Sunday, 23 December 2012

Serius Konsep - Ambulan VTOL : Terbang Bak Pepatung (8 Gambar)


Emergency

Skyway ialah sebuah ambulan yang mampu pergi kemana-mana bagi memberikan bantuan kecemasan. Umum kita ketahui jalan raya di Malaysia sesak dengan kenderaan dan ini mengakibatkan ambulan lambat tiba ke kawasan kemalangan. Selepas itu mahu ke hospital juga sukar kerana kesesamakan yang sama. Daniel Dobrogorsky merasakan sebuah pesawat kecil dengan kemampuan terbang secara menegak mampu menyelesaikan masalah ini.

Konsep yang cool tetapi kita semua tahu pesawar sebegini masih belum ada secara komersil. Kalau komersil pun tak ada macamana nak digunakan sebagai pesawat kecemasan. Ye tak?


Laporan asal Yanko

10 comments:

  1. blm baca komen dulu yg penting

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi yg berharga kepada mamut yg takder life.

      Delete
  2. gila hebaaaaaaat... kalau ada yg komersial pun aku sanggup beli... dah macam jet macross

    ReplyDelete
  3. So incase pesakit perlu assistant mcm ubat penenang, or nak pakai defibrillator camna tuh? Mau panic pilot...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails