Monday, 15 December 2014

Serius - "Masjid-Masjid " Sementara Umat Islam Di Itali Yang Sadis (9 Gambar)


Sadis

Di Itali hanya terdapat 8 masjid rasmi. Sungguhpun Masjid Rom adalah masjid yang terbesar di Eropah, majoriti penganut Islam yang tidak tinggal di Rom terpaksa bersolat di dalam "masjid" sementara. Ianya dibina di dalam rumah kedai, kawasan kilang, bilik belakang dan kawasan lapang. Pembinaan masjid baru dihalang oleh pihak berhaluan kiri yang mempertahankan kesucian agama Katolik. Beberapa pemintaan membina masjid berjaya dihalang oleh pihak Lega Nord yang merasakan pendatang beragama Islam tidak seharusnya berani meminta membina rumah beribadat agama yang mereka katakan adalah teroris. Penentang pembinaan masjid di Itali kerap menggunakan alasan di dalam Al Quran ada tertera orang Islam boleh beribadat di mana-mana dan tidak memerlukan bangunan masjid khas. Maka bersolatlah umat Islam di dalam masjid-masjid sementara yang sangat menyedihkan rupanya.

Yang menariknya di Malaysia pembinaan gereja juga sering mengalami masalah yang sama terutamanya mereka yang menganut mazhab Kristian bukan katolik. Apabila gereja dibina pasti akan terbaca golongan tertentu yang menganggap ianya seperti mencabar penganut agama A dari bangsa B. I believe the same people who are against the building of churches in Malaysia akan merasakan tindakan Lega Nord Itali sebagai kurang ajar dan menghalang kebebasan beragama umat Islam Italin. Therein lies the irony and  hypocrisy.


Sumber MuslimWomenCouncil

12 comments:

  1. Replies
    1. ko first ke?sampai lupa nak promote link buasirotak...kah3

      Delete
  2. lama tunggu..... baru muncul.... pi melancong ker? :)

    ReplyDelete
  3. Awat lama sgt bang....?? Klu ada masalah didoakan selesai semuanya..

    ReplyDelete
  4. Rata-rata konsumen yang telah sembuh dari penyakit gatal kulit terutama di daerah selangkangan dengan menggunakan obat pelangsing badan penghilang flek hitam bekas luka pada kulit yaitu Meilibahenling. Pemakaiannya pun sangat mudah, cukup dioleskan ke bagian kulit bekas luka dan hasilnya akan terasa setelah dua minggu kulit tersebut akan kembali seperti semula. obat perangsang alami Obat penghilang bekas luka ini mengandung snake oil, glycerine, aloe picked oil, snake guts dan reseen mishap was leave. Penghilang flex hitam pada kulit ini tidak mengandung merkuri ataupun vimax asli merkuri ataupun hydroquinon yang biasanya menjadi bahan dasar untuk produk pemutih dan bisa menyebabkan perih ketika dioleskan sehingga obat penghilang bekas luka ini aman digunakan sekalipun untuk anak-anak. cara alami memperbesar alat vital pria menghilangkan bekas luka secara alami dan dengan obat - Noda atau flex hitam bekas luka yang disebabkan oleh bekas garukan, jatuh cara alami membesarkan payudara Kurap tubuh adalah infeksi jamur yang berkembang di lapisan atas kulit Anda.

    ReplyDelete
  5. sekali pandang macam surau kat shopping complex malaysia time bulan puasa..

    ReplyDelete
  6. bende ko ngarut ni.ko ni liberal sangat.

    ReplyDelete
  7. percaya atau tidak????
    http://peruserpaid.com/?ref=124956

    ReplyDelete
  8. effi ...baik ko jaga dosa pahala ko n bini ko dulu sebelum ko nak sound orang lain

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails