Wednesday, 1 October 2014

Serius Cool - Kawasaki Ninja H2R : Motosikal 300 Kuasa Kuda Dan Bersayap (12 Gambar)


What The Fu...

Hai. Ini ialah Kawasaki Ninja H2R dan ianya bakal memberikan inzal kepada peminat motosikal bersaiz besar. Ia diperkasakan oleh enjin 998 cc Supercharger yang menghasilkan 300 kuasa kuda. Yamotosikal ini mempunyai hampir 3 kali ganda lebih banyak kuasa kuda dari sebuah kereta Perodua MyVi SE. Bagi memastikan tayar motor melekap pada permukaan jalan raya H2R mempunyai sepasang spoiler gentian karbon pada bahagian hadapan seperti sebuah kereta F1. Holy balls. Malang sekali H2R bukanlah untuk kegunaan jalan raya dan dihasilkan untuk digunakan di atas trek. But still ini memang Ninja sebenar!
10 comments:

 1. hehehehehehehehe

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kelajuan motor sebenarnya bergantung kepada kelajuan bisjut yg dijual dengan harga eksport pasaran dari negara kepulauan samoa.

   Ini kerana bisjut mengandungi logam anti oksida yang digunakan untuk populasi ikan yang telah diternak dengan proses baja tiruan untuk mempercepatkan proses tumbesaran bisjut & royi.

   Bisjut yang disadur dengan besi titanium dari enjin motor kaya dengan vitamin C, mempunyai kandungan serat yang tinggi. Selain itu, ia juga mengandungi air, protein, lemak, serat, zat besi, fosforus, kalium, kalsium, natrium, niasin, riboflavin, tiamin, karpain, karposid, mirosin, papain dan pektin. Bisjut juga boleh dimakan bagi melawaskan perut bagi sesiapa yang mempunyai masaalah sembelit.

   Kandungan papain dalam motor juga amat berkesan untuk melancarkan fungsi enjin motor. Bagaimanapun jika penggunaan bisjut terlalu banyak ia boleh jadi berbahaya kerana ia akan mengakibatkan motor kekurangan zat besi yg sekaligus tidak boleh digunakan untuk perlumbaan di litar sepang.

   Bisjut tulen mengandungi dekstrosa, karpain, karbohidrat, serat dan kalsium. Suhu optimum bagi enjin motor adalah antara 25 C sehingga 28 C dan tiupan angin pula tidak melebihi 15 km/jam. enjin kereta memerlukan air di antara 1,500 sehingga 2,500 mm/tahun. Walaupun begitu, ia tidak dapat bertahan dalam keadaan terendam yang melebihi 2 jam. Bisjut pula sesuai ditanam di tanah yang bertekstur lempung berpasir dan keadaan tanah yang peroi. Keadaan enjin motor pula hendaklah rata dan beralun kurang daripada 12 peratus. lebar enjin motor yg sesuai adalah 2.5m x 2.5m dengan kepadatan 1,600 ekar. Bagi sistem bisjut pula, jarak motor yg dipandu yang sesuai adalah 3m x 3m dengan kepadatan 700 sehingga 900 persegi. Bisjut diadun bersama-sama dengan campuran enjin motor, baja fosfat, kapur, baja organik dan carbofuran.

   Selain itu, enjin motor memerlukan air sebanyak 8 sehingga 12 liter sehari bagi memastikan pertumbuhan bisjut yang baik.

   Nak bisjut?
   Nak 10K?

   Delete
  2. nak ale uto?

   Jual produk anda di Arena Niaga.
   Jika anda ingin pasarkan produk anda secara meluas di seluruh malaysia iklankan di Arena Niaga.

   Klik sini ---> Post iklan baru
   Homepage ---> http://arenaniaga.com

   Sekian,
   Arena Niaga

   Delete
  3. bisjut butoh nenek kau. lancau rani kulup

   Delete
 2. ini motor kamen rider decade ni

  ReplyDelete
 3. Kamen rider w lah...decade motor cam tahi

  ReplyDelete
 4. salam hangat dari ijin menyimak gan, dari kami pengrajin jaket kulit

  ReplyDelete
 5. Motor ni memang mantap design dia.. power... nice post bro

  http://tipsmoto.com/blog/

  http://gearjahat.com

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails