Saturday, 26 January 2013

Serius Cool - Sistem Peredam Bunyi Meriam Artileri Dan Kereta Kebal (6 Gambar)


Boom!

Apa yang anda lihat di bawah ialah sistem perdem bunyi untuk meriam artileri Panzerhaubitze 2000 dan kereta kebal Leopard 2 buatan Jerman. Sistem peredam bunyi ini dihasilkan kerana terdapat lapang sasar milik tentera Jerman terletak berhampiran kawasan kediaman awam.Bagi mengurangkan pencemaran bunyi ketika peredam bunyi dibina oleh pihak Rheinmetall. Dua versi peredam dibina iaitu untuk meriam 155 mm dan 120 mm.  Cool beans!


Laporan asal WW2inColor

11 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. haha. baru 1st time tgk silencer utk keta kebal.

    ReplyDelete
  3. xda contoh bunyi dalam video ka obe?tp memang 1st time aku tengok silencer sebesar nie..haha..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
    Step2Rich.net dikendalikan oleh Empayar Ringgit Enterprise

    Hanya dengan modal sekali RM25 anda berpotensi mendapat RM10,000 dalam masa 5 minggu sahaja!
    Bayangkan, jika anda laburkan RM25 dalam projek simple ini, anda berpotensi mendapat RM10,000. TETAPI jika anda abaikan, anda langsung tak dapat apa-apa. Anda tidak akan jadi miskin jika anda keluarkan RM25 sekarang TETAPI anda berpotensi menjadi orang yang berduit jika anda mengeluarkan RM25 untuk projek ini. Jadi sanggupkah anda membiarkan peluang ini? Sanggupkah anda membiarkan peluang yang boleh mengubah hidup anda hanya kerana anda risaukan duit RM25?

    Untuk maklumat lanjut;
    http://www.Step2Rich.net/basyir
    http://www.Step2Rich.net/basyir
    http://www.Step2Rich.net/basyir

    Perniagaan ini sungguh MUDAH. Cuma SMS dan EMAIL laman web anda kepada kawan2. Selainnya, kami buatkan untuk anda.

    Anda juga di jemput menyertai kami dalam pemasaran produk Step2Rich.net kami, sebagai alternatif kepada menambahkan pendapatan anda dalam kemelut kegawatan dan kos kehidupan yang makin meningkat.

    Terima kasih
    ---
    KHAIRULBASYIR BIN OTHAMAN
    Layari http://www.Step2Rich.net/basyir

    ReplyDelete
  5. nak JIMAT BIL ELEKTRIK 30%?
    nak JIMAT PETROL 49%?
    sukakan BARANG RARE?

    sila lawati --> Perkakas Pintar

    ReplyDelete
    Replies
    1. pukimak..nak jual barg p cri tempat lain la

      Delete
  6. weiii obe bodo...ko boleh tak block pukimak jual barag kat komen ni...aku lagi suke org ckap nak biskot dari ngok iklan...macam sial.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails