Thursday 6 February 2014

Serius Cool - Chop Stick : Gerai Makan Berbentuk Pokok Tumbang (15 Gambar)


Nice!

Ini ialah Chop Stick, gerai menjual jajan dan minuman di taman Indianapolis Museum of Art. Sebuah pokok Poplar ditebang dan kemudian diubah menjadi gerai ini. Dari jauh kelihatan seperti sebuah pokok yang jatuh dan kemudian dikitar semula secara semula jadi oleh manusia. Terdapat buaian yang boleh dimainkan kanak-kanak dan ruang makan kecil. Ianya rekaan firma VisionDivision. Sangat kreatif dan lain dari yang lain.Laporan asal TheGoldBrain

15 comments:

 1. Replies
  1. Kami dari Persatuan Anonymous Negara Timur Asia Tenggara (PANTAT) mengutuk sekeras-kerasnya pihak yang tidak mengatakan “ FIRST “ yang menjadi pengomen pertama dalam blog obebabi.
   Perbuatan anda amat memalukan dan anda boleh dikenakan hukuman potong kedua-dua tangan supaya anda tidak boleh menggunakan keyboard lagi.


   Anda telah menafikan hak-hak anon di bawah perjanjian oleh bapa-bapa kemerdekaan negara dalam perlembagaan , dan merupakan penggantian beri-memberi atau quid pro-quo melalui perkara 14-18 yang berkenaan pemberian hak “ FIRST “ kepada anon-anon, dan Perkara 153 yang memberikan hak istimewa rakyat kepada mereka daripada kaum bumiputera. Istilah ini juga kekadang digunakan untuk merujuk kepada bahagian-bahagian yang lain dalam perlembagaan, seperti perkara yang mengatakan bahawa Malaysia adalah sebuah negara yang sekular.


   Dalam konteks biasa yang berkiatan dengan hubungan ras, kontrak social telah kerap kali dibidaskan, termasuk juga dalam ahli-ahli politik bekas kerajaan campuran Barisan Nasional yang menegaskan bahawa tidak habis-habis bercakap tentang hutang orang-orang bukan Melayu kepada orang Melayu terhadap kewarganegaraan yang telah diberikan yang telah merenggangkan golongang-golongan bukan Melayu daripada Negara mereka. Kritikan-kritikan seumpama ini telah ditentang oleh media Melayu dan Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (UMNO), parti politik yang terbesar dalam Barisan Nasional. Banyak orang Melayu , biasanya daripada UMNO, telah mempergunakan kontrak sosial untuk mempertahankan prinsinp ketuanan Melayu.

   Delete
  2. hidup PANTAT!

   Delete
 2. Ini semua dakyah yahudi dan iluminati. #s

  ReplyDelete
 3. harap kayu tu cukup keras dan tahan lama.
  kan nanti ada berita pelanggan mati dihempap kayu.

  ReplyDelete
 4. Tidak cukup dengan ucapan maaf,Ketua Strategi PKR,Rafizi Ramli terpaksa membuat lakonan A.K.A menangis bagi memastikan rakyat khususnya pengundi di Kajang tersentuh dan simpati dengan pementasan drama terbaharu yang sedang dilakonkan ini.Ia dilakukan bagi memastikan pengundi Kajang terus menerima PKR walaupun pada hakikatnya tindakan yang dilakukan ini boleh disifatkan seperti mempermain-mainkan kepercayaan rakyat sekali gus menghina sistem demokrasi negara.Paling menarik di dalam rakaman ‘drama air mata’ berdurasi 2 minit itu,Rafizi turut meminta pengundi di Kajang agar menolak Anwar Ibrahim sekiranya merasakan tindakan PKR ini merupakan satu ‘permainan’.

  "Kalau ini permainan PKR yang perlu ditolak, tolaklah kami” katanya.

  Dia yang sebak dengan mata yang kemerah-merahan sehingga menyebabkan ucapannya tersekat-sekat berkata,ia adalah satu keputusan yang menyakitkannya."Ia menyakitkan saya kerana ia adalah idea saya untuk mengheret Anwar Ibrahim ke dalam perkara ini (sebak) dan ia bukan perkara yang mudah. Namun apabila tanggungjawab ini jatuh di atas bahu anda (sebak), apa lagi yang anda boleh lakukan ???" katanya lagi.

  Setiausaha parti Sosialis Malaysia (PSM),S. Arutchelvan yang juga merupakan sekutu pakatan pembangkang ketika mengulas isu yang dibangkitkan ini mengatakan PKR tidak sepatutnya menjadikan isu pergolakan dalaman kerajaan campuran di negeri Selangor sebagai beban kepada rakyat sehingga perlu diadakan satu pilihanraya kecil di Kajang. Menurutnya lagi kesan daripada tindakan itu telah menyebabkan rakyat marah.

  “… bahawa PKR tidak dapat menangani masalah dalaman dan tidak boleh menguruskan isu rumah tangga (sehingga) menyebabkan rakyat di Kajang terpaksa menentukannya. Ia telah memberikan satu precedent (teladan) yang tidak baik,” tegasnya.

  Paling menarik,blogger ‘AmenoWorld’ yang begitu kuat menyokong pakatan pembangkang sebelum ini dilihat turut tidak bersetuju dengan tindakan yang dilakukan itu.Menurutnya apa yang berlaku di Kajang hanyalah untuk menyelesaikan masalah dalaman PKR yang telah menyebabkan rakyat turut diheret sama.

  “Sejujurnya.Aku tahu,kau tahu,Rafizi tahu,Anwar tahu,Khalid tahu,PKR tahu,PR tahu dan semua tahu pilihanraya di Kajang adalah kerana polemik dalaman PKR yang nampaknya sudah semakin meruncing. Khalid tidak mahu berkompromi. Azmin tidak mahu berkompromi. Semua tidak mahu berkompromi”, luahnya di dalam entri blog tersebut.

  Penulis blog tersebut turut berpandangan sekiranya masalah dalaman PKR ini masih tidak dapat diselesaikan dengan kehadiran Anwar sebagai Adun Kajang,ia akan menyebabkan rakyat sekali lagi menjadi mangsa keadaan.

  “Kita katakan la saja bahawa Anwar akan berperanan menyelesaikan konflik dalaman dengan Kajang move.Masalah dalaman PKR jika tidak diselesaikan ia akan mengganggu-gugat pentadbiran dankelangsungan pemerintahan PR di Selangor kerana masing-masing sibuk berbalah sesama sendiri.Maka,mula la masing-masing menyerang kawan dengan isu-isu peribadi.Maka,mula la masing-masing tidak bersetuju antara satu sama lain mengenai usul-usul tertentu.Maka,mula la masing-masing mula mencari jalan macam mana nak jatuhkan pihak- pihak yang tidak disenangi.Maka,oleh kerana wakil-wakil rakyat pun tak sehati sejiwa untuk menumpukan perhatian bagi selesaikan masalah rakyat secara automatik hak rakyat akan dicabuli dan terjejas,” luahnya lagi.

  di bawah adalah video drama air mata yang dipentaskan oleh Rafizi baru-baru ini bagi menarik simpati rakyat

  ReplyDelete
 5. Cacing Makan Malam Bersama
  Kisah Haiwan Lucu
  Ada suatu keluarga cacing sedang makan malam, bersama sama dengan saudara saudaranya. Sedang asyik makan, anak cacing yang paling kecil tanya kepada ibunya.

  "Ibu, manusia itu apa..?" Tanyanya.

  "Hisssh... kalau sedang makan jangan sebut manusia.. jijik." Kata ibunya.

  ReplyDelete
 6. Jujur sangat
  Pada satu hari, Pak Amir pergi ke hutan untuk mencari kayu api. Pabila lalu kat kawasan tasik, Pak Amir tergelincir dan kapak buruknye terjatuh dalam tasik tu. Maka datanglah Pari-pari Tasik kepada Pak Amir.
  Pari-pari: "Kenapa dengan kau?"
  Pak Amir: "Kapak aku terjatuh ke dalam tasik."
  Pari-pari pun menyelam dan kembali bersama kapak perak.
  Pari-pari: "Inikah kapak kamu?"
  Pak Amir: "Tidak."
  Pari-pari pun menyelam dan kembali bersama kapak emas.
  Pari-pari: "Inikah kapak kamu?"
  Pak Amir: "Tidak, kapak aku buruk sahaja."
  Pari-pari pun menyelam dan kembali bersama kapak buruk.
  Pari-pari: "Inikah kapak kamu?"
  Pak Amir: "Ya, itulah kapak buruk aku."
  Pari-pari Tasik suka sikap Pak Amir yang jujur itu lalu memberikan ketiga-tiga kapak itu kepadanya.
  Pada hari lain pulak. Pak Amir berjalan di sekitar tasik yang sama bersama isterinya. Kali ni isterinye plak yang jatuh ke dalam tasik. Pak Amir susah hati. Maka datanglah Pari-pari Tasik kepada Pak Amir..
  Pari-pari: "Kenapa kau bersedih?"
  Pak Amir: "Isteriku jatuh ke dalam tasik."
  Pari-pari pun menyelam dan kembali bersama Emma Maembong.
  Pari-pari: "Inikah isteri kau?"
  Sambil menangis Pak Amir menjawab... "Ya, itulah isteriku.."
  Pari-pari pun marah, "Sungguh ku tak sangka, kau yang jujur satu masa dulu telah menjadi tamak?"
  Sambil menahan pilu Pak Amir menjawab, "Aku bukan tamak, kalau aku kata 'tidak' pada Emma Maembong... kau akan bawakan pula Luna Maya... kalau aku katakan 'tidak' juga, barulah kau bawakan isteriku... bila aku kata 'ya', kau akan berikan mereka bertiga padaku... Aku yang miskin ni tak mampu tanggung mereka semua..."

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aku suka lawak engko

   Delete
  2. keh keh keh sempoi punya lawak hehe

   Delete
  3. babi ske sgt. babi bg 4 bintang..

   Delete
 7. http://www.theweeklypay.com/index.php?share=398799

  ReplyDelete
 8. menjual jajan tu btuh apa obe.

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails