Wednesday, 24 September 2014

Serius Konsep - Lori Mewah Panduan Automatik Menjelang 2025 Mercedes (15 Gambar)


Cool

Kerjaya memandu lori bukanlah kerjaya yang mudah. Anda perlu membawa lori selama puluhan jam bagi mengangkut kargo keseluruh tanah air. Kerap kita dengar pemandu lori mengambil dadah bagi memastikan badan tidak letih sehingga terlelap ketika memandu. Di Mercedes Benz mereka mempunyai penyelesaian kepada masalah terlelap ketika memandu. Reka sebuah trak yang mampu memandu dengan sendiri! Future Truck 2025 membawakan beberapa perubahan kepada konsep truk. Pertama sekali trak ini tidak mempunyai lampu tradisional sebaliknya bahagian hadapan trak dipenuhi lampu LED yang bertukar warna mengikut keperluan. Apabila trak dipandu secara automatik lampu akan bertukar menjadi warna biru. Kabin juga kini lebih mewah bagi menjamin keselesaan pemandu. Pemandu trak boleh mengawal trak dengan menggunakan tablet pintar dan di dalam mod automatik ia boleh memecut sehingga 80 kilometer sejam. Cool idea tetapi berapa ramai majikan akan beli trak sebegini untuk pemandu mereka? Who cars about the little people right?



Sumber Autoblog

13 comments:

  1. Bila masa BMW tkr logo ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jual beli online di Arenaniaga

      Homepage ---> Arenaniaga.com

      Iklankan disini ---> Arenaniaga.com

      Delete
  2. Dol, BMW ke Mercedes dol?

    ReplyDelete
  3. "Who cars about the little people right?" cars @ care?Ni dah kena penyakit parkinson ke salah taip.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko baru kenal obe ke?

      Delete
    2. Anon Sept 2014 09:53 ko dah lame kenal ke.? mesti ko bangga kan kenal si gemok tu.

      Delete
    3. takyah la nak menghina orang, igt la dosa skit..walaupun orang tak kenal ko anon..Allah Maha Mengetahui

      Delete
  4. nampak macam galvatron je

    ReplyDelete
  5. Nak komen tgok la dulu.. bila masa dia tulis BMW?? bodohnya korang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko bodoh ke x tau dia boleh edit?

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails