Sunday, 16 November 2014

Serius Cool - FootGolf : Sukan Terkini Yang Awesome (13 Gambar)


LOL

Sukan golf ada Tiger Woods. Sukan bola ada Messi. Kini masa kita mencari bintang sukan FootGolf. Ianya kombinasi golf dan bolasepak yang nyata lebih marhaen. Sukan ini dicipta pada tahun 2006 dan kini sudah mempunyai badan antarabangsanya iaitu Federation for International FootGolf. Dalam sukan ini anda hanya memerlukan kaki dan sebiji bola. Anda harus menendang masuk bola ke dalam lubang "golf" sebesar 21 inci. Adakah anda tertarik? Masa untuk menjadikan sukan ini popular di Malaysia. 




Sumber Wikipedia

8 comments:

  1. paul scholes mesti boleh score hole in one

    ReplyDelete
  2. Sesuai sangat untuk orang gemok yg nak main bola tanpa berlari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bang..gemok2 tu jgn mention leh tak..sensitip tau

      Delete
  3. cara main pun macam main golf rupanya. ingatkan dua team berebut bola, pastu score masuk lubang golf :D

    ReplyDelete
  4. Maintenance tinggi macam golf ni. Main nampak mudah tapi mahal..

    Nak tau macam mana saya hasilkan wang tanpa had dengan telefon? whatsapp 013-975 2611

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails