemah kesah uollsss, muke ko jambu, brape ramai dah sontot ko?

      Delete
    2. macam mak jemah basuh tandas kat istana pulak. usaha lagi try harder

      Delete
    3. bodoh..yg ko mencarut tu bukan hak bersuara..itu cari pasal.
      faham ke x hak bersuara?
      Atau kau ni mmg terencat?
      Aku rasa ko mmg terencat.
      Serius

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  15. oh wai azfar zafar afzar zakar

    ReplyDelete
  16. bratus juta manusia d muka bumi ini bkeje mcm nk mampus dr pagi smp mlm, kena byar cukai pintu, cukai tanah, cukai Mcd, cukai KFC, bil air, bil lektrik, bil fon, loan kete & wtf bills!! tp masih ada segelintir manusia yg msih mkn gaji buta, mkn free,rmh free, kete free & wtf all free!!!

    ReplyDelete
  17. Wah, ramai juga bangang2 yang membuta tuli sokong Soltan. Korang ni mesti percaya Soltan tu bayang2 Tuhan kat muka bumi ye tak. Ha Ha Ha.

    ReplyDelete
  18. hahahahahahah...ini post yg paling klakar sejak blogserius wujud...kamon, try harder obe...

    ReplyDelete
  19. pengaruh hindu seme ni...

    ReplyDelete
  20. mohon jangan main2 dgn institusi beraja di malaysia... tapi dalam banyak2 sultan, sultan sulu paling ohsem...

    blog oh sultan sulu

    ReplyDelete
  21. waaa...banyak gak ko reply komen kat sini balik ye azfar?
    nampak takut gak ko..wakakaka...
    lain kali cakap siang pandang2..cakap malam dengar2..
    tu bukan hak bersuara...tu nak tunjuk bodoh...
    aku bet ko ni jenis bodoh xle nak diajar...pandai xle nak diikut

    ReplyDelete
  22. kecoh jer....

    ReplyDelete
  23. lets do a fables or fairy tale bout it for the next gen.thanks

    ReplyDelete
  24. ALLAH PELIHARAKAN SULTAN...

    ReplyDelete
  25. azfar : Wonderful insult. I assume you are either an 11 year old with divorced trailer trash parents, or a retarded scene kid that thinks he's awesome despite his lack of friends.please, get a life kid.

    ReplyDelete
  26. azfar sentap kot xdilahirkan anak raja...tu meroyan tu..kesian nyer...bawak bersabar...solat jangan tinggal...ko blajar masak2 kan? jgn ko anti orang ko ludah kat makanan tu...dosa....

    ReplyDelete
  27. aku nk promote blog org nih http://dyanazuckerfar.blogspot.com/
    moga2 ramai org melawat blog si azfar nih ley la dia bli no. plate ZZZ 1 x de la dia cuak2 dia kate org lain palat....

    ReplyDelete
  28. mana budak azfar ni?diamlah pulak?ke dah masuk lokap kena reman psal mulut dia suka2 cakap palat tuanku tu?

    ReplyDelete
  29. apsal semua komen si azfar nih "This comment has been removed by the author."? adakah dia sudah takut apa dia tulis? dia ingat org tak screen capture apa dia tulis smlm? wahai azfar budak hingusan..kat fb kau ada pic kau keje kat vistana hotel kl ek?

    ReplyDelete
  30. ohh rupanya si azfar ni buat praktikal dekat vistana hotel kl...si azfar nih student kat Politeknik Sultan Idris Shah's
    Sungai Lang ek...hahahha abislah kau nanti jdik adam adli tu kena buang poli sbb hina sultan johor

    ReplyDelete
  31. Hina Sultan ? Abessss kau. Pasnie ada Special Branch gi umah kau. Muahahahahaha.....Menjawab la ko nanti. Ko tau apa itu Special Branch ????????........2 minggu masuk dalam bro.

    ReplyDelete
  32. Sultan? Raja? boleh makan taik la mase mati nanti..sekarang makan nasi dlm pinggan emas boleh la..haha

    ReplyDelete
  33. ni senarai blog si azpar tu..korang usha2 le..
    jap..preview gambar cute dia jap

    http://3.bp.blogspot.com/-xXy7-RRotpY/T8cni7WigrI/AAAAAAAAGwA/VvLhhu3bULw/s640/Photo0449.jpg

    blog dia:
    1. http://dyanazuckerfar.blogspot.com/
    2. http://htmlrulezdood1001.blogspot.com/
    3. http://penyokongevertonmalaysia.blogspot.com/

    dia ingat deactivate fb je..yang len tak igt le pulak
    korang buat le ape yg patut..
    aku takmo involve pape..

    korg printscreen le cepat2..buat koleksi fap pn boleh

    ReplyDelete
  34. aku copy paste jugak mamat azfar ni kat tengku mahkota johor nye fb...berani?

    lalu korang tgk mamat nie...nak FF pon x sangup uolssss

    ReplyDelete
  35. Hidup Johor !!! Hidup Johor !!! Hidup Johor !!!

    ReplyDelete
  36. si azpar ni ckp ap?..alaaa xsmpt bace..

    ReplyDelete
  37. Daripada Abu Hurairah katanya, sabda Rasulullah SAW, ”Seorang Muslim adalah saudara kepada muslim yang lain, dia tidak harus mengkhianatinya, mendustakan atau mendustainya, tidak juga membiarkannya (tanpa menolong atau melindunginya). Menjadi kewajipan antara orang Islam menjaga kehormatan, harta dan darahnya. Taqwa adalah di sini (sambil mengisyaratkan kedadanya). Sudah cukup seseorang itu untuk dianggap jahat sekiranya dia menghina saudaranya sesama Islam.” 

    ReplyDelete
  38. Daripada Ibnu Umar R.huma bahawasanya Rasulullah SAW bersabda, “Orang Islam itu adalah saudara kepada seorang Islam yang lain, tidak boleh dia menzaliminya atau membiarkannya dizalimi. Sesiapa yang memenuhi hajat saudaranya nescaya Allah akan memenuhi hajatnya dan sesiapa menolong seorang Islam lain untuk melepaskan daripada satu kesusahan nescaya Allah akan melepaskannya daripada kesusahan dan penderitaannya dihari kiamat. Sesiapa yang menutup keaiban seseorang Islam nescaya Allah akan menutup keaibannya di hari kiamat”. 

    ReplyDelete
  39. mu ore johor meme ktrunan babi.
    lancau budok johor, mok pok mu agoknye kturune gro kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org Kelantan dan Kedah Masih Pakai Cawat23 August 2015 at 14:14

      orang kelantan, kedah, dan terengganu adalah kaum kuno jakun tak pandai cakap bahasa melayu, english apatah lagi. semua kaki menyembah bontot nik aziz.

      Delete
  40. Orang Kelantan Makan Taik Nik Aziz23 August 2015 at 14:11

    Orang2 KELANTAN adalah orang2 yg paling kuno dlm malaysia. Cakap bahasa melayu pun tak tau.

    Bila org negeri lain sayang pada sultan atau pemimpin mereka, org2 kelantan dan KEDAH mulalah dengki dan kata "sultan kau bukan NABI/RASUL".

    Tapi cuba tengok macam mana org kelantan MENYEMBAH NIK AZIZ? Macam nik aziz tu lebih tinggi drpd RASULULLAH SAW. Sebut sikit pun nama nik aziz tak boleh, mesti tersentap melenting habis la diorang ni. Dah lah KUNO, amalkan ajaran SESAT memuja kubur nik aziz pulak tu.

    INSAFLAH WAHAI PEMUJA NIK AZIZ SEKALIAN!!!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails