Wednesday, 23 January 2013

Serius LOL - Syarat Menyewa Bilik Paling Islamik


Syarat-Syaratnya!

Ini syarat menyewa yang jarang sekali kami temui. Sangat islamik 

Thanks @CZero90 for the tip


Laporan asal Homeless

59 comments:

  1. Replies
    1. Aurat kena selalu tutup. Tak boleh pakai short dalam rumah. Pakai towel kena dari atas pusat hingga bawah lutut. Kena simpan janggut. Berserban digalakkan.

      Delete
    2. tau ko cube jadi sarkas..tapi komen ko agk bodoh n ko patut rase bodoh!..

      Delete
  2. susah nk cari lelaki yg mcm ni... bertuah jd housemate dia..
    Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  3. cari housemate ke, cari calon menantu ni...

    ReplyDelete
  4. patut ko letak no.dia...nanti bleh bantu dia cari yg islamic kat sini..hahaha... BANkami

    ReplyDelete
  5. Semoga berjaya menjumpai penyewa....

    ReplyDelete
  6. obe rasa lol bagi die sebab die tak mampu..

    ReplyDelete
  7. Wow!tahniah akak suka macam ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ada ciri2 mcm tu kak.. akak ada anak or adik pempuan yg single x?

      Delete
  8. My dad pernah bgtau my bro, kalau orang tu duduk rumah kita, wajib atas kita make sure dia solat.

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Butoh lu paria..go fuck the wall

      Delete
    2. @PEQ O PEQ!

      kenapa lancau peq? kau orang johor. bukan orang johor hebat ke agama mereka? kau bangga johor tegakkan Islam kan?kenapa nak lancau orang yang nak tegakkan agama Allah? cuba jawab peq

      Delete
  10. solat Lima waktu pon pelik? akhir zaman....

    ReplyDelete
  11. Apahal ko LOL dia nk cr yg solat 5 waktu obe? Teruk ah ko ni.. solat ke x ko ni?

    ReplyDelete
  12. Obe ni islam ke kafir ek? Asal tulis n3 yang berkaitan dengan islam mesti lol la hapa la. Nampak sangat anti dan menghina islam

    ReplyDelete
  13. rasanya, standard la kalau stakat nk yg solat cukup 5 waktu.. x de la pelik sangat...

    ReplyDelete
  14. baru cari housemate dah macam ni punya sakai. kalau bini ntah macam mana daaa

    ReplyDelete
  15. owh biasa lah nie. tak kan la solat lima waktu pun bleh miss. lain la kalau dah kawtim ngan sakaratul maut time sesuai nak tarik nyawa.

    "Daripada Abu Hurairah r.a. berkata: Bersabda Rasulullah Salawatu Alai Wasalam, "Islam mula tersebar dalam keadaan dagang (asing). Dan ia akan kembali asing pula. Maka beruntunglah orang orang yang asing". - H.R. Muslim

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2. terfikir pasal hadis yang same..

      Delete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Kesian umat akhir zaman mcm sesetengah sahabat kita kat sini.. benda agama buat main2.. hasil air tangan pemimpin2 yg anti ulamak.. tak pa lah buat ler lawak sekarang.. esok2 mati pegi tanam sendiri, mandi mayat sendiri, semayang jenazah sendiri.. telan kapur barus pun buatlah jugak sendiri.. semua buat sendiri.. orang2 yg ada agama ini lah nanti yg nak tolong selesaikan jenazah kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang2 alim kononnya macam kat atas tu cuma nak bergaul dengan golongan yang alim2 je ye..? apa najis sangat ke dengan orang2 yang kurang alim? macam mana nak berdakwah kalau macam tu?

      Delete
    2. emo pesal alpoco ni. betul la galol ckp tu, kecuali menyalahkan pemimpin semata2.

      Delete
    3. Bro alpoco, dia bukan nak orang alim.. dia bukan request ustaz al azhar jadi rumate dia.. dia bukan nak al-hafiz sewa sekali.. just org yg jaga semayang jer.. org yg jaga semayang nih payah sikit la nak buat maksiat.. hang mau kat rumate hang jenis taik pit, kaki tonggang, kaki kuat kongkek bawak masuk pompuan, taik judi, taik berhutang?? tak kena kat batang idung sendiri x palah.. hehehe..

      Delete
    4. ape masalahnya die buat syarat-syarat macamtu?sebab die ambil berat pasal kawan-kawan dia la dia buat syarat-syarat macamtu...zaman skang macam2 bro..orang islam skang solat memang jarang nak ambik berat beb..so, tanggungjawab sama-sama pikul..kalau die nasihat member2 die solat, member2 tak mau, die pun takut..azab ALLAH kene kat semue bro..

      Delete
  18. Salam , apa yg LOL nye? Solat 5 waktu pon pelik ke..
    tamo la mcm tu..solatkan memang benda wajib kita umat islam..
    tade yg pelik , tade yang lawak .

    ReplyDelete
  19. apa bangang sgt ko obe...perkara yg baik yg diminta ko ckp lol?? patuh pd ajaran islam itu satu perkara lawak bg ko?? next time bila belajar agama..listen!! listen!!

    ReplyDelete
  20. ciri2 yg dia cari ni biasanya akan dapat rakan yang sesuai. yela kadang dapat rumet tapi jenis tak bertegur sapa jenis buat hal sendiri pun xbest juga. hidup biarlah bermasyarakt kan.

    ReplyDelete
  21. Nak jadi baik kena bergaul dgn org baik.

    ReplyDelete
  22. nak JIMAT BIL ELEKTRIK 30%?
    nak JIMAT PETROL 49%?
    sukakan BARANG RARE?

    sila lawati --> Perkakas Pintar

    ReplyDelete
  23. nanti masuk asrama,kolej,lokap,penjara, syarat2 diatas harus dipraktikkan. Bukan apa, dah terang2 kot wajib solat 5 waktu..

    ReplyDelete
  24. Ini bukanlah sesuatu yg LOL. Bgs la mcm ni. Dia tahu siapa yg dia nk cari as housemate kan. Masa aku nk cri rumah sewa pn mcm tu gak, ada akak tu aku kol, tanya solat 5waktu ckup tak. So benda yg common. Nothing to LOL-ing about.

    ReplyDelete
  25. Kesian bini ko Obe....pasal solat je ko LOL

    ReplyDelete
  26. Mohon one tarik semula tajuk serius LOL.... Ini tidak lol....mohon obe serius.

    ReplyDelete
  27. Solat 5waktu pun nak lol ke?betul la org ckp obe mempersenda agama.agak2 obe solat 5 waktu x

    ReplyDelete
  28. haa.. aah.. nie x patot di categorised as LOL.. i think org yg post nie la yg LOL.. solat 5 waktu adalah wajib bro.. klau x kuat iman pn xpayah la tunjuk sgt kekurangan iman ko tu ye.. len kali mase blaja subjek agame dalam class jgn berckp kat belakang tau.. kan dh rugi.. xterdgr ustaz/ustazah ajar part semayang 5 waktu tu..ish3. anyway org tu nk cari housemate yg ade same criteria as he is.. so x salah rse nye letak mcm tu.

    ReplyDelete
  29. xphm ape yg serius lol nye?ptut letak la dlm entry serius cool...sbb bkn sng nk cri org yg mcm ni skrg..um,tgk kpd komen2 d ats, majo nye sume x stuju,kalu admin seorg yg prihatin,peka dn bole menerima tguran pmbaca,msti die akn tuka entry "serius lol" ni kpd bnde len.anda harus ingt jgk, tiada pmbaca spt kami anda xkn dpt award digi, blog yg plg rmai viewers n dll..jd la org yg peka kpd senstiviti masyarakt.

    ReplyDelete
  30. siapa nak cari suami kena cari kat rumah sewa ni. hahaa

    ReplyDelete
  31. obe dia jahil x pela..mudahan dia dpt la petunjuk pasni..

    ReplyDelete
  32. da la obe, org nasihat xnk dgr..x reti2 nk tukar post n3..aku boikot la blog sampah ni..

    ReplyDelete
  33. obe nme jew melayu.. tapi sayang da kafir... aku harap kau kembali kee jalan yg benar obe..

    ReplyDelete
  34. klu tajuk " OBE tak cukop solat 5 waktu".. haa baru laa LOL

    ReplyDelete
  35. Tak hairan sangat. Sebab even syarat kerja kosong kat company melayu sekalipun letak syarat jaga solat 5 waktu bagi pekerja muslim. Btw yang ni mungkin diaorang nak housemate yang betul2 boleh dipercayai. Silap haribulan bawak orang luar sembarangan, bohsia masuk rumah tak ke naya orang lain.

    ReplyDelete
  36. ada lagi satu syarat dia terlupa atawa segan nak tulis, biar saya tambah iaitu tidak kentot dalam bilik, kalau nak tekentot boleh saja di luar bilik lepas beberapa minit baru boleh masok
    Aku tak bole tahan bau kentot

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails