Sunday, 3 June 2012

Serius LOL - Tweet Terbaik Hari Ini #1 - Pikor dan Pas


LULZ!



Tweet asal @RosmanPositivo

79 comments:

  1. Replies
    1. dua2 ko dpt, nanti g amik jubah piccolo tu.

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. untuk Parti Islam Senippon ke?

    ReplyDelete
  4. butthurt la PASNITAS..hahaha...

    ReplyDelete
  5. ini budak sekolah aku ni.. dia mmg selalu pikir out of the box. power Rosman

    ReplyDelete
  6. obe gemuk skang dah tak lawak. ni mesti malam semalam tak dapat rogol isteri

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Maka gugurlah syahadah seorang islam, andai memainkan / berjenakana mengenai cara hidup Rasulullah S.A.W hatta mentertawakan keldainya sekalipun. Tidak kah kamu tahu bahawa serban dan jubah itu pemakaian harian seorang manusia agung?? Jelaslah kebodohan dan jahilnya kamu dalam beragama ISLAM hei obefiend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat sokong.. manusia sekarang semakin jahil.. senang2 mempermainkan islam..

      Delete
    2. teramat sokong...jgn layan sgt budak2 hingusan ne...yg mamat bloger ne pun same 2 x 5: badol note: moga2 mereka dapat pembalasan didunia & akhirat -amin-

      Delete
    3. nak tambah..nak tambah...............................................................................saya nk cakap "thumbs up!"..mekasih.....

      Delete
  9. serbanistas kopiah songkok bagai

    ReplyDelete
  10. gila kau nak guna watak piccolo tu ntah berapa juta kena bayar kat akira toriyama utk hak cipta. tapi dia juga pakai pelindung bahu.

    blog oh piccolo

    ReplyDelete
  11. Pas hormat semua mahkluk.. Jubah, serban tu appearance..hulk pon bleh...gokou pon bleh pakai klu nak join...tp pas tak perlu buat...naruto pon boleh, bawak sekali tok guru shinobi2 yg hebat ilmu nonja tuh .klu bleh satu malaysia boleh join pas..hijaukan bumi hehe

    ReplyDelete
  12. Mengucapla ko banyak2 obe..andai kate ko mati di saat ni,maka matila ko sebagai kapir laknatullah..damela ngan org lsin yg merasakan bende mcm ni lawsk di hsti mereka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku da cakap parti die org mane blh nak troll. korang troll bn najib rosmah bley. korang troll tuk guru die org kene laknat kau tau

      Delete
    2. keyboard ko memang spesel ke? A dengan S setting terbalik ke ko yang bangang!

      Delete
  13. bagus la...ade jgk ciri2 keislaman dalam kartun jepun kan..ini menunjukkan gelombang islam itu tersebar ke pelusuk dunia...

    ReplyDelete
  14. Pas sesat. Muktamad.. http://m.youtube.com/#/watch?desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DTfdj4xrkDiE&v=Tfdj4xrkDiE&gl=GB

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangngler ko ni..br tgk video skit, dah caya..budus..mesti ko ni slalu ikut ckp org jer cam keldai

      Delete
  15. Laguna 3: Ni bukan masalah parti la bodo..ade aku cakap pasal tok guru ke ulamak ke,aku cakap pasal Rasul la..kalo nabi pakai serban n jubah, and orang lain nak ikut sunnah, itu pon ko nak hina ke...??Ops sory..ko kapir kot..sorry,igt ko Muslim.
    Bact : Aku mmg salah taip,nape...?ko ade masalah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan masalah tu..masalahnya orang macam mohd nazmie menilai semua perkara dari luaran sahaja..keldai dap..mana bleh berfikir

      Delete
    2. mohd nazmie berlagak tuhan nak kapirkan orang

      Delete
    3. Bg contoh ape yg aku nilai dari luaran je..ko nak cakap ko Islam di d
      alaman sedangkan ko kutuk sunnah nabi berpakaian??Nk cakap,nk post,nk tweet ke ape,beragak2 la sket..klo hal mcm ni pon nk buat troll, ko mungucapla bnyk2..
      Ehh jap.. Siramsr Akmal,ko meslim ke kapir laknatullah..?klo kapir,aku malas nk buang mase layan ko..
      Guest 12345 : ko refer anonymous 3 Jun 2012 12:28.. Aku hotmat nabi,biarla dalam ape gak parti politik aku pegang

      Delete
    4. aku xnk ckp psl bende lain, aku nk ckp psl kau y suka kapirkan orang.k

      Delete
    5. Kalau hati dah keras cam batu cam ko,mmgla ko akan cari 1000 alasan utk berdebat ngan aku..aku tak kapirkan sape2,tp obe and Rosman Nizar dalam tweet die tu yang menempah jalan ke arah kekufuran..semua jawapan utk soalan ko ade dalam Quran..orang takde pelajaran tp kuat iman pon bleh tau hal mcam ni bleh nk buat memain atau x..

      Delete
    6. laguna dgn akmal tu pun kau kapirkan,cara kau cakap tu berlagak sungguh...nasib baik aku x dikapirkan

      Delete
    7. Cara aku cakao belagak..?orang lain yang cakap angkuh mempersendakan cara hidup n sunnah nabi tak pulak ko trase hati..?adakah ko Muslim..?ko tak rase sedih orang dok permainkan Rasullullah s.a.w? Sapela aku nak dok kapirkan orang sedangkan aku ni pon masih merangkak dalam agama..tapi sape Rosman Nizar,sape Obe, sape Laguna and sape Akmal yang nak permainkan nabi..??ape hina ke pakai serban n jubah..?Kalo ko terase lawak dengan hal mcam ni, ko dengan laguna and akmal tu same je..

      Delete
    8. kan aku dah cakap, aku nak cakap psl ko y suka kapirkan orang,, kalau kau x layak jangan suka2 nak cop orang lain kapir ok. aku selalu sgt tengok orang mcm kau klu ada benda salah kau xnak betulkan, kau terus jatuhkan hukum...kau kena tahu, bukan setakat kena hormatkan agama je, manusia pun kau kena hormat. ke salah apa y aku ckp

      Delete
    9. Ko perasan ke tak,aku xtaula...bile tiap kali obe post benda2 macam ni,bile hal tak sepatutnye dia buat lawak bodo mcm ni,aku mesti akan komen..bukan nk up kan diri aku cakap aku ni bgus ke ape, tp aku trase macam dicabar bile hal sesensitif macam ni die bleh buat lawak..ko rase lawak ke post mcm ni..?Obe dah besar panjang, dah jadi laki org pun,takkan hal mcm ni takleh nak pk betul ke salah..lainla kalo die kapir,mmg aku tak pedulik la die nak cakap ape pon..tapi kalo masih mengaku Islam, sebagai host blog yg berjuta orang visit setiap mase, dia kena hati2 la nak post macam mane..
      Jangan sebab blog dia ni, menarik lebih ramai lg orang kt luar sane supaye same2 mempermainkan agama..die nak sesat,nak pijak2 nabi, itu hal dia dengan Allah...tp tak payah nak post kt dalam blog die ni..aku bukan ustaz,aku tak pandai nk berdakwah..tu aku lepaskn kt orang yang lebih arif and berilmu..aku hormat agama and org,tp klo org pijak2 agama aku,aku tak teragak2 utk bangkit pertahankan agama aku..
      Ape ko cakap tak salah,tp pk2 gak ape maksud aku dalam komen2aku..

      Delete
    10. apa yg korang melalut ni..

      Delete
    11. biar dia kapirkan orang..sat lagi sumpahan tu kena dia balik la..

      Delete
    12. obe dah lama mengaku dulu die kafir.tapi aku x ingt post mana masa tu.xtau lah dah tobat nasuhah blum.

      Delete
    13. aku ingat obe dah masuk islam semula selepas siri2 post yang memurtadkan diri nya dulu2... rupanya masih sama...
      btw, guest12345 tu bodoh piang, dah buat perkara yang kufur, jelas la kafir, bukan kita buat undang2 tu, dalam quran ada. paham x guest12345? tak? agak dah.

      Delete
    14. aku kene hukuman jatuh kapir oi... haha sorry aku ni keyboarwarrior sbb tu asik typo jer mang

      Delete
    15. Mohd Nazmie:
      Imam Syafie pernah berkata "aku mampu berhujah dengan 10 orang yang berilmu tetapi aku pasti akan kalah berhujah dengan seorang yang jahil kerana orang yang jahil tidak pernah faham landasan ilmu".
      Kita doakan mereka2 yang mempermainkan sunnah Rasulullah S.A.W ini agar dibukakan hatinya untuk menghormati dan bukanlah mempersendakan Sunnah2 itu. Amin.

      Delete
  16. sure ramai lpas bc ni trus google picolo..

    ReplyDelete
  17. tgk...kn btol...bile pos mcm nie melayu mesti gaduh dgn melayu...kate same2 islam....smpi satu tahap bunuh mbunuh sesama sndri...sedor r skit...kaum laen tepok tangan oi....

    ReplyDelete
  18. haha, judgementalist is everywhere. naiss try MR OBVIOUS sekalian.

    ReplyDelete
  19. ade yang maqamnya dah cukup tinggi sampai boleh baca NIAT orang~ lalala~

    "you only see what your eyes want to see"~ just my 2 cents~

    ReplyDelete
    Replies
    1. pon maqamnya nampaknya cukup tinggi sampai tahu tebal & nipisnya iman dalam diri orang lain~

      Delete
  20. if only it can be proven that it has less than average IQ.

    ReplyDelete
  21. saya sokong komentator Mohd Nazmie..nak buat lawak jenaka biar bertempat. Serban / jubah / kopiah tu adalah SUNNAH Rasulullah s.a.w, bkn benda yg blh nak buat bhn sindir-sindir .if tak nak amal, at least jgn persenda. Malah if kita tngk org lain amal ( pakai jubah pakai serban mkn atas lantai gosok gigi dgn kayu sugi) kita patutnya DOA kat Allah minta2 satu hari nnt kita pun dpt amal, bkn buat gelak -troll tak kira la yg kita nak gelak tu org PAS ke org tabligh ke org Arab ke..dia buat sunnah tu dia dpt pahala besar wpun mungkin dia ada kelemahan2 di bhg lain. Yg kita duk sindir2 n gelak2 ni...brp byk sunnah dah kita istiqamah? zero....pakaian mmg sah sah kita x mau ikut sunnah (sbb nmpk kolot la kan...tak moden konon)...cara mkn pun x mau ikut, nk mkn atas meja dgn sudu garfu jjugak,so bila nya nak ikut sunnah? bila org lain ikut, kita gelak2 n sindir maskot2 lah apa. If Rasulullah masih ada and tngk perlakuan ni nescaya baginda sedih yg teramat. Sape2 yg dah gelak tu bertaubatlah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa kalau sape2 letak organisasi depan nama islam waima organisasi yahudi sekalipun, geng2 keldai ni akan menyokong gak...nak wat camne..pintu hati dah tertutup..

      Delete
  22. senang citer tutup masing2 then sapa yang buat lawak pasal nih lepas nih menjawab la korang dengan yang Maha Esa!

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. HaHa..amek kaw Obe..fanatik pas banyak kat sini..

    ReplyDelete
  25. aku nampak dia lebih persendakan PAS dari Islam.. Jgn taksub sgt.. klau najib ngan rosmah korang nampak dieowang mainkan.. korang wat tutup sebelah mata ja kan.. bila org persendakan politik korang.. mula nk butthurt!! kah kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. dia cakap Picollo warna hijau dan berjubah putih.. that means itu lebih kpd ciri2 maskot y PAS mahukan.. hbs la ko Obe, comfirm lepas ni dieorang angkut geng kt page politik serang sini kah kah kah

      Delete
  26. Allah yg jadikan ngkau..Allah yg beri ko brnafas...dibumi Allah yg ngkau tinggal....sedar la wei wahai umat manusia...jgn main sedap mulut ikut ckp je...kalo ada org tegur ko buat silap...ko ckp org tu berlagak alim la...diorg bukan berlagak alim...diorg cuma xnak tempias api neraka sbb xtegot org buat salah...rujuk la surah Attaubah:71
    terjemah BM
    Dan orang-orang yang beriman, lelaki dan perempuan, setengahnya menjadi penolong bagi setengahnya yang lain mereka menyuruh berbuat kebaikan, dan melarang daripada berbuat kejahatan dan mereka mendirikan sembahyang dan memberi zakat, serta taat kepada Allah dan RasulNya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah sesungguhnya Allah Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana.

    bg yg xpaham lg...
    BI translate..
    The Believers, men and women, are protectors one of another: they enjoin what is just, and forbid what is evil: they observe regular prayers, practise regular charity, and obey Allah and His Messenger. On them will Allah pour His mercy: for Allah is Exalted in power, Wise.

    ReplyDelete
  27. obe ko atheist ke?baek ko ngaku.aku x bagitau sape2.

    ReplyDelete
  28. abg obe, mana yang salah dan perlu ditegur, kita tegur, maaf obe, untuk kebaikan, sila buang posting ini.

    ReplyDelete
  29. kang japgi ada blog nk yang kena hack lagi kot, hahah

    ReplyDelete
  30. i miss the shitstorm. owh wai????????? i am sad.

    ReplyDelete
  31. ni bukan hina pas da ni..ni da hina nabi..ape ke bodo benar ko ni obe? ni bukan kes politik da nie..ni masalah aqidah ko..setakat ko kutuk pas xde masalah la..ni ko da hina sunnah nabi..BODOH NYE KO NIE..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  32. nk tegur obe, tegur la cara elok...

    ReplyDelete
  33. aku tak nampak pun ada unsur2 hina islam....myb Islam=PAS, PAS = Islam tu yg butt-hurt kot hahahaha sakai

    ReplyDelete
  34. how can a party fully supports a guy who is apposing as anti-corruption and anti-cronyism champion while he had been in corrupted and cronyism government for 16 years and his family and close friends are holding the top positions in another party? an honest guy with full integrity would resign from his whatever position from the day one he smelled something fishy!

    ReplyDelete
  35. Kau rasa pakaian nabi (jubah & serban) tu kelakar ke obe?

    ReplyDelete
  36. Kl betol kita rase karakter tu hina nabi.. Baik kita serang pelukis komik Dragan ball ni.. Dia yng hina buat karakter yg memakai pakaian sunnah nabi.. Jom serang,...
    Yang pakai maskot tu tak rasa salah..

    ReplyDelete
  37. malaysia is secular

    ReplyDelete
  38. LOL..Picollo doesnt even wear a white jubah..this stupid ass..

    ReplyDelete
  39. harap sangat, pakaian nabi jangan disamakan dengan pakaian watak kartun yang merepek. jubah dan serban tu nyata pakaian sunnah nabi. tak salah bergurau dan menegur, tapi ada batas dan caranya. sunnah nabi jangan dibuat bahan ketawa, tak kira pas atau bn, Allah ukur darjat kita tetap dari iman. sama rata :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails