Friday, 18 January 2013

Serius Cool - Rumah Teres Yang Diubahsuai Di Bangsar (17 Gambar)


Nice!

Rumah teres dua tingkat di Malaysia majoritinya mempunyai rekaan yang sama. Tidak ada variasi langsung kerana rekaan yang ada sekarang mungkin yang paling cost effective. Jadi apakah yang boleh dilakukan oleh pemilik rumah teres dua tingkat untuk menjadikan rumah merek lebih unik? Di Bangsar sebuah rumah teres dua tingkat diubah suai secara menyeluruh dan kini  ia kelihatan sangat classy. Proses ubahsuai dilakukan oleh JTJ Design sebuah firma rekaan tempatan. Rumah dua tingkat ini diberikan rekaan lebih terbuka dan membenarkan pencahayaan semula jadi. All in all rekaan sekarang lebih kontemporari dan urban. Sangat nice!

Gambar oleh Daniel Zain Photography




Laporan asal Bloesem

18 comments:

  1. xde pic full dari luar rumah ke?nk tgk structure.

    ReplyDelete
  2. macam tak sesuai. cuaca panas kat malaysia. pastu banyak open space nanti perompak senang masuk.

    ReplyDelete
  3. 1st thing in my mind: metal mesh staircase - u peep at them panties!

    ReplyDelete
  4. kene masuk perompak naye camnie. sume leh angkut.

    ReplyDelete
  5. lantai simen,ber cat putih.malas nak beli tiles la tu

    ReplyDelete
  6. bro ni macam rumah jiran aku je..

    ReplyDelete
  7. ingin jimat elektrik 30%?
    sukakan BARANG RARE?

    sila lawati --> Perkakas Pintar

    ReplyDelete
  8. ni rumah tiga tingkat ke?
    tangga dia tuju atas, tuju bawah.

    lepas tu, tingkat atas satu bilik ja ka?
    gila rugi wei

    ReplyDelete
  9. mcm design rumah dkt jepun.

    ReplyDelete
  10. Rumah ni aflin shauki penah guna dlm cite Untuk Tiga Hari..mse tu masih dlm construction lg

    ReplyDelete
  11. Cantik dan kreatif

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails