Thursday, 31 January 2013

Serius Cool - Blackberry Z10 : Peranti Pintar Blackberry Sebenar (15 Gambar)


Akhirnya!

Selama bertahun lamanya pengguna Blackberry menjadi bahan jenaka kerana mempunyai telefon pintar yang terencat. Semalam secara rasminya Blackberry memperkenalkan Z10, telefon pintar sebenar mereka kepada umum. Z10 mempunyai skrin sebesar 4.2 inci, kamera 8 megapixel , pemproses 1.5 Ghz Dua Teras , 2 GB RAM , 16 Gigabyte muatan dalaman dan menyokong penambahan muatan menggunakan kad SD. Ia juga diberikan sistem operasi baru iaitu BB10 yang diharap dapat menyelamatkan Blackberry dari pupus sebagai pengeluar telefon mudah alih dunia. Ianya sudah mula dijual di United Kingdom hari ini sebelum mula dijual di Kanada dan UAE awal bulan Febuari ini. Nampak cantik tetapi Instagram tak ada lagi!




Laporan asal Blackberry

13 comments:

  1. dah macam iPhone aku tgk

    ReplyDelete
  2. "pengguna Blackberry menjadi bahan jenaka kerana mempunyai telefon pintar yang terencat" damn!!

    ReplyDelete
  3. nampak mcm gempak...nk try compare ngn xperia z dulu..

    BANkami

    ReplyDelete
  4. mintak2 casing dia pun ada yg super cool

    ReplyDelete
  5. kenapa specs macam galaxy sII je, tapi RAM je up 1gb. heh.

    ReplyDelete
  6. benda yang buat orang guna blackberry cuma physical button dia. ni dah takde physical button, nak harap dapat bersaing dalam pasaran yang dah penuh, mmg terkubur la nampaknya. sama macam motorola punya smartphone.

    ReplyDelete
  7. tak bestnya blackberry ni

    Btw ini PELUANG TERAKHIR!!! Jom join Contest yang sangat mudah kat SINI dan menangi wang tunai segera.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails