Wednesday, 6 August 2014

Serius Fakta - Adakah #BoikotMcD Sebuah Tindakan Sia - Sia Dan Tidak Berasas?


Alternate View

Adakah tindakan boikot McD yang berlangsung sekarang sebenarnya perbuatan sia - sia dan tidak berasas? Adakah McD mangsa khabar angin dan sebaran media sosial tidak berasas? Infografik ini cuba mengupas beberapa persoalan yang harus kita selami sebelum mahu memboikot. Apa pendapat anda?

Thanks @Muaz_Da_Malaya




 

Sumber Oskortos

36 comments:

  1. Oh Rozana

    Bukan niatku menuntut kembali seketul bisjurt & royi
    apatah lagi segalanya telah aku membeli bisjut & royi
    simpanlah ia milikmu,
    kau telah bayar mahalnya bisjut & royi
    buangkanlah bisjut & royi jika perlu,
    tetapi usah kembalikannya padaku,
    kerana bisjut & royi itu sudah tiada lagi nilai adanya,
    dan kerana itu aku sedang membeli bisjut & royi baru
    untuk aku berikan kepada jejaka bangla
    bisjut & royi yang tak sama seperti dibeli olehmu

    nak bisjut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Advertise with us at ArenaNiaga
      Beriklan dengan kami di ArenaNiaga
      Tidak perlu register!
      Iklan anda akan di approve secepat mungkin
      Anda boleh mengiklankan apa sahaja kecuali alat lucah
      Laman Web Berniaga Percuma di Malaysia...

      Klik sini ---> http://arenaniaga.com

      Sekian,
      Arena Niaga

      Delete
  2. Pernah dgr kisah seekor burung yang berusaha untuk mencuba padamkan api yang membakar nabi Ibrahim? ha inilah jawapnnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti tunggu la ada pulak golongan oberius akan cuba debunk citer burung tu mengunakan team "DrMaza" untuk kupas kesahihan nya lol
      usaha ciput tu penting sebb Allah S.W.T. nak tengok USAHA kita, bukn nak tengok hasilnya sebb HASILNYA kita perlu yakin dengan Allah S.W.T. hohoho -_-

      Delete
    2. bro. burung tu at least berusaha melampaui kudratnya. ape kudrat lu stakat ni selain dok tekan keyboard. cuba kluarkan sket kudrat punai lu tu bagi bpeluh sket

      Delete
    3. maksud aku kisah burung tu la jawapan untuk persoalan atrikel ni.APTB

      Delete
    4. Lu tau xbeza makne teladan n panduan.

      Nape ko xpegang same kisah ali baba bujang lapok. Kudrat pompuan mampu rebus 40 pnyamun. Xpun kisah sang kancil dgn gergasi.

      Kalu kudrat xmampu pkai je otak. Kalu otak bangang cm lu yg baru tau kisah burung ni dari FB bek duduk diam2 n doa byk2 kt tuhan

      Delete
  3. the issue here is mcd still contributes to JUF,bukan isu seciput or tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa salahnya buat charity untuk
      sesama manusia.. JUF adalah badan charity untuk orang yahudi, digunakan untuk dana pendidikan, khidmat masyarakat dan outreach jewish. Apa masalahnya? Seorang manusia tetap juga seorang manusia.

      Lain lah kalau JUF gunakan dana tu untuk bantu membiayai peralatan tentera israel. Tu memang patut di bokot.

      Delete
  4. seciput mne pun kalau sejuta org mkn apa kejadahharamnya!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab sikit so x payah laa kita buat apa2?haha .. tu ka maksudnya? Ada cadangan lain?

      Delete
  5. ingatkan obe yang carik sumber, rupanya norman G

    ReplyDelete
  6. tidak membuka cawangan mcdonald's di atas tanah rakyat palestin?? ptuihh

    ReplyDelete
  7. dalam mynewshub cakap, mcd kat malaysia dimiliki oleh melayu..jadi kalau boikot pun , kena kat org melayu..adakah betul info itu?

    ReplyDelete
  8. McD standard junk food...takde khasiat..punca obesiti..jgn tgok jauh,tgok Obe dah cukup..mengah dia nak jalan lama2..

    ReplyDelete
  9. nma pn franchise.. sendiri mau paham maa..

    ReplyDelete
  10. nampak sangat org yg wt ni adalah Kipas susah amti kpd Mcd,,,,x pun yg buat ni adalah big bos or macai kepada Mcd Malaysia.....hakkkkktuuuuihhhhhhh

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abes bodoh ko ni xnk simpan same ke. Obe nk tunjuk yg McD bukan penyumbang tunggal operasi israel. Byk lg lubang duit dorng ade. Lgpun gerakan israel ni start dari abad 19. Ronald Mcdonald time tu pun blum jd sperma lg.

      So jumaat ni ko jgn dok p joint kempen. Bek dok kt pgr msjid pegang tin kosong

      Delete
  12. bukan masalah sikit ke byk.. masalahnye kite nak tunjuk solidariti n keperdulian kita kat isu palestine ni..

    ReplyDelete
  13. sikit atau byk smpai gak ke JUF.
    "sesekali tidak akan redha orang2 yahudi dan nasrani sehinggalah kamu mengikut jalan-jalan hidup mereka" (Al Baqarah :120

    ReplyDelete
  14. Felixia Yeap sah beragama islam ???? nokhorom la semua ni agenda jahilliah.... tengok la gambar ni... barua punya cina... http://fzzj.readthisstory.net/my-8098982

    ReplyDelete
  15. bape byk dapat?? sejuta ade?? kaye obe

    ReplyDelete
  16. RASA NYA LAH KAN, APA JAMINAN YANG DUIT KITA YANG CIPUT TU TAK SAMPAI KEPADA ISRAEL???

    TAHNIAH OBE ATAS PERKONGSIAN HEBAT ANDA NI.

    ReplyDelete
  17. artikel pro israhell dari obe

    ReplyDelete
  18. McD punya makanan tu pun bukannya makanan yg menyihatkan pun.. banyak lagi makanan lain.. masak sendiri makanan lagi bagus..

    ReplyDelete
  19. ade org makan MCD lagi ke sekrg? zaman bila ni *sigh lol

    ReplyDelete
  20. Anwar Ibrahim yg terang2 support Israel tu tak lak diboikot

    ReplyDelete
  21. misleading facts. jangan compare 60 juta dengan 28 billion. compare 1.12 billion dengan 28 billion baru betul. itu baru satu Negara. Imagine separuh je Negara luar ikut boikot, mcD akan hilang 14 billion, tengok dia berani lagi tak support Israel?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sokong bro..ini semua pengampu org kaya

      Delete
  22. Sumbangan terhadap JUF hanya dibuat di McD USA sahaja. Nampak sangat orang di sini tak boleh membaca.

    ReplyDelete
  23. yang sewaktu dengan nya wajiblah di baikot!!!!yahudi tu musuh muslimin dn muslimat!!!

    ReplyDelete
  24. dah nama isreal..amerika pun sokong isreal..truskan boikot..mknn tak sehat mcd ni..via http://rambut-kugugur.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails