Monday 16 December 2013

Serius Sadis - Gambar Sekitar Banjir Di Semenanjung Gaza (14 Gambar)


Oh dear

Banjir yang melanda semenangjung Gaza mengakibatkan sekurang-kurangnya 40 000 orang penduduk terperangkap. Banjir berlaku akibat hujan yang turun tanpa henti semalam 4 hari. Menurut laporan Reuters disesetengah tempat paras air meningkat sehingga 2 meter. Kerajaan Hamas sehingga kini sudah memindahkan 5000 orang penduduk yang paling terjejas teruk ke tempat pemindahan sementara. Namun mereka tidak mempunyai dana yang cukup kerana umum kita ketahui Gaza kini masih dianggap kawasan darurat dengan bantuan masuk dihalang oleh Israel dan juga Mesir. Apabila melihat foto di bawah kita baru sedar as bad as it is in Kuantan, at least ada bantuan tiba dan pusat pemindahan yang separa senonoh. Di Gaza mereka langsung tidak bersedia dan dana pula tak ada. Cuaca sejuk yang melanda Gaza juga akan mengakitbatkan lebih banyak kesengsaraan. God help them. As if they have not suffered enough for the past 70 years. One can't help but wonder why did god inflict so much suffering on these people year after year after year. I just can't digest this right now. Poor people. 
Laporan asal Reuters


8 comments:

 1. Allah duga sebegini pada mereka, untuk lihat samada muslim lain yg lebih senang akan tolong tak saudara mereka ~ maybe?

  ReplyDelete
  Replies
  1. tepat sangat jawapan tu...... bukankah nabi sudah beritahu kita pada akhir zaman nanti umat islam sgt ramai tapi semua hanya buih-buih di lautan.... at least mereka sudah biasa hidup susah, kita di Malaysia baru diberi ujian sedikit shj sudah mengeluh panjang.... tak sedar kah kita Dajjal makin hampir untuk keluar dan bila dia keluar kita semua akan di duga dgn dugaan yang amat hebat, adakah kita sudah bersedia? jadi persiapkan lah diri kerana ketika itu jgn kata bencana alam, makanan pun tiada utk dimakan, seperti pesan nabi ketika itu makanan umat islam hanyalah zikir pada Allah SWT...... apa dibawa oleh Dajjal yg kononya syurga tetapi sebenarnya itulah neraka utk kita... Masyallah

   Delete
  2. Dajjal dh lama keluar.cyma blm menunjukkan rupa sebenar.tapi tentera-tentera dajjal yg menjalankan operasi menyesatkan umat islam.itu semua perancangan dajjal yg menyesatkanlah.

   Delete
 2. Allah Maha Adil. Apa saja kepayahan yang dilalui oleh rakyat Palestin di Gaza aku yakin Allah akan membalas mereka dengan kehidupan yang lebih indah di akhirat..

  ReplyDelete
 3. Kat Malaysia ada yg kata banjir yang berlaku di Terengganu, Pahang dan Johor adalah bala dari tuhan sebab pangkah BN. Di Gaza ni dia orang pangkah apa sampai jadik cam ni? Sesungguhnya semua ini ujian tuhan. Harap mereka bersabar dan yang senang lenang tu bantulah apa yang patut. :)

  ReplyDelete
 4. who r u to judge god act!!! if your iman is low dont spread your weakness to other obe

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails