Friday, 9 March 2012

Serius Cool - The Hibiscus Port Dickson : Rumah Atas Air (10 gambar)


Meleis version of Palm?


Di Dubai ada Palm Jumeirah dan di Malaysia bakal ada The Hibiscus. Pembangunan mewah ini bakal dibina di Port Dickson dan setiap rumah berupa chalet ini mempunyai kolam renang sendiri dan dibina diatas air. Pembinaan bermula Julai lalu dan dijangkakan sipa pada tahun 2014. Setiap unit rumah dijual pada harga permualaan RM560 000 dan sebesar 725 kaki persegi.






Laporan asal The Hibiscus

33 comments:

  1. Replies
    1. tahniah.. kau menang motosikat.. 2 dlm satu.. Ganjaran dr obe gemuk tuk orng yg pndai menghargai.

      Delete
  2. Nak ah beli rumah kat situ... simpan duit, simpan duit XD

    ReplyDelete
  3. siapa potential buyer benda ni nanti? hehe

    ReplyDelete
  4. mak aih? RM560k saje? gile murah, patut reaching millions dah ni! Singaporeans gerenti membeli tak hingat punya unit2 ni..tgk le..

    ReplyDelete
  5. genrenti once siap, second hand value dia buleh cecah RM1 mill sensenang je nanti

    ReplyDelete
  6. "Hinbsicus" sound pretty difficult to pronounce, Obe

    ReplyDelete
  7. "Hinbsicus" pepagi lg dh kne sampuk,taip tu yg pyh lh nk lju obe,pe benda lh yg ko nk kejar sgt,suh mean drive sdri ah g keje,ko duk umah je diam2 besarkn perot, lyn kita orng ni lg pntg

    ReplyDelete
    Replies
    1. jari obe kne simpul biawak, fap je keje mean xde

      Delete
  8. tanak aku dok sini. kompem jadi hitam legam nnt

    ReplyDelete
  9. gilos, 560k utk 20 tapak ke dpn dan ke blkg. projek bg sporean je ni. msian bley tgk je

    ReplyDelete
  10. aku dapat rasakan ini waste project

    ReplyDelete
  11. PD ni prone to tsunami attack x? klo x nak beli sebuah

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu dah musibah ko duk tggi gunung pun kene jgk, jgn nk main pmpn je 24jm.skit2 dh lh.jgn kt tsunami,elak terbalik 1 port dick tu.

      Delete
    2. tempat ni betol2 sebelah dengan rumah api tanjung tuan..kat sesungut dia tu ada kwasn bukit atas tu rumah api... kawasan ni agak cantik x macam di teluk kemang..air pun agak jernih jika kelaut sikit.. terdapat karang di sekitar kawasan ni..sesuai untuk yang kaki pancing...tapi jika memancing dari atas chelate x pasti salah atau x sebb kwsn tnjg tuan ni telah di wartakn sebagai zon larangan menangkap ikan..kalo guna bot sah2 salah..project da start ..pilling pon da siap

      Delete
  12. Mahal gila rumah tu....fuuu,

    http://ohsenyum.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. serius penipu...air laut kat PD mana ada clear macam gambaran ni...dah la keruh...baik buat kat pantai terengganu ka, pahang ka, penang ka, langkawi ka...kat sabah sarawak pun cantik...memang kena kalau ada chalet camni...buta hati perut kot pemaju nih...hahaha

    ReplyDelete
  14. tu prosedur biasa la dalam proses pemajuan, perspektif biar menarik, baru public rasa kagum, tapi macam tak setuju dengan nama omputih tu, bagila nama melayu, samudera raya ker, armada raya ker, mega raya ker, hantu raya ker..

    ReplyDelete
  15. tapi kenapa buat kat port dickson?...selat melaka sangat kotor..byk kapal lalu lalang..byk minyak tumpah, tahi babi dari kandang disalurkan ke pantai teluk kemang..apakah?...

    ReplyDelete
  16. kne gempa kat acheh skali lagi, habis sume kne sapu ngn tsunami..

    ReplyDelete
  17. aku ingat kau cakap pasal biskut la tadi obe.

    ReplyDelete
  18. obi yus..itulah dia politik+pembangunan, asalkan 'masyuk'..kasi on la ini projek, kalau ikutkan banyak bangunan hotel dan kediaman yang atas tanah terbengkalai kat PD ini..mungkin atas laut lagi banyak masyuk

    ReplyDelete
  19. Harga murah mcm tu? Golden Palm tree kat Sepang Gold Cost pun rege paling murah dlm 5j... nih 500k je... agak pelik gak le... makin bertambah2 la project tuk org kaya duduk gelak2 n org papa duduk tgk kat pantai je...

    ReplyDelete
  20. banyak lak sampah2 terapung kat PD nnt..ikut slogan 1 malaysia 1 rumah 1 sampah..hahahah

    ReplyDelete
  21. Masalahnya di PD ada lagi air laut jernih macam tu?

    ReplyDelete
  22. Em em, ye lah. Kalau Tsunami, barai semua. Lenyap kau punya RM 560 000 -_-

    ReplyDelete
  23. kite x mampu na beli so go tsunami..hahhaha

    ReplyDelete
  24. Insuran kena ratus ribu. Klo tak, sia2 jer kalau kena tsunami. Rumah nie hanya untuk yang berani dilambung ombak jer. :)

    ReplyDelete
  25. Kenapa "pelabuhan konek anak lelaki" ni yang jadi sasaran, tempat ni bukan kotor ker? air dah le keruh and sesak dan semak...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails