Monday 10 March 2014

Lazareth Wazuma GT : Kereta Nipis Dengan 375 Kuasa Kuda (15 Gambar)


Pipih!

Sebelum ini kami ada paparkan Lazareth Wazuma V8, sebuah motosikal quad yang diperkasakan enjin BMW M3 250 kuasa kuda. Lazareth minggu lalu memperlihatkan model terkini mereka iaitu sebuah kereta yang nipis yang diberi nama  Lazareth Wazuma GT. Ia sebuah kereta empat roda yang diperkasakan enjin 4 Liter Jaguar dengan 375 kuasa kuda. Tayar belakang kereta ini sangat rapat dan aneh. Kami tak tahu apa kelebihan kereta dengan konfigurasi tayar sebegini tetapi apa yang pasti Wazuma GT pastinya mampu memecut dengan mudah kerana ratio kuasa kuda kepada berat kenderaan yang tinggi. VROOOM!
Sumber Autoblog

9 comments:

 1. Kelajuan kereta sebenarnya bergantung kepada kelajuan bisjut yg dijual dengan harga eksport pasaran dari negara kepulauan samoa.

  Ini kerana bisjut mengandungi logam anti oksida yang digunakan untuk populasi ikan yang telah diternak dengan proses baja tiruan untuk mempercepatkan proses tumbesaran bisjut & royi.

  Bisjut yang disadur dengan besi titanium dari enjin kereta kaya dengan vitamin C, mempunyai kandungan serat yang tinggi. Selain itu, ia juga mengandungi air, protein, lemak, serat, zat besi, fosforus, kalium, kalsium, natrium, niasin, riboflavin, tiamin, karpain, karposid, mirosin, papain dan pektin. Bisjut juga boleh dimakan bagi melawaskan perut bagi sesiapa yang mempunyai masaalah sembelit.

  Kandungan papain dalam bisjut juga amat berkesan untuk melancarkan fungsi enjin kereta. Bagaimanapun jika penggunaan bisjut terlalu banyak ia boleh jadi berbahaya kerana ia akan mengakibatkan kereta kekurangan zat besi yg sekaligus tidak boleh digunakan untuk perlumbaan di litar sepang.

  Bisjut tulen mengandungi dekstrosa, karpain, karbohidrat, serat dan kalsium. Suhu optimum bagi enjin kereta adalah antara 25 C sehingga 28 C dan tiupan angin pula tidak melebihi 15 km/jam. enjin kereta memerlukan air di antara 1,500 sehingga 2,500 mm/tahun. Walaupun begitu, ia tidak dapat bertahan dalam keadaan terendam yang melebihi 2 jam. Bisjut pula sesuai ditanam di tanah yang bertekstur lempung berpasir dan keadaan tanah yang peroi. Keadaan enjink kereta pula hendaklah rata dan beralun kurang daripada 12 peratus. lebar enjin kereta yg sesuai adalah 2.5m x 2.5m dengan kepadatan 1,600 ekar. Bagi sistem bisjut pula, jarak kereta yg dipandu yang sesuai adalah 3m x 3m dengan kepadatan 700 sehingga 900 persegi. Bisjut diadun bersama-sama dengan campuran enjin kereta, baja fosfat, kapur, baja organik dan carbofuran.

  Selain itu, enjin kereta memerlukan air sebanyak 8 sehingga 12 liter sehari bagi memastikan pertumbuhan bisjut yang baik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Xlawak la cipan... kill urself

   Delete
  2. rajin ko taip bnde bangang ni ye?

   Delete
  3. syok sdiri la setan

   Delete
  4. bodoh lawak kau

   Delete
  5. laju sungguh kebodohan ko ni..

   Delete
 2. sesuatu bakal berlaku... http://bit.ly/1hWpNCz

  ReplyDelete
 3. the seat is too damn ugly

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails