Monday, 7 January 2013

Serius - 15 000 Kenderaan Musnah Akibat Sandy Di Dalam Satu Tempat (20 Gambar)


Hancur!

Taufan Sandy yang melanda New York Oktober lalu mengakibatkan kerosakan bernilai USD 63 Billion. Antara yang musnah ialah lebih dari 230 000 kenderaan bermotor. Gambar di bawah ialah gambar 15000 kenderaan yang rosak akibat Sandy dan sedang menanti waktu untuk dilupuskan. Kenderaan ini diletakkan di lapangan terbang Calverton di Long Island. Seperti yang anda boleh lihat, kesemua landasan lapangan terbang serta kawasan lapang sekelilingnya dipenuhi dengan kenderaan beroda. Mungkin ada diantara anda yang berkata "tak nampak rosak teruk pun?". Dari luaran mungkin tak nampak rosak tetapi kami difahamkan kos membaiki semula kenderaan yang rosak mungkin tidak praktikal dan lebih baik bagi pemilik untuk memberli kenderaan baru sahaja.








Laporan asal Autoblog

11 comments:

  1. Tauke kedai potong: aiyaa.. ini luit maaa... hahaha

    ReplyDelete
  2. Errrr..berderet keta..cam semut....alahai..sayang betul...huh!nak buat cam ne kan...

    ReplyDelete
  3. air + barang elektronik = air mata

    ReplyDelete
  4. Kat M'sia, kos membaiki lebih murah daripada membeli kereta baru. Sbb apa, semua orang pun tahu. Kikiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb kedai2 baiki kereta di malaysia semu abaik hati bagi harga murah2 je..haha

      Delete
  5. mohon naza bwk masuk halfcut kete2 power

    ReplyDelete
  6. Ye lar... harga kereta kat usa lagi murah 300% dari kereta di malaysia. ...

    ReplyDelete
  7. boleh filem wayang tak perlu kos yang tinggi.. kereta free boleh di hancur oleh tranformer

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails