Thursday 4 December 2014

Serius Cool - Ferrari FXX K L Huibrid 1035 Kuasa Kuda (9 Gambar)


Vrooom

Tahun lalu Ferrari memperlihatkan Ferrari LaFerraria ,kereta lumba hibrid pertama merka . Kenderaan hibrid tersebut mempunyai rekaan yang drastik dan 950 kuasa kuda. Ferrari hari ini memperlihatkan Ferrari FXX K, sebuah lagi kereta lumba hibrid berkuasa tinggi. Ia mempunyai 1035 kuasa kuda. 848 kuasa kuda datang dari enjin 6252cc V12 manakala selebihnya dari dua motor elektrik. Kereta one off ini turut mempunyai sistem KERS yang digunakan pada kereta Formula 1. Kenderaan ini dibina untuk tujuan ujian di atas trek dan tidak akan dijual kepada umum. Jika anda di Abu Dhabi, FXX K akan muncul di atas litar F1 sempena acara Finali Mondiali Ferrari. Awesome
Sumber Hybrid Cars

8 comments:

 1. WEKKKKK!
  AKU FIRST PULAK..BUUUUU
  SS«

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kelajuan kereta sebenarnya bergantung kepada kelajuan bisjut yg dijual dengan harga eksport pasaran dari negara kepulauan samoa.

   Ini kerana bisjut mengandungi logam anti oksida yang digunakan untuk populasi ikan yang telah diternak dengan proses baja tiruan untuk mempercepatkan proses tumbesaran bisjut & royi.

   Bisjut yang disadur dengan besi titanium dari enjin kereta kaya dengan vitamin C, mempunyai kandungan serat yang tinggi. Selain itu, ia juga mengandungi air, protein, lemak, serat, zat besi, fosforus, kalium, kalsium, natrium, niasin, riboflavin, tiamin, karpain, karposid, mirosin, papain dan pektin. Bisjut juga boleh dimakan bagi melawaskan perut bagi sesiapa yang mempunyai masaalah sembelit.

   Kandungan papain dalam bisjut juga amat berkesan untuk melancarkan fungsi enjin kereta. Bagaimanapun jika penggunaan bisjut terlalu banyak ia boleh jadi berbahaya kerana ia akan mengakibatkan kereta kekurangan zat besi yg sekaligus tidak boleh digunakan untuk perlumbaan di litar sepang.

   Bisjut tulen mengandungi dekstrosa, karpain, karbohidrat, serat dan kalsium. Suhu optimum bagi enjin kereta adalah antara 25 C sehingga 28 C dan tiupan angin pula tidak melebihi 15 km/jam. enjin kereta memerlukan air di antara 1,500 sehingga 2,500 mm/tahun. Walaupun begitu, ia tidak dapat bertahan dalam keadaan terendam yang melebihi 2 jam. Bisjut pula sesuai ditanam di tanah yang bertekstur lempung berpasir dan keadaan tanah yang peroi. Keadaan enjink kereta pula hendaklah rata dan beralun kurang daripada 12 peratus. lebar enjin kereta yg sesuai adalah 2.5m x 2.5m dengan kepadatan 1,600 ekar. Bagi sistem bisjut pula, jarak kereta yg dipandu yang sesuai adalah 3m x 3m dengan kepadatan 700 sehingga 900 persegi. Bisjut diadun bersama-sama dengan campuran enjin kereta, baja fosfat, kapur, baja organik dan carbofuran.

   Selain itu, enjin kereta memerlukan air sebanyak 8 sehingga 12 liter sehari bagi memastikan pertumbuhan bisjut yang baik.

   Nak bisjut?
   Nak 10K?

   Delete
  2. rajin btol ko taip ni ek...

   Delete
  3. dia tak taip..tapi copy paste je..
   dan isi nya tak cerdik langsung..puii!

   Delete
 2. WOW FERRARI IDAMAN HATI...DAPAT LIHAT DAN PEGANG SAHAJE...NAK MILIKINYA TAK MAMPU..

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails