Friday 7 March 2014

The Ferrari California T : Ferrari Dengan Bumbung Boleh Ubah (17 Gambar)


Top Down!

What is better than a regular Ferrari? Ferrari with a convertible that is. Ferrari California T ialah model terkini dari Ferrari dan ia mempunyai sistem bumbung yang boleh diubah seperti sebuah Mercedes SLK. Kenderaan ini diperkasakan oleh enjin  3.8 Liter V8 dengan 560 kuasa kuda. Ia mampu memecut sehingga 316 kilometer sejam. Selain kemampuan menggasak di atas jalan raya seperti AES tidak wujuda dan saman JPJ adalah murah macam lap tahi, Ferrari California T juga dilengkapi sistem Apple Carplay yang terkini. Harga jualan masih belum diumumkan tetapi sekiranya anda bukan Boss Ned lupakan hasarat anda. Stick to collecting die cash Ferrari toys from Shell instead. 
Laporan asal Ferrari

6 comments:

 1. Kereta ferrari california adalah cetusan idea pelumba F1 Michael Schumacer.

  ReplyDelete
 2. Kelajuan kereta sebenarnya bergantung kepada kelajuan bisjut yg dijual dengan harga eksport pasaran dari negara kepulauan samoa.

  Ini kerana bisjut mengandungi logam anti oksida yang digunakan untuk populasi ikan yang telah diternak dengan proses baja tiruan untuk mempercepatkan proses tumbesaran bisjut & royi.

  Bisjut yang disadur dengan besi titanium dari enjin kereta kaya dengan vitamin C, mempunyai kandungan serat yang tinggi. Selain itu, ia juga mengandungi air, protein, lemak, serat, zat besi, fosforus, kalium, kalsium, natrium, niasin, riboflavin, tiamin, karpain, karposid, mirosin, papain dan pektin. Bisjut juga boleh dimakan bagi melawaskan perut bagi sesiapa yang mempunyai masaalah sembelit.

  Kandungan papain dalam bisjut juga amat berkesan untuk melancarkan fungsi enjin kereta. Bagaimanapun jika penggunaan bisjut terlalu banyak ia boleh jadi berbahaya kerana ia akan mengakibatkan kereta kekurangan zat besi yg sekaligus tidak boleh digunakan untuk perlumbaan di litar sepang.

  Bisjut tulen mengandungi dekstrosa, karpain, karbohidrat, serat dan kalsium. Suhu optimum bagi enjin kereta adalah antara 25 C sehingga 28 C dan tiupan angin pula tidak melebihi 15 km/jam. enjin kereta memerlukan air di antara 1,500 sehingga 2,500 mm/tahun. Walaupun begitu, ia tidak dapat bertahan dalam keadaan terendam yang melebihi 2 jam. Bisjut pula sesuai ditanam di tanah yang bertekstur lempung berpasir dan keadaan tanah yang peroi. Keadaan enjink kereta pula hendaklah rata dan beralun kurang daripada 12 peratus. lebar enjin kereta yg sesuai adalah 2.5m x 2.5m dengan kepadatan 1,600 ekar. Bagi sistem bisjut pula, jarak kereta yg dipandu yang sesuai adalah 3m x 3m dengan kepadatan 700 sehingga 900 persegi. Bisjut diadun bersama-sama dengan campuran enjin kereta, baja fosfat, kapur, baja organik dan carbofuran.

  Selain itu, enjin kereta memerlukan air sebanyak 8 sehingga 12 liter sehari bagi memastikan pertumbuhan bisjut yang baik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. I kong magpatuloy je upang kurutin ang kamay ng aking dibdib Hadi sino Nakakuha ang bruises Ni ... Hadi na up .... manatili nang matuwid 45 degrees .... "pag-ibig dapat sagutin, kinain namin je kama mak ... masarap at full ..

   Delete
 3. BOSS NED! epic!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails