Thursday, 26 December 2013

Serius LOL - #OhMyMalay : Bahasa Malaysia Tahap Dhaka #3


It keeps on coming

At this rate nanti semua Bangladesh kena hantar tuisyen eja Bahasa Malaysia sebelum melarat!



Laporan asal ArrieWhizkid

26 comments:

  1. Kincin Dudok - 30c

    Kincin Berdirey - 50c

    Kincin Berlarey - RM1

    ReplyDelete
  2. Macam fake je... Advance betul bangla tu sampai 'tukar roti' pun dia paham.. bahasa pasar tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku sokong ko memang fake... totaly fake... setakat pic paper je... xde full pic tampal mane pun..
      tukar roti tu... jangan kata bangla...melayu kita ni pun kalau dengar xpaham kalau xde org bg tau..

      bodoh admin..mende yg nampak karut gile ni pun post..xde modal dah ka?

      Delete
  3. FAKE......sumpah attention seeker.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. perempuan yang ada haid will know this.

      c'mon, korang mesti tau. clue: kotex, laurier, etc.

      Delete
  5. tukar roti tu mungkin tukar modes bagi orang pompuan kot?...

    ReplyDelete
  6. tukar roti tu..bahasa mudahnye.. tukar pampers..aka tuala awek...
    sile tengkiu hahaha

    ReplyDelete
  7. Try to hard
    fake yg amat... dikesan sejak dari perkataan 'kalu'.
    tips nak buat fake Bangla...make it simple. Bangla selalu elak dari guna ayat yg banyak perkataan.

    ReplyDelete
  8. Link exchange is nothing else however it is only placing
    the other person's webpage link on your page at suitable place and other
    person will also do same for you.

    Feel free to visit my blog - http://restinpeaceroo.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Hanya perlu click Link di bawah dan Register bagi Mendapatkan upah USD25...

    http://www.theweeklypay.com/index.php?share=208967

    ReplyDelete
  10. Tandas bisjut

    1 bili bisjut = RM30
    2. Vera kaluar bisjut = RM40
    3. Mendi ada bisjut = rm70
    4. Makan bisjut kalu = RM 20
    5. Nak bisjut kalu = RM10
    6. Nak royi kalu = RM 10
    7. nak ayam guring kentafi kalu = RM50
    8. Nak bisjut ada champu royi kalu = RM20
    9. nak bisjut ada champu ayam guring kentafi kalu = RM1000

    nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut?nak bisjut? nak bisjut?nak bisjut? nak bisjut?nak bisjut? nak bisjut?nak bisjut? nak bisjut?nak bisjut? nak bisjut?nak bisjut? nak bisjut?nak bisjut? nak bisjut?nak bisjut? nak bisjut?nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut?nak bisjut? nak bisjut?nak bisjut? nak bisjut?nak bisjut? nak bisjut?

    ReplyDelete
  11. Gile lawak hahaha.bangladesh leh terime lg kan tp yang lahir kat mlaysia n ngaku warga negara mesia tp cakap bm langsung xreti kan.asik gune bhase ibunde jer.


    Pengedar Shaklee Malaysia Brunei

    ReplyDelete
  12. Ini adalah bisnes terbaik di dunia, bagusnya ianya lahir di Malaysia. Lantaklah nak kata apa, tetapi itulah penilaian saya dan penilaian daripada beberapa orang yang sudah join Tunetalk Toneexcel. Walaupun modal rendah, hanya RM80 saja (namun, ramai bagi alasan tak mampu sebab rasa macam RM5 ribu) tetapi setiap hari jumlah pendaftaran rakyat Malaysia ialah 1000- 13000 orang. Ramai kata rate mahal sikit, ianya sederhana. Kenapa nak kisah sangat? Sebulan dua pakai dan buat biz ni, dah boleh guna line Tunetalk Toneexcel ni free. Lagi pulak, boleh dapat income. Bayangkan income meningkat 35 percent setiap bulan. Gaji kerja pun dalam 5% - 10% setahun. Kalau ada yang berlengah- lengah lagi nak join, memang kerugianlah mereka. RM80 dari awal tahun sampai akhir tahun masih berfikir- fikir nak keluar ke tak. Cuba bawa RM80 ke shopping complex, beberapa jam sahaja boleh habis. Jangan terlepas pandang, inilah bisnes terbaik dunia!

    Dreaming Is Believing
    Sharing Is Caring
    Muhammad Azrain bin Kamaruddin
    http://oohttte.com/azrain

    ReplyDelete
  13. weh obe update blog.....apesal kau dh x rajin mcm dlu ha?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails