Tuesday, 17 December 2013

Serius Fail - Cerita Polis Malaysia Yang Akan Membuatkan Anda Facepalm


What?

Aduhai.. Macam ini punya polis pun ada? Damn son. Macam mana mahu kurangkan jenayah kalau birokrasi seperti ini?







36 comments:

  1. kalau tak suka polis malaysia
    pegi isap punai sana

    ReplyDelete
  2. aku pun frust ngan polis,, aku pernah report kes tipu online,, dah setahun lebih tak de pape,, kalau dah rasa mmg tak boleh buat pape,, cakap je 'tak payah buat laporan lah dek, mmg kami tak amik tindakan pape pun' deng.

    www.mujadafewa.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. same here... polis Malaysia memang pemalas....

      Delete
    2. Biasanya polis akan mengumpul semua laporan yang dibuat oleh pengadu..jika anda fikir polis akan buat tindakan hanya untuk anda seorang..anda salah..jika ade sejuta rakyat yang mempunyai masalah yang berbeza..anda sendiri jika jadi polis pun x mampu nak selesaikan..bawak bersabar..jgn nak mengeluh sebarang..polis ade tanggungjawab mereka..jika mereka tak menyelesaikan masalah tersebut..itu antara mereka dan Maha Esa

      Delete
    3. pemalas tetap pemalas!!!!!!!!!
      jgn nk bnyak alasan!!!!!!!
      tau saman dn berlagak saja!!!!!!

      Delete
  3. lebih pertingkan hitam dan putih..more action please

    ReplyDelete
  4. Bila ckp polis tidur...polid mrh.

    ReplyDelete
  5. polis lebih pentingkn high profile kes... cth, kes staf ambank cepat je settle..

    ReplyDelete
  6. Saya penah nampak India curi besi siang2 sy follow sampai ke kedai besi.Bila call polis kata kena kena datang balai untuk buat repot dulu.By the time buat repot pencuri kompem dah takde

    ReplyDelete
  7. Kalo polis xleh buat kerja,rakyat la kena buat kerja polis,itu time taiko2 amik alih kerja2 polis.

    ReplyDelete
  8. kenapa la lambat sgt fikir, telefon je 999 then report kejadian yg berlaku dpn mata tu, jap lagi sampai la kereta peronda polis pergi la cekup bersama-sama. adoi laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. asal lh kw nie lembab sgt, kan brader kt atas tu dah cakap, call pon xgune....
      mmg kne wat report gak dulu...
      experience talks louder..

      Delete
  9. Bila ada orang kene bunuh, baru mengadah tunjuk buat kerja

    ReplyDelete
  10. aku setuju dengan Admin RahsiaIlmuPukau.Org buat ape yg nak ikut 2 org indon tu. ko nampak je something yg mencurigakan call 999.

    ReplyDelete
  11. mohon jangan kutuk polis malaysia kerana polis malaysia lebih bagus dari polis negara zimbabwe, kenya, nigeria dan bangladesh

    ReplyDelete
  12. "klau polis mlesia malas, pegi report kt polis diraja kepulauan galapagos" - menteri.

    ReplyDelete
  13. kalau macam tu aku boleh tuduh jiran aku curi tv,
    pegi balai, cakap tv kat rumah jiran aku tu, aku punya,
    aku cakap dia amek,
    adil ke tak?
    Bukti kena jelas, mana boleh main cakap je bang~

    Sikit2 salah polis, sikit2 salah polis. Ceh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb tu la polis kena cept sampai ke tempat kejadian. kalau nak harap procedure yg tah apa2 tu, jadi la cam yg kau kata tadi.

      Delete
    2. IKLAN DLM RADIO N TV SRUH CPT2 CALL JIKA TERNAMPAK SESUATU YG MENCURIGAKAN..
      TP KLU MCM NI RESPON DR POLIS MALAYSIA AKAN KEKAL AMAN UTK PENJENAYAH..

      Delete
    3. bodoh la ko ni. ade ke org2 normal tetibe nk cari pasal ngn polis? dh xde keje? ape salah klu polis tu g tgk dulu. klu kene kt btg idung ko baru tau. budh

      Delete
  14. kdg2 meluat juga kt polis2 ni...sb ada yg gila kuasa...masa nak g report kat balai boleh pula hisap rokok depan pengadu...xde etika betul....report da cukup cantik..banyk bukti...tp tindakan ??? haram jadah...tp aku kdg2 respek n kesian gak kat abg2 polis ni...espcially yg jaga trafik kt depan umah aku..kalau abg polis tu xde mampus la aku lmbt g keje...sekian untuk hari ni..okbai

    ReplyDelete
  15. kalu polis maen tgkap je tuh namenye maen polis entry...xperlu bimbang untuk bersimbang..

    ReplyDelete
  16. Dol-dol sekalian,
    ni dah cerita kat balai. Kalau 'panggilan palsu' amacam? Ada black n white, mamat ni boleh dituduh buat laporan palsu kalau tak jumpa penjenayah tu. Lagipun polis nak masuk kawasan indon tu dan periksa rumah orang kena ada waran la. Lain la polis tu memang on the spot, boleh kejar. Kalau polis tu suka-suka ikut cakap mamat tu, esok-esok makcik hilang kucing pun terhegeh-hegeh datang balai mintak cari kucing dia. Sebelum korang nak 'bantai' polis, fikir la bai. Fikirrrrrr....

    ReplyDelete
  17. bila kita take action sendiri, mula la ckp, kenapa x call polis dulu..merbahaya, itula inilah..but when we call them, what they said, pls come to nearest police station..damn!

    ReplyDelete
  18. polis malaysia memang xguna...sebab tu penjenayah makin berani sekarang.. malaysia dah x aman sekarang..

    ReplyDelete
  19. that's how the law works here.
    polis tak boleh arrest without investigate.
    first information report tu penting. (contohnya, polis report)
    then baru polis boleh bertindak.
    itu prosedur.

    ReplyDelete
  20. pernah rumah masuk perompak.polis dtg konon2 cm csi amik cap jari bagai.amik gmbardlm 2-3 keping,pstu suh dtg balai wt report.nak amik statement pn smpai berjam2.padahal xde org lain pn nk wt report kt stu.dah la nk kena karang cerita cm karangan upsr.hoh!siap leh borak sesama sdri,sap kok, menaip pn cm bdk tadika.last2 xde action apa pon.hoh lagi!

    ReplyDelete
  21. Aku kena ragut sekali sepak terajang....buat report..dia suruh buat checkup kat spital dulu...dengan sinis.."sekang memang banyak kes ragut dik"...
    Kat spital..ada budak pompuan kena ragut dan tikam seklai(alhamdulilahmaku kena sepak jer)...hebatla budak pompuan tu...berani melawan..tapi silap banyak kot dia kena tikam dan meninggal....kat hospital..jumpa balik polis yg buat report tadi nak siasat kes budak yg mati ni...lalu depan aku dia inform aku pun kena ragut dekat pegawai penyiasat dia..diorang main jeling jer....pendek kata..mereka bertindak lebih cepat kalau dah mati...dah mati....

    ReplyDelete
  22. Jangan lah sebab satu je kejadian yang berlaku maka dipukul sama rata hentam semua. Tak semua anggota polis tu malas, mesti ada yang rajin. Samalah macam kita kat tempat keje. Ada yang pemalas dan ada yang rajin. Bapa sedara aku keje polis, betul x tipu dalam sebulan boleh kira berapa jam je dia ada kat umah. Semua sebab bebanan kerja yang tak pernah surut. Sian tau isteri2 polis ni, urusan rumah, anak2 dan segala macam lagi terpaksa dibuat sendiri sbb nak harap suami memang susah sangat nak jumpa masa.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails