Saturday, 6 December 2014

Serius Cool - Rekaan Stadium Keempat Piala Dunia Qatar 2022 Diperlihatkan (8 Gambar)


Ole Ole

Piala Dunia Qatar hanya tinggal 8 tahun sahaja lagi dan rekaan beberapa stadium sudahpun diperlihatkan. Hari ini mari lihat rekaan stadium keempat yang bakal digunakan. Ia mampu memuatkan 40 000 penonton dan direka bagi memastikan penonton dan pemain terlindung dari bahang mentari yang membakar. Selain sebuah stadium bola kawasan sekitar kompleks sukan ini akan mempunyai pusat akuatik, sukan berbasikal dan sukan beraket. Selepas habisnya Piala Dunia stadium ini akan menjadi rumah rasmi pasukan bolasepak wanita Qatar dan digunakan oleh komuniti berhampiran sebagi tempat bersenam. Tak tahu lagi berapa ratus hamba abdi dari India, Indonesia dan Nepal yang akan dipaksa membina stadium ini. Yes it is true, hamba abdi moden akan membina kesemua venue Piala Dunia di Qatar ini. Sadly no one cares. 




Sumber Dezeen

11 comments:

  1. Oh Rozana

    Di manakah bisjut & royi
    Memagari mu
    Atau masih sendirian,
    Memencilkan diri bersama jejaka bangla

    Di manakah bisjut & royi
    Masihkah jejaka bangla dalam kegelapan malam,
    Di manakah RM10K
    masih menaruh harapan,
    Jika bangla membeli bisjut & royi

    Di manakah jejaka bangla
    Bercengkerama mengerat ikatan,
    Atau masih seperti dulu,
    Seperti bisjut & royi

    Nak bisjut?
    Nak10K?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh Orang Cerdik

      Di manakah bisjut & royi
      Memagari mu
      Atau masih sendirian,
      Memencilkan diri bersama jejaka babi

      Di manakah bisjut & royi
      Masihkah jejaka babi dalam kegelapan malam,
      Di manakah RM10K
      masih menaruh harapan,
      Jika babi membeli bisjut & royi

      Di manakah jejaka babi
      Bercengkerama mengerat ikatan,
      Atau masih seperti dulu,
      Seperti bisjut & royi

      Nak bisjut?
      Nak10K?

      Delete
  2. hm pelik betul negara yang tak power langsung main bola diperingkat asia inikan antarabangsa nak anjur world cup. yang lagi pelik malaysia ada hati nak anjur

    ReplyDelete
  3. Tp dr segi bajet dan kewangan malaysia mampu anjur world cup lebih hebat dr qatar.

    ReplyDelete
  4. nak buat duit tak!! tekan link niii..
    http://peruserpaid.com/?ref=98263

    ReplyDelete
  5. Bodoh admin, hamba abdi tak bergaji, diorang bekerja..nak sarcastic pun agak2 la...macam bodoh bangang ko nie

    ReplyDelete
  6. baik kau bantu negara2 arab yg lain lagi baguss kerana nak nama dlm piala dunia kerana nak mendapat pujian duit lebur mcm tu jee adoii bg aku la kan tak heran pon ko nak bina cantik mana pun (sekadar renungan bersama).. huhuhuh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb skrg ko miskin, xkaye, cube ko kaye, takkan ade ko nak tunaikan hasrat murni kau tu. babi mak kau la babi hutan

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails