Thursday, 31 January 2013

Serius Sadis - Sekolah Bawah Jambatan Di India


Sadness!

Ini ialah sebuah sekolah yang dikelolakan oleh Rajesh Kumar Sharma. Rajesh membuka sekolah di bawah jambatan ini bagi memberikan pendidikan kepada kanak-kanak daif berusia diantara 4-12 tahun. Segala keperluan sekolah dari pensel ke buku diberikan secara percuma oleh beliau. Rajesh Kumar Sharma terpaksa berhenti belajar dari sebuah universiti kerana kesempitan wang 20 tahun yang lalu. Beliau tidak mahu kanak-kanak miskin tidak bersekolah kerana ibu bapa mereka tidak mampu membayar yuran. What a real hero!



11 comments:

  1. bukti pendidikan percuma ada di dunia nih?

    ReplyDelete
  2. Klu nak percuma please pergi belaja bawah jambatan

    ReplyDelete
  3. Di malaysia, lalu jambatan pn kene bayar tol..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kamu bodoh dan bebal...di USA pn kena bayar toll...bangang mcm keldai..x ada bnda yg free dlm dunia ni wahai musibat...pergi masuk sekolah balik kalau nak free ko suruh bapak ko buat.

      Delete
    2. hew..hew..hew..umno butthurt..tol USA lebih mahal berbanding malaysia..hew..hew..hew..

      Delete
  4. kesiannya...

    Btw ini PELUANG TERAKHIR!!! Jom join Contest yang sangat mudah kat SINI dan menangi wang tunai segera.

    ReplyDelete
  5. syabas! semoga dimurahkan rezeki kpd Rajesh Kumar Sharma.
    insan yang sentiasa sabar dan menitikberatkan ilmu akan sentiasa mendapat keredhaan drpad Allah SWT

    ReplyDelete
  6. aku tengok pun menitik airmata bai ....betapa perlunya free education dalam negara ini supaya anak2 kiter semua g skolah dan tidak merempat gara2 idup serba kekurangan .

    ReplyDelete
  7. ni la yg kerajaan dok bg kt kite... tp still xnk sokong kerajaan,.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails