Monday, 14 May 2012

Serius Sadis - Ibu Gelandangan Lahirkan Bayi Tepi Jalan (8 Gambar)

0
Sedihnya


Ini sebuah kisah sadis yang melibatkan seorang pekerja migran gelandangan yang melahirkan bayi beliau di tepi jalan secara seorang diri. Wanita yang dipercayai mempunyai penyakit mental ini dipercayai melahirkan anak beliau 3 hari yang lalu.Menurut orang ramai di Bandar Guangzhou, beliau sudah bergelandangan di bandar ini selama 3 bulan. Orang ramai yang risau dengan kebajikan dan kesalamatan anak beliau menalefon polis bagi memberikan bantuan. Ketika bantuan cuba diberikan si ibu enggan menerimanya. Anak beliau tidak berbaju dan si ibu meletakkan si bayi diatas tanah untuk minum dari lopak air. Si ibu dan anak kini dibawah jagaan persatuan bulan sabit merah setelah berjaya dipujuk. Bayi mungkin akan diambil dari si si ibu kerana jelas si ibu tidak mempunyai kapasiti mental yang cukup untuk membesarkannya

Disinilah kita harus bersyukur dengan kurniaan tuhan. At least kita tidak dilahirkan di tepi jalan macam binatang.







Laporan asal NDDaily.com

40 comments:

  1. insaf beb gua tgk camni...bersyukur la dgn apa yg ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kita rasa kita susah, ramai lagi yg lebih susah dari kita. kalau kita rasa kita senang, ramai lagi yg lebih senang dari kita. so bersyukur ler...

      Delete
    2. nasib baik kat malaysia tak sampai tahap mcm ni. terima kasih kerajaan barisan nasional kerana menyediakan hospital dan klinik bersalin secukupnya agar rakyat marhaen dapat melahirkan anak dalam keadaan yg cukup selesa.

      tapi masih ada juga orang yg masih tidak menggunakan kemudahan yg telah kerajaan berikan dengan beranak di jamban, semak samun, longkang dan kemudian membuangnya merata2. ini semua disebabkan kerajaan barisan nasional yg menyebabkan anak muda mudi terjerumus dalam lembah maksiat.

      blog oh bn

      Delete
    3. Ye sy sokong. lg satu kerajaan kene sediakan hospital lebih selesa. Jgn jadi mcm hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang. Mcm sial. parking lot yg byk disediakan utk staff. Pastu suke curik darah org event pesakit ade suspek denggi tapi kapisiti darah yg diambil terlalu byk. Hoi setitik darah pun dh blh buat test ape. Hanggok korang. Cakap je la nk bg pontianak minum. Lg satu, time org rumah aku mengandung baby aku hampir kene gugur alasan jantung baby dh x berbunyi. 4 org ibu mengandung dlm bilik tu buat check up abis semua nk kene gugur. Time tu baby aku dh 4 bulan dlm perut. Nasib baik org rumah aku melawan. Skang dh 3 tahun umur anak aku. Sihat tubuh badan. Aku rase dorg ade sindikit jual janin la. So kpd luar sane hati2 k. Terutama hospital Klang. Mmg cibai~~

      Delete
    4. Len kali menabung la dr kecik mcm aunty ros ... bole beranak spital mahal ...

      Delete
  2. ya allah...
    kesian nya ibu dn ank tersebut..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Orang gila pun tahu nak sayang anak. yang ade otak pegi buang rata2

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, kita kat Malaysia ni cukup bertuah...boleh kata kita ni dah cukup segalanya....kalau susah pun, itu semua perkara kecik je...ada yg lagi susah dari kita....tapi aku kecewa tengok segelintir meleis,cines,indies dan lain2 kat Malaysia ni yg lgsung x tahu bersyukur...macam la diorang ni hidop macam kat palestin tu...siap buat demonstrsi "BERSIH KOTOR 3"....kononnya mereka ini hidop susah...tapi boleh pulak beli baju t-shirt kuning tu.....aku harap lepasni x da lagi demonstrasi2...walau apa pun masalah yg dihadapi, demonstrasi bukan jalan penyelasaian....berfikirlah, bersyukurlah, dan berterima kasihlah kepada ALLAH yg mengurniakan kita segala mcam kemewahan...syukran YA ALLAH....alhamdulillah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ek eleh mamat ni, komen macam natang.

      Delete
    2. nasib baiklah aku x tepengaruh dgan orang2 PR ni...kalau x mesti otak aku rosak mcam stravi14 ni....orang komen besyukur, dia ckap mcam natang pulak......at least, binatang pon tau bersyukur....bkan mcam ko...malu la sket wei...!!

      Delete
    3. alah, kerajaan kaut untung berbilion2 dr hasil rakyat still diaorang x bersyukur pun..
      camne kau tau otak aku rosak?? walawei, panggil ambulans jap.

      Delete
    4. stravi14.... Sedare. Kalau dok nak ngutuk org. Baik xyah komen. Semak je pandangan ko kat sini. Org dok cakap pasal bsyukur ngan kesian kat baby atas tu ko dok melalut ke lain. Tu buktinye otak ko rosak. Sengal.

      Delete
  6. First time, Obe tak bahan Kerajaan 1M sebagai penutup. Memang Serius Insaf lah post nih.

    ReplyDelete
  7. #Soalan : Beliau kurang siuman. Agak-agaknya lah, lahanat mana lah yang "tonjet" dan pancut kedalam beliau? Kasihan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngko la....buat2 innocent pulaak....

      Delete
  8. terima kasih tuhan kerana membantu kerajaan 1m.

    ReplyDelete
  9. mmg manly tear...nk kena blk cpt2 tgk anak aku kt rumah...rs rindu plak lps bc post ni

    ReplyDelete
  10. udah2 la dengan politik tue.. mari muhasabah diri dengan berita ni.. bukan hari2 nampak.. tp kerap dengan org buang bayi merata2 sampai ada yg mati..

    ReplyDelete
  11. Sekurang2nye dia kelek jugak anak dia ke hulu ke hilir... yang siuman??? Buang bayi2 comel macam sampah! Yang siuman lebih GILANYA dari yang tak siuman!

    ReplyDelete
  12. sapa lah bapak budak tu... bodo betul...

    ReplyDelete
  13. rasa balik nk peluk anak aku. abah janji xmarah awatif lagi. waaaaaaaaa

    ReplyDelete
  14. Allah maha melindungi makhluknya. Subhanallah. Sama2 kita doakan kesejahteraan ibu dan anak ni.........jantannnnn tak guna yang 'tenet' perempuan ni memang layak di hiris anu nya, pastu dipotong, pastu di masak gulai bagi dia sendiri makan.pastu butakan mata dia, jahit mulut dia, tangan kaki dia potong, pastu gantung tali kat leher. "FOR SALE". binatang pun tau sayang anak la. eeeeeeeeeeee !

    ReplyDelete
  15. just wondering ar how la in the first place she got pregnant.

    ReplyDelete
  16. Sadis sungguh. Mengapalah dia tak lahir kt Msia?

    ReplyDelete
  17. Sekurang2 baby tu masih hidup & tak menjadi santapan penggemar bayi/fetus di sana. China boleh.

    ReplyDelete
  18. aku sebak tgk anak tu diletak atas tanah...anak yg bersih dari DOSA...jauh berbeza dengan MANUSIA-MANUSIA yg ada dalam blog ni...termasuk hamba...MANUSIA yg makan minum tidur bangun berdosa...mari bertaubat sebelum masa terlambat

    ReplyDelete
  19. bodo la laki yg mengakibatkan beliau pregnant. Rupa camni pn bernafsu gak ke. Eh siallah laki ni. kene kasi baru tau la langit tinggi rendah. Puiii!

    ReplyDelete
  20. At least dia tak buang baby dia .... :'(
    dia sayang baby dia,.. :'(
    dia jaga baby dia even dia just minum air dari lopak :'(

    ReplyDelete
  21. errr sape lak bpk bb nih
    kompius''

    ReplyDelete
  22. ya ampun~~seriusly tak tkata.............:(

    ReplyDelete
  23. saperlah gunting tali pusat baby tu, kuarkan uri dari dlm rahim.. Kesiannya.. Mesti baby tu sejuk gila.

    ReplyDelete
  24. siapa yang pergi mengandungkan perempuan ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak dier la..vanggang..

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails