Sunday, 23 November 2014

Serius - Senarai Perkataan Yang Haram Digunakan Oleh Orang Bukan Islam Di Kedah


HARAM!



Di bawah ialah senarai perkataan yang haram digunakan oleh orang bukan Islam di Kedah. Perkataan-perkataan di bawah tidak boleh digunakan oleh warga Kedah bukan Islam dalam bentuk cetakan ataupun percakapan umum. Jika didapati menggunakan perkataan di bawah mereka boleh dikenakan penjara 3-4 tahun. Sebagai contoh sekiranya kawan beragama Hindu anda menyebut assalamualikum kepada anda, mereka boleh didakwa. Maka kepada orang Kedah yang ada kawan bukan Islam sila habaq kat depa supaya berhati-hati. Perkataan-perkataan di bawah hanya boleh digunakan oleh orang Islam Kedah. Hangpa boleh pi Perlis atau Penang kalau nak sebut jugak. Degil kalu penjara juga masuk!


  1. Assalamualaikum
  2. Insyaallah 
  3. Allahu Akbar
  4. Subhanallah 
  5. Alhamdulilah  
  6. Lailahaillallah 
  7. Masyaallah 
  8. Astagfirullahalazim
  9. Auzubillahi
  10. Walillahilhamd 
  11. Watallahi 
  12. Tabarakaallah 
  13. Wallahi
  14. Wabillahi
  15. Lahaula Walaquata lllabillahilaliyil Azim
  16. Allah 
  17. Firman Allah 
  18. Hadis 
  19. Kaabah 
  20. Ibadah 
  21. Kiblat, 
  22. Haji 
  23. Mufti 
  24. Rasul 
  25. Quran 
  26. Sola, 
  27. Khutbah
  28. Fatwa 
  29. Imam 
  30. Dakwah 
  31. Wahyu, 
  32. Masjid 
  33. Surau 
  34. Zakat 
  35. Syariah 
  36. Akhirat 
  37. Nabi.

Sumber Sinar Harian

21 comments:

  1. Okay better saya ckp 1st dulu sblm orang lain ambk,,1st,,up up up..

    ReplyDelete
  2. this is a whole new level of immaturity. i am literally getting dumber for having to read this post.

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak dah sebut seuatu yg haram...jaga2...23 november tu haram...

      Delete
    2. Waspada Terhadap Jenayah Pemikiran.
      Abang Besar Sentiasa Memerhatikan Anda.

      Ingat,
      Peperangan adalah Keamanan
      Kebebasan adalah Penghambaan
      Kejahilan adalah Kekuatan

      Delete
  3. haram untuk orang bukan islam di kedah menyanyikan lagu negeri, sebab perlu sebut no.16

    ReplyDelete
  4. Kalau rajin sikit, click lah link Sinar Harian tu.

    ReplyDelete
  5. Betul ker list ni.. Macam tak logik.. No 32, 33. Kalau seorang bukan Islam nak tunjuk arah.. "Oh kedai tu berada di hadapan 'tuuutttttt'... Sorry I xle sebut, haram, nanti kena penjara..."

    ReplyDelete
  6. bagus..semakin naik level kebodohan umat islam di malaysia...dah jauh tersimpang dari apa yg dari AlQuran dan Sunnah-Nya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan Malaysia..tp kedah je

      Delete
  7. melayu yg islam di dalam ic sahaja patut ada dalam list tu gak...sbb skrg ramai melayu yg ic nya islam tapi tidak berpegang pada rukun islam..x berpegang hukum islam secara automatik digolongan yang sesat dan sama dengan kafir...

    sesungguhnya yang membezakan org islam dan kafir adalah solatnya. dan solat it adalah tiang agama. tapa tiang.....??


    ** Tonton Movie/Drama dengan Percuma secara online **

    ReplyDelete
  8. Cina/Buddhist pergi Tokong,
    India/Hindu pergi Kuil,
    Melayu/Muslim pergi (32/33) (dilarang jawab...penjara 3-4 tahun)

    ReplyDelete
  9. bodoh jugak korang tak tengok sos...
    ada yang tak boleh disebut ada yang tidak boleh dikait dengan bukan agama islam...

    ReplyDelete
  10. Bodoh. Tak masuk akal. Ni namanye agama Melayu & Malaysia. Bullshit. Bertuhankan Sultan & Raja. Puuiih!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails