Friday, 4 January 2013

Serius LOL - Tarbiah Islamik Yang Memakan Diri?


Facepalm

Agak facepalm juga tweet ini tetapi untunglah at least ada iman walaupun sekecil kuman. Prasangka baik

Thanks @maidilm for the lulz



Laporan asal @Xshrin

25 comments:

  1. husnu zon husnu zan.. niat dia di kira baik dah ni.. walau telanjang dengan main ngan pelacur pun ajak kebaikan tetap kena buat, kata guru kami.. itulah tuntutan cegah mungkar ajak buat baik..

    dia buat dah.. ko ade..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok kandungan Nasihat tu, . . . . . baik boleh ikut, . . . walausiapapun yang bagi nasihat tu, . . .

      Delete
  2. Niat dia baik, tujuan dia ikhlas.. dengar apa yang dia cakap, bukan tengok siapa yang bercakap.. moga dia diberi hidayah untuk memperbetulkan dirinya juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. kurang2 dia ada gak nasihat tu..maybe dia pn nasihat diri dia sndiri dgn stat tu

      Delete
  3. semoga dia diberikan hidayah....aminn....

    ingat lagi kisah pelacur yg dimasukkan ke syurga kerana memberi minum pada anjing? jgan menilai org terlalu cepat....

    tapi ada ke yg nak ambik dia jadi bini? sejahat2 lelaki mahukan perempuan yg baik untuk dijadikan isteri.....berbeza dengan perempuan yg lebih suka lelaki yg kacak walau lelaki kacak itu jahat macam iblis......

    ReplyDelete
  4. Sekali tengok memang tergelak....
    Doakan aja... :D

    ReplyDelete
  5. ade banyak isu boleh dibangkitkan

    1. trend twiiter melayu suka twiit dakwah which is amat bagus
    2. mungkin dia sedang mendapat petunjuk( die sedar semue itu salah dan mule memikirkan nya
    3.agenda menggunekan agame untuk mengelak dicop jahil walaupun akan nampak jugak munafiknya.

    aku syorkn 1 dan 2 sebab aku bersangka baik.
    lagipun aku cakap sebab aku sendiri merasanye.ape ape pun biarlah tuhan yang judge dia.kita just support dia jgn dimaki mudah mudahan die akan membuktikan kate katenye.


    sekian.

    ReplyDelete
  6. so, how she manage to not to be like that?

    then her retweet..

    SaifuldinBlackJack ‏@dinblackjack

    Dlm hadis tk tulis yng bila kita nk bbl psl agama kenek tutup aurat . Selainnye kalao kita ingat kepada tuhan kita dpt pahala @NurrAyeshahh

    nilaikan sendiri..

    ReplyDelete
  7. ape pun yg penting mantap!!
    wkakakakakah

    ReplyDelete
  8. maybe gambar lama kot..fikir yg baik2 je la...

    ReplyDelete
  9. mungkin dia ingin memberi peringatan pada diri sendiri, kita bersangka baik je huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. salam, bagus sikap bersangka baik nih. tapi pada saya personaly saya tak bersikap begini dalam perkara begini. secara tak langsung memberi harapan pada manusia mcm ni utk menangguhkan perbuatan taubat.
    saya lebih prefer utk bersangka baik pada syair imam syafie tak seperti sesetengah ulama yg mentafsir buruk. dan byk lagi perkara lain yg patut saya bersangka baik dari perkara yg tuhan telah terang mengatakan haram.
    satu lagi berkenaan kisah pelacur yg masuk syurga kerana mengasihi seekor anjing tu, semua org muslim pasti masuk syurga selagi dia tidak mati dengan menyekutukan ALLAH. tapi setiap apa yg manusia buat di atas muka bumi ini, janji ALLAH tetap akan ada balasan samada yg baik mahupun yg buruk.

    p/s: lebih baik nasihat manusia mcm ni utk bertaubat selagi sempat kerana azab ALLAH maha pedih.


    sambil² blog walking, jom layan halwa telinga
    klik sini untuk Radio Kuliah Online

    ReplyDelete
  11. da kenape.....mohon menutup aurat...;)

    ReplyDelete
  12. kalau kita rasa diri kita lebih baik daripada dia, . . . itu dah dikira riak, . . . konon diri kita ni lebih mulia dari dia konon-kononnye, . . usah merasa DIRI LEBIH SUCI dan MULIA, . . . . . . . orang-orang yang kuat ibadah pun tak pandang rendah pada mereka, . . .
    kita yang biasa-biasa ni perasan diri kita ni mulia sangat kenapa ?

    kita benci PERBUATAN DOSA yang dia lakukan, bukan benci PELAKU perbuatan tersebut, . . .

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails