Wednesday, 2 October 2013

Serius Cool - Kereta Peronda Polis New Delhi Terbaharu (10 Gambar)


Tata Nano

Di Dubai kereta mewah digunakan sebagai kereta peronda polis bagi menunjukkan status Dubai sebagai bandar pembaziran harta duniawi sebenar. Di New Delhi pihak polis mereka mengambil langkah berbeza. Mereka menggunakan kereta paling murah di dunia iaitu Tata Nano sebagai kereta peronda terbaharu mereka. Tata Nano yang diubahsuai ini digunakan oleh unik pencegahan jenayah terhadap wanita dan kanak-kanak. Umum kita ketahui di India masalah cabul semakin serius dan unik peronda dengan kereta yang kecil sebegini diharap dapat mengurangkan kadar jenayah. Kerana saiznya yang kecil ianya juga praktikal digunakan memandangkan jalanraya di New Delhi terkenal dengan kesesakannya. Tata Nano edisi polis ini juga dilengkapi dengan sistem bantuan kecemasan mobil. Murah dan comel! Mungkin di Malaysia boleh gunakan konsep yang sama. Next time kereta polis kena terbalik oleh demonstran jalanan kos kerosakan pastinya lebih murah .#SeemsLegit




Laporan asal IndianAutosBlog

13 comments:

  1. Replies
    1. Wow.. First.. Campantat!!

      Delete
  2. tata nano... termurah di dunia?? kalo masuk malaysia neh mesti lagi mahal dari sebuah Viva buatan malaysia... perghhh... kereta kodok...

    ReplyDelete
  3. tata nano..aku penah baca dulu harga dia usd2500 je..

    ReplyDelete
  4. kat dubai mmg lah kene pakai keta power, penjenayah pkai keta lambo, ko nk kejar pkai ape? pkai tata nano nie? kne tata jelah nnt. booo obe,

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita suka komen awak..tataaa...

      Delete
    2. Bodo lembab xdapat kejar..tata titi tutu..hikhikhik...

      Delete
  5. 1st!!!!!!....yweaaayyyyyy!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. unit daa..bukan unik..apa daaa

    ReplyDelete
  7. obe pon sama mcm typical malaysian..
    asal luar negara jer semua elok
    ko ingat penjenayah tu ade sifat kesian ke kat polis or kat sape2 pon??
    kerajaan pkai kete nasional mmg ade potongan cukai la...
    dlm kete pulis mcm waja tu mcm2 ade kat dlm boot.

    ReplyDelete
  8. kereta murah atau mahal ada pro dan kontra...

    ReplyDelete
  9. Boleh beli, next year audit PDRM beli satu bijik kereta ni harga rm120000. malaysia o malaysia

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails