Monday, 7 October 2013

Serius Kreatif - Papan Tanda Unik Untuk Pemilik Anjing Sekitar Katedral New York (9 Gambar)


Nice!

Di negara barat anda boleh melihat papan tanda mengingatkan pemilik anjing untuk sentiasa memastikan anjing mereka diikat dengan tali dan mengutip tahi yang ditinggalkan. Di Malaysia tak ada pasal orang Malaysia bagus semua dah paham common sense. I joke. Di Katedral St John The Devine New York papan tanda peringatan mereka adalah unik kerana ianya ditulis seperti ayat dari kitab injil. Kreatif! Katedral ini juga unik kerana setiap tahun akan diadakan majilis khas untuk memberkati haiwan peliharaan. Ini adalah bagi memperingati hari St Francis Assasi,santo untuk haiwan. Tahun ini sahaja dianggarkan 4000 haiwan diberkati oleh paderi bagi memastikan kesihatan mereka sepanjang tahun. 




Laporan asal ITH

9 comments:

  1. Salim sayang Obe juga7 October 2013 at 09:39

    orang ada, kincin ada, vava ada
    anjing ada, kincin ada, vava boleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape vava. myvi la best

      Delete
  2. kang ade yang bawak buaya, ular, harimau mintak diberkati~

    ReplyDelete
    Replies
    1. bodo kau ni

      Delete
    2. bodoh kau macam Sylarius Yusof.take beer!

      Delete
  3. “Hi, this is my love, nama dia Fatien…”

    “Siapa ambil dia daripada saya, saya bunuh dia”

    “Saya sayangkan dia tau..(cium)..Hmmm..(cium).”

    “Kitorang nanti nak ada anak… nama anak kita sape tu yang?”

    “Afikah?”

    ReplyDelete
    Replies
    1. sini bukan tempat melepaskan perassan cinta

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails