Thursday, 8 March 2012

Serius - Sempena Hari Wanita : Klinik Bersalin di India (12 Gambar)


Wanita itu ibu...

Selamat hari wanita. Dalam hidup saya ada dua orang wanita yang saya sayang amat.. Ibu dan isteri saya. Sempena hari wanita ini mari melihat gamabr perjalanan Anguri (26) seorang wanita dari Madya Pradesh untuk melahirkan seorang bayi. Sobering stuff here.






Laporan asal REUTERS

20 comments:

  1. 1ST...mane pegi laki die?..mcm shit,nie mti laki die ngah layan tuak haram..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadah kau.klakar ke.. ntah laki die jaga ank die ke.goblok nyer bapok

      Delete
  2. Laki dia tgh nonok kat blakang van tu

    ReplyDelete
  3. laki die tgh nyanyi lagu Goyyaang goyyaangg...goyyaang kepaala goyangg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahhaha,...lawak.....
      biaselah...tak semua lelaki yang conscious pasal bebenda ni.. yg die tau..tut jek.

      Delete
    2. tut yg sedap tu lydia oiii tapi kena bertanggungjawab la.. S.M.I. = Sendiri Mau Ingat

      Delete
  4. Ingatlah bahawa setiap kali kita bergembira celebrate birthday ada insan sedang bertarung nyawa pada tarikh tersebut. Insan tersebut adalah ibu kita. Jadi hargailah ibu kita sebaik2nya.

    ReplyDelete
  5. bersyukurlah dengan institusi kesihatan di Malaysia, jgn duk ngomplen je pasal service spital gomen tak bagus....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye bersyukur lah. aku dlu mata msuk habuk besi,smpai trpksa tggu lama 1hengget pnya psl. kat swsta aku survey 200 xtrmasuk ubat

      Delete
    2. aku tensen dgn org cina xreti duk diam, kecoh lak tu kt hospital ini bkn racist tp hakikat

      Delete
  6. Quran x digital pon dah banyak. watpe susah2 nak beli yg digital?? henpon mana ade yg x digital. pasal tu org beli.

    ReplyDelete
  7. wah sayangnya ibu....ak agak terbelit bila baca "gamblr perjaralan" tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah ko..sebut lah p'lahan2, ikut aku.. GAMBLR PERJARALAN...heh
      eh? deMN!!

      Delete
  8. syukur kt mesia ni kita masih lagi tidak hidup seperti ni..

    ReplyDelete
  9. huhu sedihnya....

    http://ohsenyum.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. beranak hospital mahal pn ada masa rasa seksa apalg branak mcm aci ni... mesti lg azab...

    ReplyDelete
  11. T__T ..hargai lah wanita terutama ibu..pemergian arwah ibu hampir 5 tahun..saya masih menyayangi dan merindui ibu..melihat artikel ini buat saya terfikir..wanita d cipta sgt unik..walau pelbagai rupa luaran atau dalaman, kami tetap wanita yg d beri tangunggjwb untuk melahirkan generasi..dan kamu sang lelaki d luar sana..hargailah wanita dan BIMBINGLAH kami menuju ke jln yg lurus.

    ReplyDelete
  12. Berapa banyak kos dan masa yang diperlukan untuk melahirkan sorang bayi. Eh ? Suami dia mana ? Nasib baek duk Malaysia.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails