Wednesday, 2 October 2013

Serius Kreatif - Kempen Hak Asasi Manusia Amnesty International (10 Gambar)


Genius

Hak asasi manusia dicabul setiap waktu di seluruh dunia. Bagi meningkatkan kesedaran akan masalah ini Amnesty International menggunakan khidmat Walker Ag untuk melancarkan kempen "it not happening here but it is happening now". Sangat kreatif dan berkesan sekali. Meanwhile di Malaysia ada golongan yang mahu menidakkan hak golongan LBGT dan beragama yang lain dari mainstream. Tetapi pada waktu yang sama marah apabila saudara seagama dilayan macam binatang di negara orang lain. You can't have it both ways people! Hak asasi manusia untuk semua dan bukan untuk geng kamu sahaja. 



Laporan asal Walker Ag

46 comments:

  1. buat kat putrajaya satu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. first la beb!!!

      Delete
    2. ko ni syiah ke ha babi???

      Delete
    3. letak kat seri perdana

      Delete
    4. admin nk jd liberal smp x nmpk mainan barat antara hak asasi ciptaan barat...otak kat lutut!

      Delete
  2. "Meanwhile di Malaysia ada golongan yang mahu menidakkan hak golongan LBGT dan beragama yang lain dari mainstream. Tetapi pada waktu yang sama marah apabila saudara seagama dilayan macam binatang di negara orang lain. You can't have it both ways people! Hak asasi manusia untuk semua dan bukan untuk geng kamu sahaja."

    WTF admin?!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. encik anonymous, golongan ni yang kelak akan mendatangkan mudarat kat org islam, dn bukn islam je tapi fitrah semua manusia.. semoga Allah S.W.T. bagi hidayat pada diri tuan saya dan semua org.. hakikat sebenar apa sebb manusia dihantar kedunia..... yg fana...

      Delete
    2. CahayaAmanah,, anon tu requote admin la.. bukan dtg drpd dia.. :)

      Delete
    3. admin ini boleh aku katakan liberal.
      obe, apa hak LGBT?
      kalau kamu mahu menangkan hak LGBT, bagaimana dengan hak Allah yang memiliki segala yang di langit dan di bumi, yang menciptakan kau dan aku, dan yang melarang lelaki menyerupai wanita, dan wanita menyerupai lelaki, dan melaknat hubungan sejenis?ini jelas arahan dari Tuhan, kenapa hak LGBT jugak yang kamu nak menangkan?
      aku tanya, HAK TUHAN kamu campak ke mana?

      Delete
    4. obe? korang nak butthurt nape? bg die asal die solat cukup (cukup ke?) puasa.. rukuk.. i'tidal serta toma'ninah, sujud bacaan tertib sudahlah, intipati serta apa sebab Xpenting.. sama mcm LBGT, syiah, bg dia hormati perbezaan antara kamu, dia pernah argue kenapa sunnah wal jamaah memerangi syiah boleh, tp syiah memerangi sunnah di syria kenapa kita sakit bontot.. pluralisme ada dimana2. jika kamu rasa hindu buddha kristian islam adalah sama. kamu adalah salah effi, saya kasihan dgn kamu serta isteri kamu, kamu carilah didikan agama yg sebetulnya effi, dalami betul2 maksud menjadi mukmin, bukan setakat cukup menjadi muslim je! kamu ada ilmu dunia yg cukup kadang buat kamu riak secara tidak sedar, cukup2 lah ilmu dunia, carilah ilmu akhirat pulak. dan saya doakan semoga kamu temui jalan yg lurus. walaupun hari2 kamu baca surah AL-Fatihah..

      Delete
    5. hak tuhan? tuhan tak mampu pertahan hak sendiri?

      Delete
    6. Boleh...tunggu la

      Delete
    7. Hak tuhan? watpe nk pertahankan hak tuhan ciptaan manusia 2 .lebih baik pertahankan hak manusia2 seperti kamu. orang2 islam kalau mahu sentiasa hidup dalam keamanan, terimalah hakikat yang wujudnya orang yang berlainan agama dari kamu, terimalah hakikat yang ada orang yang mencintai kaum sejantinanya.Terimalah hakikat yang musuh kepada islam itu adalah dari kalangan islam sendiri, bukan yahudi, cina , amerika dan apa2 lg. Orang islam ini bila menetap di negara bukan islam pula, ingin membuat peraturan sendiri, nak laksanakan hukum syariah. Tidak hormat langsung pada org lain. Bagaimanalah orang bukan islam nak menerima org islam tanpa prejudis. Eloknya orang islam ni tggl sesama mereka sahaja dan dilarang menduduki negara bukan islam.

      Delete
    8. macam mana lu boleh samakan umat islam yang ditindas fizikal,mental sampai mati, dengan bebudak LGBT? bapak ah. ni yg komen diatas ni ternyata sangat jahil dan tak faham islam. ko taw x hukum syariah tu utk sape? utk org islam sahaje dude. xpenah pun hukum syariah tu digunakan dkt bukan islam. ko dah kenape?? dah habes cool la jadi free thinker? sebenarnye org2 mcm kau ni yg small minded. bila org islam bebunyik sket mula nak judgmental. tapi time korg menghukum org yg xsama pemikiran mcm korg xpe pulak? duduk negara islam, ikut cara org islam lah. sama mcm bila org islam duk negara bkn islam. mereka pn trpksa terima cara bkn islam. ko ni penah x tgk cara hidup org islam dkt negara bkn islam?apebende la ko ni.

      Delete
  3. 1st!!!!!...yeaaayyyy!!!!!!

    ReplyDelete
  4. obe bodoh gemuk macam babi!! LGBT kepala bana kaula....bodoh

    ReplyDelete
  5. kita jgn marah kat admin...kita patut marah diri kita sendiri sebab tak mampu nak sedarkan dia dari berpikiran camni..meybe dalam hati dia mencari solution tentang masalah dunia..tapi mungkin dia tak sampai lagi penghayatan sebenar dalam agama Islam..agama Islam adalah penyelesaian..bagi mereka yg mahu berfikir ..bukan sekadar melihat dan duduk fikir pakai akal sendiri..tapi mencari..dan teruskan mencari..las las pasti jawapan segala masalah kat dunia ni akan jumpa kat dalam agama Islam je yg ada di dalam Al Quran dan Sunnah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayat klise la dik...
      ape kepala bana plak salah org lain sedangkn x kenal pon obe dari mula dia lahir diazankan (agaknya lah) oleh bapanya sampaila dia post benda ni...
      bole x pkai otak??
      umur pon dah tua, dah abes mumayiz,da abes susuan ibu...

      tetibe ko plak kena salahkn diri sendiri bila ade org mcm ni???
      kalo mcm tu seme org akan masuk neraka sb byk lg org mcm obe yg da tua patot tanggung sendiri dosa tp kiter plak kena tanggung..
      what a sad Islam as a religion in ur mind!
      benda yg salah adelah benda yg salah.full stop.

      Delete
    2. lu nak cakap pasal islam tapi lu kepala banakan orang..pasal ada orang islam cam lu ni la yg mangkuk macam obe ni makin bersepah skang..kalau nabi dakwah main cakap kepala bana kat orang gua rasa lu pun jadi hindu la skang....nak cakap islam lu kena faham dulu..bukan pasal lu lahir je asal orang azan lu dah konpem islam..lum tentu la bai..lum tentu lai lu mati esok islam ke tak...

      Delete
    3. obe gile cakap tu memang betul.anonymous cakap pon betul jugak. pendek kate, ape yang obe cakap kat atas tu salah.
      semua orang tak tahu esok luse mati dalam islam ke tak. kalau marah orang gune kepala bana, tegurlah guna bahasa yang baik. nabi kalau dakwah menggunakan kata ganti diri yang keempat iaitu lu dan gua, aku tak rasakan dakwah tu akan berjalan dengan baik.
      nak tegur pun janganlah sampai sifat nak sound or tunjuk bagus, tunjukkan mane yang silap and sama-sama betulkan.
      lagipun obe jadah ni mintak LGBT diberi hak yang sama, jadahnya?
      obe, ingatlah. kita masih ada tuhan untuk jawab nanti.

      Delete
  6. admin gemok...suka ramas tetek sendiri...masa kat UK kena sontot rasa sedap...tu yang nak jadi pejuang LGBT.
    Miss mean minat lesbo tak, mesti abang gemok bagi nyonyot pepet pompuan lain.
    Sebelum pape gua bukan ostad suka jual ayat. gua cuma tukang lawan pejuang lubang kunyit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, yang cakap buat orang marah ni si obe, ape kene mengene dengan orang rumah die plak?

      berpada-pada bro...

      Delete
  7. blog org kapir babi..admin pn cm kapir babi

    ReplyDelete
  8. Admin nie org kapir syiah ke apa?
    Statement mcm org bodoh..

    ReplyDelete
  9. Kutuk2 obe, korang masih jugak layan blog dia kan? Kan? Piirahh!

    ReplyDelete
  10. blogserius kafir syiah

    ReplyDelete
  11. LGBT is difference,it is not human right..LGBT is totally wrong from the beginning itself, they call it human right but it just for pure lust for sex, not for love.,itulah tgok sgt crita karot marot smpi dibrainwashed oleh devill..

    ReplyDelete
  12. obe..

    ada sebab knp agama tu adelah agama & cara hidup adelah cara hidup..
    agama meliputi semua aspek termasuk cara hidup dan terkait dgn amalan (adat)
    cara hidup adalah dr pemikiran otak manusia meliputi juga nafsu.
    kalau seme org ikut nafsu mcm kebebasan yg kamu laungkan tu...utk apa ada agama??
    bukan bini kamu pkai tudung ke?
    knp pkai tudung?
    knp x bogel or pkai bikini or skirt ke ofis?
    kamu hidup sb cara hidup masyarakat sekeliling or sb agama ada disamping kamu?
    ada ke agama tu?
    kalau seme nak ikut kebebasan x payah ada agama kan?

    ReplyDelete
  13. maksud obe kita x boleh membenci orang lain walaupun mereka berlainan dengan kita dan jangan hanya mengambil tahu pasal orang islam di negara lain sahaja.Kita kena buka minda dan berfikir secara manusia yang matang

    ReplyDelete
    Replies
    1. matang sangat lah tu

      Delete
  14. maksud obe dia takkan kisah kalau dia ada anak laki romen ngan jantan lain kat bilik dia esok lusa..wakakak

    ReplyDelete
  15. amusing. again, obe is back provoking muslims with lgbt issues. oh patutla, nk tarik trafik sbb skrg blog serius dah ada subway punya iklan kuahahhahaha...

    anythg for a dime eh obe.

    ReplyDelete
  16. wahai haziq 2...kau bace statement double barrel obe tu dulu sebelum nak jadi baik..hari ini kita sedap berkata...tp ingat!! esok lusa jari jemari kita akan berkata-kata..renung-renungkan lah dan selamat beramal...

    ReplyDelete
  17. lubang kunyit lifestyle bukan human right la gemok bodo...ni kes duit nak beli barang ikea dah takde la ni...saje je naik kan trafik...

    ReplyDelete
  18. huhuhu....kesian dkt ko obe

    ReplyDelete
  19. mari kita ramai2 boikot blogserius..

    ReplyDelete
  20. Kenapa kerajaan Laknatullah Israel tidak melarang rakyat yahudinya murtad dan masuk Islam? kenapa negara Kafirrun ROM tidak melarang umat Nasrani Kristiannya keluar agama katolik dan masuk Islam??? Kenapa negara bukan Islam tidak mengenakan undang2 tidak boleh keluar dari agama rasmi negara tersebut seperti Malaysia??

    ReplyDelete
  21. haha obe kena bash.padan muka

    ReplyDelete
  22. kesian tengok makhluk2 bodoh kat atas ni kena troll'd.

    suckers

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau ni obe ke? menyamar eh?

      Delete
  23. obe mok muncit.... muncit kunyit.. muncit buncit.. mok mok..
    aku harap sangat... amanz tak buang si gemuk ni..
    kesian dowh.. aman... aku suka website amanz..

    mok mok mok mok mok muncit.. buncit..

    ReplyDelete
  24. Ya 'ustaz2' semua dah butthurt dah. Org Islam mane suke hak asasi. Padahal LGBT x kacau pun dieorang. X bunuh pun dieorang. Konon takut melarat. Melarat jadahnye. Puak2 eksterimis Syiah ngn Sunni yang betul2 ikut Islam ni la yg banyak berbunuhan rosakkan negara mereka. X gitu ustaz2 sekalian?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya..saya sokong anda. Mereka kan nak tegakkan hak Allah mereka. Jadi diorg ni nak paksa semua orang kalau boleh , tidak kira bukan islam sekalipun untuk tegakkan hak Allah mereka ni. Diorang ni yang tak hormatkan hak orang lain. Jadi memang padan muka la diorg jadi mangsa islamophobia kt negara bukan islam 2.

      Delete
  25. Sekarang ni kecoh isu Syiah. Dulu bile Saddam si Pejuang Sunni (kah kah) bunuh berjuta2 Syiah korang diamkan pulak. Kah kah. Org Islam kalu x gaduh sesama mereka x sah. Bukan setakat Sunni Syiah je. Sesama Sunni pun suke bunuh mcam kat Afghanistan ngn Pakistan. Bravo org Islam. Isu LGBT lebih teruk dari keganasan sesama umat!!

    ReplyDelete
  26. Inilah manusia zaman sekarang. Tak tahu bezakan yang mana hak dan yang mana batil. Cakap main sedap mulut saja...

    ReplyDelete
  27. umat akhir zaman.. orang yang cetek agama mberbahas pasal agama..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails