Sunday, 16 November 2014

Serius - Solat Jumaat Di Dalam Katedral Negara Amerika Syarikat (15 Gambar)


Jarum Halus Islamisasi

Jumaat lalu sebuah perkara bersejarah berlaku di National Cathedral Washington DC. Upacara solat Jumaat dilakukan di dalam rumah ibadah kristian ini buat pertama kalinya. Ianya dilakukan bagi memperbaiki hubungan antara agama besar dunia dan menunjukkan bahawa toleransi akan membawa kepada keamanan sarwajagat. Upacara ini dianjurkan oleh All Dulles Area Muslim Society (ADAMS), Masjid Muhammad (the Nation's Mosque),Council on American-Islamic Relations (CAIR), the Islamic Society of North America (ISNA), dan Muslim Public Affairs Council (MPAC). Terdapat beberapa bantahan dari beberapa kumpulan kristian di Amerika Syarikat dan upacara solat ini diganggu oleh SEORANG wanita yang menjerit "Jesus Is Lord!" sebelum dibawa keluar oleh pihak keselamatan.

Nyata sekali ini adalah jarum halus orang Islam untuk mengubah National Cathedral menjadi sebuah masjid. Budaya liberalisme yang dipegang teguh Amerika Syarikat melemahkan kaum Kristian disana dan kini Muslim boleh bersolat di dalam rumah ibadah Yesus.Gerakan Liberalisme nyata sekali adalah gerakan yang didalangi orang Islam dan satu-satunya jalan yang perlu dilakukan oleh kaum Mat Salleh Kristian sekarang ialah merobohkan katedral ini dan membina katedral baru. Kesucian rumah Yesus sudah hilang. #sarcasm


On a serious note I am amazed only ONE person went to protest this in the states. Meanwhile in Malaysia a surau that was not used by Muslims and then used by a few Buddhist was RAZED to the ground in Kota Tinggi last year.





Sumber HuffPo

24 comments:

  1. bahaya gak bila obe sarcasm regarding religion ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang bahayanya sini kau yang tak faham sarcasm obe tu. Bukan pada agama, pada orang beragama yang bodoh kat sini. Tuhan bagi otak pakai untuk berfikir, jangan menyesatkan orang je kerja.

      Delete
    2. aku dah lama layan blog ni tipulah aku tak paham. aku cakap bagi pihak yang tak paham. adoi

      Delete
    3. Ko dah sunat ke belum?...racist macam PERKASAm tu jgak ke?...aku rela bunuh diri daripada racist...

      Delete
    4. salam effi, saya nak tanya, kenapa komen saya kat amanz selalu kena tapis ya?

      Delete
    5. sebab komen ko ada link blog sampah ko..
      tuh pasal kena buang..
      kalau aku block terus id ko..

      Delete
    6. blog ko pun macam sampah...hihihi

      Delete
  2. Paling tidak ada tempat untuk bersolat dan yang penting kekuatan ummah Islam di Amerika semakin nampak...war2 Islam akan lumpuh di AS adalah tidak benar,,,ini kerana ramai saintis dan para cendikiawan AS sudah memeluk Islam...

    ReplyDelete
  3. aku silent reader, tapi ko nye sarcasm ni kne ad batas bro. letak limit kat tulisan ko bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ale uto bro..
      ale uto.

      Delete
  4. Salam bro obe... jgn trlmpau sarcasm klu bab bab gini...

    ReplyDelete
  5. obe...ko teruskan je bukak minda masyarakat sini yang sempit otak...

    ReplyDelete
  6. if they can allow the Muslims to pray at their place, why we cant do the same thing? are we better than them?

    or they just better than us?

    thats the point of this sarcasm.

    by the way, do you understand english?

    ReplyDelete
  7. if the math is ever that simple.

    please do your own reading first, "intelectual" scumbags.

    ReplyDelete
  8. Please do some research and reading bro, don't be so sarcasm in your writing.

    ReplyDelete
  9. jarum halus itu adalah obe.. islam sedang gemilang disana.. dalam rumah ibadah kristian pon orang islam boleh sembahyang.. maknanya kristian kat sana kian pupus..

    ReplyDelete
  10. maybe pada nama islam makin kuat tp jgn angkuh sangat kristian masih agama yg punyai teramai penganut.. apa obe kata tu memang betul pun.. org kuat agama kena tunjuk contoh yang baik.. klu org yang kuat agama tunjuk contoh tak baik mcm mana org dari agama lain tgk agama kita..brapa ramai org yg tau baca kitab tp tak tahu maksud.. hurmmm.. pikir sejenak.. bukan nak jatuh kan mana2 pihak.. tp klu tau diri beragama sentiasa la tunjuk contoh yg baik..kadang tu comment mcm kuat agama tp bila baca mcm ayat org tak da agama dan takda adap... hehe.. :P

    ReplyDelete
  11. Kenapa mereka solat Jumaat kat gereja? Tak ada cukup masjid ke di sana? Atau sengaja nak naikkan kemarahan orang kristian. Atas nama Liberalisme, penganut Kristian pulak akan sembahyang kat Masjid. Pada aku tak yahlah solat kat Gereja. :)

    ReplyDelete
  12. kalo xde mengundang apa2 sensitiviti x apa kot..tapi macam x sesuai la kalo ye pun nak memperbaiki hubungan. Sbg islam kita perlu hormati agama lain...hmmm

    ReplyDelete
  13. Hahahaha dat jarum halus tho. made my day.

    ReplyDelete
  14. Bodoh betul buat pekara remek, kat malaysia kalau macm nie habis perkataan 1malaysia, kalau kat malaysia, kalau malayu buat sembayang kat tokong, cina sembayang kat masjid india sembayang kat gereja mana orang terima,
    sesama diri bergaduh
    ..

    ReplyDelete
  15. teringat lak aku masa blaja kat sydney uni. kat sini xde masjid surau utk solat jumaat... so bila time nk solat jumaat,gereja dlm uni akan benarkan ruang dlm tu utk moslim solat...

    ReplyDelete
  16. aku rasa ini gereja protestant. Tak de lambang salib, tak de patung jesus ataupun mary. Kalau gereja Katolik semua ada.. Jadi taklah menyembah berhala. Waallahualam.
    Apa makna obe?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails