Saturday, 19 May 2012

Serius Cool - Kampus Facebook Di California (12 Gambar)


Kompeni 104 Billion

Semalam saham Facebook mula digagangkan di bursa saham Wallstreet. Syarikat media sosial ini dinilaikan pada harga USD 104 billion! ZOMG. Pada harga USD 38 seunit, harga saham Facebook merupakan antara yang paling bernilai dan lebih mahal dari saham Apple atau Google. Not bad. Facebook ini mempunyai lebih 900 juta pengguna dan bagi memastikan operasi laman sesawang berjalan lancar, sebanyak 2000 orang pekerja Facebook diletakkan di kampus mereka diletakkan di Menlo Park California. Mari kita melihat tempat kerja mereka. Kebanyakkan pekerja Facebook yang anda lihat dibawah mempunyai saham dan ada diantara mereka sudah menjadi jutawan segera. Untunglah

Kami di Blogserius menanti MFace dan DrBook, dua laman mendia sosial Malaysia didagangkan di Bursa Saham Kuala Lumpur. Bolehlah tengok Meleis pakai Bentley....







Laporan asal Blog Wall Street

16 comments:

  1. yang semakin kaya adalah top traders..yang bawahan xfaham langsung pasal saham, senyum bodoh jerla bleh...#Yang Kaya Semakin Kaya

    ReplyDelete
  2. Best nyer kalo dapat keje kat sini...

    ReplyDelete
  3. laju2 korang ni..@amilism.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. kamu berdua boleh terjun ke pusat bumi.sesungguhnya tidak digalakkan promote sebarang blog mahupun perniagaan disini.kecuali oh senyum

      oh senyum xda otak

      Delete
  4. USD34 per share is cheap. Apple is traded around USD530 per share and Google is around USD600 per share bro..

    ReplyDelete
  5. Meleis jewas nama akmar hanif dah pon pakai bentley, sebelum ni ferari.

    ReplyDelete
  6. wooooo hebat!

    blog ohsenyum.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama xnampak ko..ko amik bercuti kt mane?

      Delete
    2. masae'lahnya soalan kau ni pun lagi panjang dari reply dia nanti. (tapi dah aku tulis mcm ni, lain la kot..lol)

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails