Thursday, 19 June 2014

Serius - Baju Melayu Moden Oleh Andres Avenue (12 Gambar)


World

Baju kurung moden biasa kita lihat. Kombinasi baju kurung moden dengan rekaan barat juga dah lama wujud. Tetapi rekaan baju melayu kontemporari jarang kita lihat. Baju melayu teluk belanga dan cekak musang cuttingnya tidak banyak berubah. Andres Avenue ingin membawa perubahan dengan rekaan baju melayu moden mereka yang you have to agree is different. Hipster and Wak Doyokish. Dunno if this will be accepted atau menjadi bahan ketawa konservatif.




Sumber Andres Avenue

25 comments:

  1. 1st!!! korang semua loser

    btw pakai baju melayu je? songkoknya mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh Rozana

      Aku duduk terdiam di tengah kesunyian
      Menatap bisjut & royi
      Entah mengapa ia diam membisu seribu bahasa
      Apakah ia juga akan dibeli oleh bangla?

      Oh Rozana

      Bisjut & royi yang selama ini aku simpan
      Rasanya yang sangat mendalam
      Rasa yang tak bisa terbendung lagi
      Akhirnya dimakan oleh bangla

      Oh Rozana

      Kau pergi bersama bisjut & royi
      Jauh ... jauh dan semakin jauh
      Meninggalkan jejaka bangla
      Bersama seketul bisjut & royi

      Nak bisjut?

      Delete
    2. smart gak ya

      Live Streaming FIFA 2014 Brasil, Torrent Movie Melayu, Majalah & Komik Malaysia, Streaming English Movie @ ZIRAHNAMIA

      Delete
    3. Prince of Noob Orang Cerdik Zirah Namia kepala riba kau

      Delete
  2. [serius] Rumah mewah zain saidin serata Malaysia, patutlah milf malaysia che ta jatuh hati pada zain ! http://bit.ly/1njdJui

    ReplyDelete
  3. nie baju melayu sekular nie

    ReplyDelete
  4. baju melayu ketat2? baju melayu mne ada ketat cam tu..
    bapak aku tukang jahit da..tak penah lagi org order baju ketat cam tu..
    hilang seni baju..sedih aku!

    minat seni grafik dan ingin memuatturun vektor percuma?
    jemput singgah dan follow akiwaart.blogspot.com
    thanks ^_^

    ReplyDelete
  5. lawa jugak. dah macam chef jacket aku tengok. Hahaha

    http://blogoutofmind.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. tunggu pose, byk kat jln TAR

    ReplyDelete
  7. bwahahaha konservatif ala oberius kelakar bapak hang haha2 bangsat kelakar ketawa berdekah2 hahaha2 nampak je "stylo" lol haha2 mcm faker lawak designer haha2 serius lawak lol

    ReplyDelete
  8. Macam mana nak beli dan contact ni ?
    Kalau boleh balas la cepat.
    Nak raye dah nih.

    ReplyDelete
  9. Design baju melayu ni mcm baju uniform pejabat.

    ReplyDelete
  10. Very mods style...fitting kotemporari ni...wahhh~

    ReplyDelete
  11. dh nma pn fesyen, ikut ska dsigner tu la nk buat cm mna pn, apa otak letak kat ltut kot... ikut peredaran zman la... akai ada xrti gna, dsar ktak bwh tmpurung btoi, smpai xley trima perubahan..

    ReplyDelete
  12. nak bli huhuhuhu bape harga

    ReplyDelete
  13. Mcm mana nk order..?dan still ade stock lg ke..?berapa harga 1psang..?hrap jwab dgn cpt..

    ReplyDelete
  14. salam semua.
    nama: mohd rupo
    kawasan:kajang
    contacts :01126286763/call
    call/wasap 01137611612.
    kami menerima tempahan baju melayu,baju kurung,jubah,kemeja,tudung,shwl,baju muslimah,baju kanak2 dan lain2.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails